Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Lawendowy zawrót głowy 15:03, 12 cze 2015

Do góry
wczoraj dostałam cynk, że w Limbie jest dużo odmian, na stronie ich sklepu internetowego możesz obejrzeć odmiany - jakiej konkretnie szukasz?
Piękne nowe zdjęcia zamieściłaś
A trawki gdzie tym razem kupowałaś?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:49, 12 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

tulipanowiec też jest na mojej liście, nie umiem się tylko zdecydować czy ten klasyczny czy Variegata (chyba bardziej ten drugi mi się podoba)

A gdzieś kiedyś czytałam że grujecznik Rotfuchs aż tak fajnie się nie przebarwia jak te zwykłe.

A wiesz, że mam tulipanowca ale fastigiatę
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:36, 12 cze 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
Czy Twój grojecznik to zwykła odmiana ? mnie ostatnio w ogrodniczy urzekł tulipanowiec ehhh

tulipanowiec też jest na mojej liście, nie umiem się tylko zdecydować czy ten klasyczny czy Variegata (chyba bardziej ten drugi mi się podoba)

A gdzieś kiedyś czytałam że grujecznik Rotfuchs aż tak fajnie się nie przebarwia jak te zwykłe.
Tu ma być ogród :) 14:29, 12 cze 2015

Do góry
ja pamiętam, wiem jak jesteś zdeterminowana żeby go mieć, jesteśmy w kontakcie, a fotki wieczorkiem wrzucę
Widzisz od Kamili dostałam dobrą rekomendację jeśli chodzi o pakowanie
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:26, 12 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

też gdzieś tak czytałam, dlatego sama się dziwiłam, ale było czuć - bardzo przyjemne doznanie, od razu zachciało mi się coś słodkiego... eh tylko ta dieta, trzeba było szybko odwrócić uwagę

to sobie odwróciłas kupujac i teraz Ci bedzie pod nosem pachniał
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:24, 12 cze 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

no popatrz a ja mysłam że one pachna jak liście zrzucaja?????

też gdzieś tak czytałam, dlatego sama się dziwiłam, ale było czuć - bardzo przyjemne doznanie, od razu zachciało mi się coś słodkiego... eh tylko ta dieta, trzeba było szybko odwrócić uwagę
Tu ma być ogród :) 14:22, 12 cze 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
no chwali sie a nie pokazuje, po dooopie!

W weekend się poprawię, tylko Twoich i Asi Nawigatorki to mój jest wypierdek, ale co tam, podrośnie.
Ambrowca sobie za to kupię wypasionego, bo to będzie mój no 1.
Tu ma być ogród :) 13:42, 12 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

zapomniałam dziś telefonu z domu ale już widziałam u Ciebie w wątku fotkę - czyli test z pakowania przesyłek z roślinami przeszłam pozytywnie

Bardzo pozytywnie Powinnaś wkleić instrukcję
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:41, 12 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

też sobie wczoraj przytachałam małego grujecznika i do wszystkich argumentów za się przychylam!
Wczoraj w szkółce pierwszy raz czułam ich zapach, stało ich pod wielkimi drzewami co najmniej z 50 szt, były intensywnie podlane, powietrze było aż przesycone wilgocią i czuć było unoszący się zapach karmelu.

no popatrz a ja mysłam że one pachna jak liście zrzucaja?????
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:36, 12 cze 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
moja milość

też sobie wczoraj przytachałam małego grujecznika i do wszystkich argumentów za się przychylam!
Wczoraj w szkółce pierwszy raz czułam ich zapach, stało ich pod wielkimi drzewami co najmniej z 50 szt, były intensywnie podlane, powietrze było aż przesycone wilgocią i czuć było unoszący się zapach karmelu.

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 13:09, 12 cze 2015

Do góry
wygląda, że nawet się nie poruszyły w tym pudle
Test z pakowania przeszłam w takim razie pozytywnie, a w ogóle to pobudziło moją wyobraźnię do myślenia i mam już w głowie kilka patentów jak pakować bezpiecznie rośliny, tak na przyszłość, jakby co
Tu ma być ogród :) 13:05, 12 cze 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Dzięki za info, widziałam piękną kalmię i tak jakoś "chodzi za mną"

jeśli kupisz to będę wiedziała z kim w ich temacie można pogadać
Ja kupowałam na jesieni w Limbie - mają sporą kolekcję odmian.
Tu ma być ogród :) 13:03, 12 cze 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)
Dostałaś mmsa? i u mnie fotka wszystko ok

zapomniałam dziś telefonu z domu ale już widziałam u Ciebie w wątku fotkę - czyli test z pakowania przesyłek z roślinami przeszłam pozytywnie
Tu ma być ogród :) 12:52, 12 cze 2015

Do góry
już jedną zimę u mnie przetrwały, owijałam je włókniną zimową i to wystarczyło, żadnych strat nie odnotowałam.
Muszę opanować u nich brązowienie liści, ale na razie z średnim skutkiem, z tego co czytałam to tak mają.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:45, 12 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Edytko
Myślałam, że to "łatwa" turzyca
Trochę się zmartwiłam ...
Masz może jakieś doświadczenie w przygotowaniu takiego podłoża? To musiałaby być bardzo drobna kora?

Renia,
ta dyskusja o carexach była tu:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5379-czasem-slonce-czasem-deszcz?page=103

Kacha123 też pisała, że u niej Evergold nie najlepiej wyglądał jakieś 2-3 tygodnie temu, chcesz to wrzucę fotkę aktualnego stanu u mnie.
Tu ma być ogród :) 10:12, 12 cze 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)

To mogłabyś wpasc a przy okazji do mnie

haha, nie zapuszczam się tam bo to za daleko
A odwiedziny bardzo chętnie, tylko najpierw tydzień będzie musiał się wydłużyć o kilka dni, jak na razie marzę, żeby mieć choć jeden dzień, że klapnę sobie na tarasie i nic nie będę musiała robić, ale to raczej w tym roku nie nastąpi.
Jak Ty masz czas to też zapraszam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:05, 12 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
i znowu świetne zakupy u Ciebie.
Carex Evergold jesienią mnie zachwycił, ale teraz z kolei marnie wygląda.
Miejscami wygnił, musiałam go wygolić prawie na łyso, już odbija nowymi listkami, ale żeby zachwycał to jeszcze trzeba czasu.
Toszka gdzieś radziła, żeby sadzić je mieszając ziemię rodzimą z korą przekompostowaną.
Z ambrowcem powinien się fajnie komponować, szczególnie na jesieni, gdy liście ambrowca będą przybierać kolory czerwieni.

Edytko
Myślałam, że to "łatwa" turzyca
Trochę się zmartwiłam ...
Masz może jakieś doświadczenie w przygotowaniu takiego podłoża? To musiałaby być bardzo drobna kora?
Tu ma być ogród :) 09:53, 12 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Kasiu, w tamte strony to ja się w ogóle nie zapuszczam.

To mogłabyś wpasc a przy okazji do mnie
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 09:18, 12 cze 2015

Do góry
Aga, pytałaś u Marty Zielonej o roślinę z seledynowymi kwiatkami i już ktoś odpowiedział, że to przywrotnik ostroklapowy.
Fajnie komponuje się z szałwią, a tutaj najdziesz ładne inspiracje:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2004-marzy-mi-sie-siedlisko?page=82
Ogród wyrozumiały 08:48, 12 cze 2015

Do góry
Olili napisał(a)
ren133
lindsay80 - miło,ze do mnie zaglądacie ,choć u mnie cisza jakoś się wypaliłam...ale pomału się podnoszę.
U Was postępy milowe,wiem bo zaglądam.

Każdy z nas chyba ma momenty wypalenia i doły - co się dziwić jak pomimo dużej ilości włożonej pracy w ogrodzie zawsze się coś niemiłego przytrafi: albo roslina wypadnie, albo choroby grzybowe, albo szkodniki...
Ale nic się nie martw z wszystkim zdążysz, a zdrowie najważniejsze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies