Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

O....! 11:48, 02 maj 2012

Do góry
marzena napisał(a)
dziękuję Wam za odwiedziny
ja ostatnio nie daję rady z ogrodem i ogrodowiskiem...
tak Agnieszko, to chyba magnolia Nigra, przekonały mnie o tym fotki tej odmiany u Ani asc...
ostatnio nie robiłam zdjęć oprócz właśnie fotografowania magnolii - za dużo innych prac miałam
jeszcze takie ujęcie

Wspaniale fajny klimat

Marzenko i z okazji imienin i urodzin życzę ci samych szczęśliwych chwil

Pokażę nasz ogród 08:00, 02 maj 2012

Do góry
Zaniedbane miejse przy głównym wejściu do domu(!)
Betonowe placyki to miejsca po starym szambie.
Do naprawienia został jeszcze trwanik i dosadzenie paru lawend, a pewnie i innych roślin
W środku piownia drzwiasta, po bokachobecnie azalie i magnolia Susan. W zeszłym roku posadziłam tu mały żywopłocik z wrzośców, niestety zimą był jakis pomór. Większość kilkultnich okazów padła (nie tylko w moim ogrodzie)

Ogród u stóp klasztoru 23:24, 01 maj 2012

Do góry
ślicznie.
Ta roślina co Alinka zapomniała nazwę to epimedium.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:30, 01 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Aga chyba wyjechana, albo lezakuje

Pozdrawiam

Boćku, Aga nie wyjechana, tylko zajechana

Ale za to prezenty od dziewczyn wreszcie posadzone - magnolia i RH . Przy okazji agrowłóknina usunięta z kolejnych dwóch rabat Fotki oczywiście jutro...
Dlaczego zniknął miesięcznik Ogrody????!!!! 10:14, 01 maj 2012

Do góry
Sebek ma rację Magnolia łączy Ogrody i Kwietnik. Nawet niektóre zdjęcia z artykułem się powtórzyły, a może wręcz jest to samo "kropka w kropkę" co było w Kwietniku kilka lat temu, a tego nie lubię. Mogli uaktualnić trochę, chcąc pokazać ten sam ogród (artykuł ze zdjęciami ogrodu p. Kamińskego).
Mimo wszystko pierwsze wydanie pisma mi się podoba.

ps. mi też się rozleciało
Bajkowy ogród Weroniki 00:14, 01 maj 2012

Do góry
[img
magnolia, już nie nasza, została w ogrodzie obok.
u nas rośnie taka magnolia
Bajkowy ogród Weroniki 00:04, 01 maj 2012

Do góry
Bogdziu i Irenko, fiołki w doniczkach. Nie wiem czy fiołkami się nazywają, ale podobne tylko większe. Kwitną, jutro pokażę. Czasu mi brakuje, ogród, goście i krótkie wyjazdy.
I do Was wpadam na chwilę.
U mnie zakwitły białe tawuły, floksy, żagwiny, magnolia, migdałek...

floksy szydlaste mam w trzech kolorach

poduchy floksowe ładne, bukszpany trochę zmarznięte (czekają na nożyce)

Kajtek też lubi poduchy floksowe

Kajtek na swojej strażnicy (wydeptanej)
Ogród Magdalenka 22:53, 30 kwi 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Nadrobiłam zaległości. Ostatnio czytałam, że wybierasz się do W-wy, a tu już tyle stron. Mówisz, że mają lepsze zaopatrzenie w stolicy, trudno, trzeba to jakoś przeżyć. Z próchnicą do samolotu... He, he, pośmiałam się. Ładnie u Ciebie w ogródku, widać wyraźnie zmiany, no i te kanciki pomagają. Kulki, kosteczki, bukszpany przeżyją wszystko. Magnolia piękna. Pozdrawiam. Aha, a co z sałatą? Żyje?

Aga fajnie , że zajrzałaś do mnie dziękuję za miłe słowa ... co do kancików to pochwale się na 100% jak już będzie całość zrobiona ... a z moją sałatą to się poddałam i kupiłam gotowe rozsady po 40 groszy , są już w małych doniczkach i rosną za chwilę je przesadzę do czegoś większego
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:36, 30 kwi 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)
O rany - jaki pięęękny widok na dom ! Cudne masz te przeszklenia ! I magnolia urocza

Arcobaleno dziekuję za komplementy. Te przeszklenia to było moje marzenie a marzenia trzeba realizować
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:42, 30 kwi 2012

Do góry
ircia napisał(a)
Marzenko - jak fajnie jest przejść się po Twoim ogrodzie!! Jak masz pięknie już w kazdym kątku Magnolia to widok, który zapiera dech! Tulipany prześliczne!!

Irciu za magnolie i tu.ipany kocham najbardziej wiosnę, od lat
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:40, 30 kwi 2012

Do góry
Marzenko - jak fajnie jest przejść się po Twoim ogrodzie!! Jak masz pięknie już w kazdym kątku Magnolia to widok, który zapiera dech! Tulipany prześliczne!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:56, 30 kwi 2012

Do góry
Igor napisał(a)
Marzenko, przyznaję się, że nie piszę tutaj prawie nic to uzależniony jestem od Twojego wątku. Codziennie jak zaglądam zobaczyć co się na forum dzieje to koniecznie muszę zajrzeć do Ciebie. Teraz jeszcze jak magnolie kwitną... jest pięknie. Koniecznie zrób więcej fotek żółtej- kwitów z bliska itd. Bardzo ją lubię.

Cieszę się, że zaglądasz. Ja ostatnio nie daję rady nawet moich ulubionych wątków czytać na bieżąco, tyle się dzieje. Ale do końca tygodnia będę na bieżąco
Igor przez silny wiatr żólta magnolia została niemal w dwa dni oczyszczona z kwiatów. Jestem rozczarowana....
Za to Susan czy nigra ??? nadal pięknie kwitnie. Kilka zdjęć z soboty

i Soulangina
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:05, 30 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
A dla koleżanek dzisiajsze zdjecia magnoli, które mnie zaskoczyły po jednym dniu rozłąki
SUSAN! Czy to jest Susan?????

Yellow river

Marzenko, Twój dom wygląda fantastycznie!!! No i ta magnolia. Rewelacja. Miłego wypoczynku i pozdrowienia dla siostry
Ogród w Alei Lipowej... 16:36, 30 kwi 2012

Do góry
Justyno magnolia wzbudza zachwyt ja co sezon stoje nad drzewkiem magnoli ale niebardzo wiem gdzie ją posadzić ale teraz muszę znależc miejsce
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:34, 30 kwi 2012

Do góry
moja dokumentacja cd; może łatwiej dzięki temu będzie w następnych sezonach

wisterie szaleją, ciekawa jestem czy zakwitną

magnolia parasolowata, jeszcze tu pusto, bo rośliny młode i bardzo sucho, ciągle trzeba podlewać

a to chyba kokoryczka?

i sasanka, bardzo późno
Ogród Magdalenka 10:09, 30 kwi 2012

Do góry
Nadrobiłam zaległości. Ostatnio czytałam, że wybierasz się do W-wy, a tu już tyle stron. Mówisz, że mają lepsze zaopatrzenie w stolicy, trudno, trzeba to jakoś przeżyć. Z próchnicą do samolotu... He, he, pośmiałam się. Ładnie u Ciebie w ogródku, widać wyraźnie zmiany, no i te kanciki pomagają. Kulki, kosteczki, bukszpany przeżyją wszystko. Magnolia piękna. Pozdrawiam. Aha, a co z sałatą? Żyje?
Po prostu ogród... 09:11, 30 kwi 2012

Do góry
Magnolia w pełnym rozkwicie robi wrażenie.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:26, 30 kwi 2012

Do góry
O rany - jaki pięęękny widok na dom ! Cudne masz te przeszklenia ! I magnolia urocza
O....! 00:46, 30 kwi 2012

Do góry
http://www.futuregardens.pl/magnolia-nigra.html , Marzenko to Nigra na zewnątrz ciemna w środku biała i pachnie Marzenko na imieninki spóźnione lecz bardzo szczere życzenia ślę za pośrednictwem mojego tulipka też jestem teraz zaganiana
O....! 23:39, 29 kwi 2012

Do góry
dziękuję Wam za odwiedziny
ja ostatnio nie daję rady z ogrodem i ogrodowiskiem...
tak Agnieszko, to chyba magnolia Nigra, przekonały mnie o tym fotki tej odmiany u Ani asc...
ostatnio nie robiłam zdjęć oprócz właśnie fotografowania magnolii - za dużo innych prac miałam
jeszcze takie ujęcie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies