Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 08:20, 11 cze 2012

Juzia, kulony były przestawiane miliony razy przed wkopaniem Ja też tak nie umiem, ja umiem tylko w rządkach, od linijki - zresztą wystarczy popatrzeć na inne roślinki u mnie
monitka 08:35, 11 cze 2012

Wieloszko podglądałam cię mnóstwo razy i zawsze jakoś tak bez komentarza...no ale mistrzowskie kółko z bukiem zmusiło mnie do wyartykułowania zachwytu Pięknie to wygląda!

Jeśli chodzi o sadzenie to mi też w rządkach najlepiej wychodzi
magnolia 10:22, 11 cze 2012

KasiuWB - kawkę piję i tak, mimo braku limelightów na rabacie To moja ulubiona czynność "ogrodowa" Gdybym miała czekać, aż wszystko posadzę mogłabym do końca świata kawy się nie napić

Ja z tego powodu nie pijam kawy. Najwyżej herbatę na schodkach domu, a najchętniej pieczemy pianki
( takie dmuchane słodycze) w ognisku po cięciu gałęzi, albo z szyszek z trawnika. Wczoraj też to robiliśmy, a przy okazji wyprawiliśmy pogrzeb kretowi i myszce ułożonych obok siebie na grządce ( nasze polujące kociska)

Ja bym jednak nie odpuszczała z lawendą. Bardzo cenię w ogrodzie kiedy jest on zmienny, dynamiczny. Dlatego lawenda jest fajna do tej kompozycji- rabata będzie się zmieniać w czasie.
A ta szkółka Grochowskich jest za daleko od Ciebie? Mają sporo traw.

agniecha973 10:28, 11 cze 2012

SZkółka jest w Radkowie. To ok.100 km od Wrocławia. Nie wiem czy dla Wieloszki to dużo.
ocia79 10:33, 11 cze 2012

Aga super ta nowa okrągła rabata.
kaisog1 10:44, 11 cze 2012

Aguś a "duch Ci opadł"? Chyba żartujesz? Pięknie jest i basta
abiko 11:21, 11 cze 2012

Aga zaglądam a tutaj piękne rabaty.. kulki w wiśniach super... jeszcze z lawendą będzie pięknie.. kiedy wy macie na to czas dziewczyny)

Wieloszka 11:45, 11 cze 2012

Właściciele tej szkółki z Radkowa, to nasi forumowi Kasia i Tomek 100km nie tak bardzo dużo, ale koszt paliwa raczej przewyższy koszt wysyłki przy zamówieniu w jakimś sklepie internetowym Jednak lepiej zobaczyć na żywo co się kupuje, dlatego sprawdzę, czy Radków jest gdzieś po drodze do Pszczelarni
edit: juz sprawdziłam, musiałabym kawałek zboczyć z trasy..... hmmmm..... przemyślę, może dla traw warto.....
Milka 15:14, 11 cze 2012

Marta napisał(a)

Ewa, Lena - pozdrawiam

Pochwalę się, co udało sie nam dziś zrobić, a udało się duuużo
Posadziliśmy rośliny w kole żwirowym - marna kopia Danusiowej rabatki z "Ogrodu przy rezydencji" (moja miłość od pierwszego wejrzenia ) Jeszcze kancik do poprawki, kulki do ponownego wykulkowania i mnóstwo roślin do dosadzenia za kołem, ale początek już jest

Świetnie Ci to wyszło! Też jestem zakochana w tej kompozycji Pozdrawiam

No i jestem i co widzę...pieknie, ale kawał pracy i tak wykończone teraz na pewno juz w lepszym nastroju jesteś
Milka 15:16, 11 cze 2012

Wieloszka napisał(a)
Ewa, Lena - pozdrawiam

Pochwalę się, co udało sie nam dziś zrobić, a udało się duuużo
Posadziliśmy rośliny w kole żwirowym - marna kopia Danusiowej rabatki z "Ogrodu przy rezydencji" (moja miłość od pierwszego wejrzenia ) Jeszcze kancik do poprawki, kulki do ponownego wykulkowania i mnóstwo roślin do dosadzenia za kołem, ale początek już jest

Kulki bukszpanowe posadzone na rabacie z wiśniami umbraculifera:

Lawendy jeszcze nie rozstawione, no i trawek niet

a tu dalsza część z wiśniami cudnie, jak juz posadzisz to co zaplanowałaś, będzie extra; a zakupy udane, teraz niech pięknie i zdrowo rosną