Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia

Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia

Ensata 07:52, 12 cze 2015

Bakteryjna plamistość magnolii tu

Gienia, tu, ma lekko ciemniejace liście na brzegach, ale ogólnie to wyglada tak
lindsay80 09:18, 12 cze 2015

Aga, pytałaś u Marty Zielonej o roślinę z seledynowymi kwiatkami i już ktoś odpowiedział, że to przywrotnik ostroklapowy.
Fajnie komponuje się z szałwią, a tutaj najdziesz ładne inspiracje:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2004-marzy-mi-sie-siedlisko?page=82
Konieczki 14:23, 12 cze 2015

Witam

Ja z rewizytą przyszłam, wątek znam - tylko nie skojarzyłam z awatarkiem (kiedyś był chyba inny)
Tarasik super - ja mam robic w wakacje (no niestety to będa moje wakacje)- kolejna inspiracja. Żagiel leży już u mnie trzy lata w szafie bo przecież nigdy nie było czasu (to cyctat eM), ale jakoś mi to nie przeszkadzało.
Wiesz mamy dużo wspólnego - niestety. Ty masz blokowisko, ja mam stację paliw, a ostatnio mnie dobili sasiedzi że własciciel stacji planuje zbudować dom weselny. Masakra. Budowę stacji udało mi się mu zablokować przez 10lat - odciął mnie budując dom dla córki, ale stację i tak wybudował. Nienawidzi mnie ten człowiek ale ze szczerą wzajemnością. Ot i się u Ciebie wyżaliłam. Teraz muszę na sąsiedniej działce (ciotczynej- nieuprawianej) posadzić jakieś drzewa albo krzewy, coby zasłonić. Ciotka w Stanach ma gdzieś co sie z jej działką dzieje, a ja żyję nadzieję że ta działka kiedyś będzie moja (kto kupi działkę 14x150m (moja taka sama))
Ale się rozpisałam....
Pozdrawiam Aśka
katiaxx 15:15, 12 cze 2015

Konieczki napisał(a)
Witam

Ja z rewizytą przyszłam, wątek znam - tylko nie skojarzyłam z awatarkiem (kiedyś był chyba inny)
Tarasik super - ja mam robic w wakacje (no niestety to będa moje wakacje)- kolejna inspiracja. Żagiel leży już u mnie trzy lata w szafie bo przecież nigdy nie było czasu (to cyctat eM), ale jakoś mi to nie przeszkadzało.
Wiesz mamy dużo wspólnego - niestety. Ty masz blokowisko, ja mam stację paliw, a ostatnio mnie dobili sasiedzi że własciciel stacji planuje zbudować dom weselny. Masakra. Budowę stacji udało mi się mu zablokować przez 10lat - odciął mnie budując dom dla córki, ale stację i tak wybudował. Nienawidzi mnie ten człowiek ale ze szczerą wzajemnością. Ot i się u Ciebie wyżaliłam. Teraz muszę na sąsiedniej działce (ciotczynej- nieuprawianej) posadzić jakieś drzewa albo krzewy, coby zasłonić. Ciotka w Stanach ma gdzieś co sie z jej działką dzieje, a ja żyję nadzieję że ta działka kiedyś będzie moja (kto kupi działkę 14x150m (moja taka sama))
Ale się rozpisałam....
Pozdrawiam Aśka

mieszkałam koło domu weselnego fajerwerki co sobota free
jalos 16:01, 12 cze 2015

Asiu (konieczki), dobrze, że chociaz od stacji dzieli Cię jeden dom jednorodzinny, zawsze to lepsze sąsiedztwo niż dystrybutory. A działka z przyszłym domem weselnym graniczy z Tobą czy będzie obok domu córki?

Rozumiem Twoją złość, bo mnie ona zalewała i truła ponad rok.

Tupałam ze złości, płakałam i nic to nie dało - tylko doła miałam okropnego.

Sadż te drzewa, nie czekaj, zawsze to lepiej mieć przed oczami coś zielonego nic jakieś inne fajerwerki.

Ja miałam takiego mega doła, że wierz mi, od miesięcy nie zajrzałam na pierwsze 10 stron mojego wątku, bo tam takim smutkiem wiało, że hej. Nie chcę nawet do tego wracać.

Pewnych rzeczy nie zmienię, ale mam wpływ na to jak zorganizuję sobie moją małą przestrzeń.
Idealnie nigdy nie będzie, ale i tak mam zamiar stworzyć ogród, w którym będę się dobrze czuła.

Wiele osób mnie tutaj wspierało za co wszystkim dziękuję.

jalos 21:14, 12 cze 2015

Rabata wykonana.
Idę otworzyć wino.
Zdjęcie za chwilę
Madzenka 22:08, 12 cze 2015

To ja czekam z winem moim
jalos 22:40, 12 cze 2015

Madżenko, nie będzie zdjęć dziś, bo brzydkie zdjęcie zrobiłam wieczorową porą. Jutro zrobię lepsze, ale miło, że jesteś
nawigatorka 22:47, 12 cze 2015

jalos napisał(a)
Madżenko, nie będzie zdjęć dziś, bo brzydkie zdjęcie zrobiłam wieczorową porą. Jutro zrobię lepsze, ale miło, że jesteś

Ja otwieram trzecie-mam dziś rocznicę ślubu
lindsay80 22:56, 12 cze 2015

nawigatorka napisał(a)

Ja otwieram trzecie-mam dziś rocznicę ślubu

ooo, to życzymy romantycznego wieczoru, mam nadzieję, że córy oddane pod opiekę babciom