Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzy mi się Siedlisko....

Marzy mi się Siedlisko....

jotka 22:39, 14 mar 2013

Jak nie myśleć, że to połowa marca, to te białe widoczki śliczne jak malowane
AniaK 22:53, 14 mar 2013

Widoczki śliczne, jak w styczniu, ale słońce dużo mocniej grzeje.
Przetacznik 14:18, 15 mar 2013

AniaK napisał(a)
Pozdrawiam wszystkich w ten przepiękny choć ciągle zimowy poranek. Mimo, że marzec i widoki za oknem powinny być inne, ale te mimo wszystko są piękne

no piękne, bardzo piękne, ja już przywykłam do zimna, a teraz już jest coraz jaśniej i mniej ponuro bo właśnie kolory takie czystsze cieszą oczy, pozdrawiam serdecznie : )
Welka 10:53, 16 mar 2013

AniaK napisał(a)
Już niedługo będzie tak

To ja już poproszę o to niedługo, bo mam serdecznie dość zimy
Pozdrawiam
12:45, 16 mar 2013
Hej ho Aniu!
Wczoraj wpisałam u siebie wiadomość, z Joli farmaceutyczną sugestią jak złagodzić suchy kaszel i zregenerować śluzówkę gardła.
Tabletki do ssania - tymianek z podbiałem, powiedziała, że to raczej "cukierki" (tam nie ma leczniczej ilości ziół, bo są niestandaryzowane wyciągi w nich zawarte), kupując ziołowe specyfiki trzeba zwracać uwagę na to właśnie, czy są standaryzowane, czy nie. ISLA i aerozol Tonimer, który poradziła nawilża i regeneruje gardło (jeśli zdecydujesz się kupić, zwróć uwagę, żeby był do gardła, a nie do nosa . Syrop Sinecod z kodeiną ma silniejsze działanie przeciwkaszlowe niż tabletki Acodin (ale do stosowania tylko przy silnym suchym kaszlu, bo hamuje odruch). Do inhalacji olejek eukaliptusowy.
I dołączam czarny bez na zdrowie

yolka 13:24, 16 mar 2013

AniaK napisał(a)
I jeszcze kilka ujęć z tego roku.

[/quot

witaj. Piękne te rabaty, cudo po prostu. Też marzy mi się rabata z roślinami o niebieskich lisciach i fioletowo-biało-biebiesko kwitnacych kwiatach. Proszę zdradź jak który kwiat się nazywa.
AniaK 16:20, 16 mar 2013

Ewelinko ja już też przebieram nogami i wypatruję wiosny, ale -8 rano na termometrze ostudziło moje nadzieje na szybką wiosenną aurę zdecydowanie. Cieszę się, że chociaż słońce za oknem od rana do wieczora

Iwonko, bardzo Ci dziękuję za informacje, już wszystkiego spróbuję byle tylko ten kaszel się skończył. Nawet nie wiedziałam, że Tonimer jest też do gardła, a to myślę bardzo mi pomoże.
I w czarny bez będę się wpatrywać, a nuż pomoże
AniaK 16:33, 16 mar 2013

Yolka witam Cię serdecznie i cieszę się że podobają Ci się rabatki. Jak tak na nie patrzę, to aż nie chce się wierzyć, że ten spektakl już niedługo się zacznie
Chodzi Ci o nazwy na pierwszych dwóch zdjęciach? To na 1wszym - szałwia omszona (fioletowa) i przywrotnik ostroklapowy, a na 2gim-lawenda.
Pozdrawiam
yolka 08:49, 17 mar 2013

AniaK napisał(a)
Yolka witam Cię serdecznie i cieszę się że podobają Ci się rabatki. Jak tak na nie patrzę, to aż nie chce się wierzyć, że ten spektakl już niedługo się zacznie
Chodzi Ci o nazwy na pierwszych dwóch zdjęciach? To na 1wszym - szałwia omszona (fioletowa) i przywrotnik ostroklapowy, a na 2gim-lawenda.
Pozdrawiam

Dzięki AniuK. Prosze podaj mi jeszcze jak trawka sie nazywa. Jeżeli sie nie mylę to widze tam jeszcze żurawke, rozchodnik okazały i chyba te małe go goździk, No zdradź co tam masz jeszcze . Pozdrawiam cię ciepło w ten mroźny słoneczny pranek
yolka 09:17, 17 mar 2013

Enya73 napisał(a)

Prześliczna ta rabata, piękne zestawienie szałwi, lawendy i przywrotnika Wkleję sobie to zdjęcie do mojego folderu inspiracji ogrodowych

Znowu od rana gladam te rabaty