Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wzgórze chaosu 07:22, 05 lis 2019

Do góry
Kasiolaaa trzy klony to już dużo, jest się czym zachwycać Jakie masz odmiany?

Mrokasia mam tego klona ponad 10 lat, od maleńkiej sadzonki. Teraz ma ponad 3 metry. Ogladając go w środku widzę, że ze dwa razy korygowałam kształt cięciem. Tak wygladał w ostatnim dniu października

A tak wieeeeeki temu. Masakra jaka brzydka rabata Co mi się wtedy podobało

W sumie to nawet dobrze zobaczyc takie fotki. To na pocieszenie, że cokolwiek teraz nie zrobię jest o niebo lepiej

Cały czas się waham, czy nie wyciąć tego cyprysika obok i nie ukażać fajnych pni tego klona. Co myślisz?

Wiolka jak zerkniesz na powyższe fotki to faktycznie jest teraz ładniej. Nawet jak wszystko jeszcze w powijakach. Ta moda sprzed lat była taka ciężka. No patrzeć nie mogę

Agania klony świecą bajecznie. Mam w planach klon Okazuki. W sezonie jest spokojny, zielony, jesienią daje czadu Dziękuję za głos w sprawie murku. Może rzeczywiście zrobić go tak na jasno, do tynku będzie pasował. Mam zimę na przemyślenia

Ewa ja za późno weszłam w ten iglasty busz. Niestety.
Widziałam kiedyś iglaka ogołowionego prawie na zero. Tak mocne cięcie pobudziło wypuszczanie nowych zalążków gałązek. Szmaragdy mają tę właściwowość, obserwuję od lat żywopłot, który za mocno potraktowano piłą. Bardzo powolutku zabudowuje dziury, ale ja nie mam tyle cierpliwości. Chyba stanie mur To nie będzie jakaś wielka konstrukcja, 2x3 metra chyba wystarczy.

Effka lustro na propsie Coś trzeba wymyśleć, bo jak tu się pod klonem relaksować jak wzrok leci w stronę badziewia Mur to szybkie zakrycie problemu. Nie potrzeba, żeby był wielki. Nie paują mi tutaj takie duże ekrany z ogromnym lustrem. To luźny zakątek. Stąd pomysł na hortensję pnącą lub kokornak. I nieco tylko odbicia.

Sylwia ja już tam byłam z ogromnym lustrem i odbicie jest ok Ale tak dużego lustra nie chcę. Bardziej jakiś mały akcent, aby nieco ściankę złagodzić. No i ściana nie za wielka, tylko jakieś 2x3 plus ten niby stolik z boku.

Magleska udało mi się znaleźć brzozy na prawdę dorodne, nie odstają od klona i perukowca. Ten kąt przy drewutni spod brzóz jest mało widoczny. Zasłania go klomb na środku. Na ten ogromny klomb też mam pomysł. Wrzucę Madzia wkrótce fotki to mi coś doradzicie Lustra nie chcę dużego, raczej jako coś, co lekko tylko będzie wystawać spod pnącza na murku.
Brzozowy raj 23:44, 04 lis 2019

Do góry
W lipcu też zrobiłam nową robatkę

Brzozowy raj 23:39, 04 lis 2019

Do góry
Lipiec

Brzozowy raj 23:19, 04 lis 2019

Do góry
Czerwiec.
Brzozowy raj 23:16, 04 lis 2019

Do góry
W maju zrobiliśmy malutki warzywniak.

Za drzwiami do ogrodu... 23:10, 04 lis 2019

Do góry
Leśny bukiecik w domu
Brzozowy raj 22:57, 04 lis 2019

Do góry
Brzozowy raj 22:53, 04 lis 2019

Do góry
Gochna napisał(a)
Sezon 2018 zakończyliśmy nawożeniem pozostałych części ogrodu

Dobre i to, ale to kropla w morzu potrzeb zwłaszcza, że ziemia marnej jakości. Na taką powierzchnię potrzebne są tony obornika, tony kompostu i setki kilogramów mączki bazaltowej. Użyźniona gleba powinna tętnić życiem.
Za drzwiami do ogrodu... 22:53, 04 lis 2019

Do góry
Basiu w korycie oczywiście zagościły rojniki.Na 438 stronie(z 22 października,godz.23 z minutami) jest trochę wiadomości o wykonaniu koryta i podałam linki jak zrobić hypertufę- z której je zrobiłam.M.in jest tam perlit i torf.Basiu obawiam się ,że mój ogród jest zbliżony wielkością do Twojego i też już się niewiele zmieści Mam jeszcze działkę z warzywniakiem i tam jest sporo ugoru niezagospodarowanego,ale to już nie na moje możliwości czasowe z dopilnowaniem,żeby tam wchodzić z "ozdobnym" ogrodem
Basiu,kupowałaś te beczki na deszczówkę przez internet ,czy stacjonarnie?

Koryto stanęło koło domku ogrodnika,zamiast kilku doniczek.
Ciekawe jak przezimują?
Kwiaty we włosach 22:52, 04 lis 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)

Gosiu wiesz może jaka to rozplenica - przepiekna jest.
Brzozowy raj 22:47, 04 lis 2019

Do góry
Brzozowy raj 22:46, 04 lis 2019

Do góry
Ogród wśród pól i wiatrów 22:46, 04 lis 2019

Do góry
Dziękuję WSZYSTKIM za odwiedziny i przemiłe słówka.
Na wszystkie pytania odpowiem, ale już nie dziś.

Dobrej nocy wszystkim

Ogród wśród pól i wiatrów 22:39, 04 lis 2019

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Nie ma Cię. ....nie ma. ....ale jak wracasz to z mega pompą. Cudownosci pokazujesz na tle takich widoków że dech zapiera. I róże Ci jeszcze kwitną. ...Wow. poza tym perfekcyjnie zadbane rabaty. A skarpa świetnie zarosla. Nie wiem czy jej nie ukradne. Uważaj bo wiesz że mam blisko

Hehe, dziękuję za miłe słówka Skarpę kradnij ... proszę bardzo Jak już będziesz układać ją u siebie, to pamiętaj, żeby agro włożyć pod irgę. Ja nie dałam i żałuję nieustannie. Wiesz, widoki u nas zawsze piękne, oczywiście nie ma w tym żadnej mojej zasługi. Ale sama się nimi delektuję nieustannie i jeszcze mi się nie znudziły. Róże już resztki... pozostałości bonici, pozostałości larissy. Pozostaną wspomnieniem do przyszłego roku

Zostawiam jeżówki - odmiana moja własna osobista, hehe

Pachnący różami, malowany bylinami 22:38, 04 lis 2019

Do góry
jolanka napisał(a)
Dawno Cię nie było a tu niespodzianka z nowym wątkiem
Róże pięknie Ci rosną, zdrowe, obsypane kwiatami, nie widać po nich tegorocznej suszy. Wszystko cudnie wygląda

Witaj Jolu cieszę się, że i Ty do mnie zawitałaś. Na róże nie mogę narzekać.
Nawet dobrze sobie radzą i kwitły cudnie. Można na nie patrzeć i patrzeć i patrzeć. Tylko czasu za mało, bo dużo pomysłów w głowie i reszta terenu czeka do zagospodarowania.

Róża Chantal Merieux. Ma bardzo ładną budowę kwiatów i chętnie kwitnie. Zaskoczyła mnie, myślałam, że będzie niższa a ona co roku chce być wyższa i wyższa. Niestety trochę choruje, łapie czarną plamistość.

Pachnący różami, malowany bylinami 22:21, 04 lis 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Wróciłaś z projektowania do naszych ogrodów...super
Ogród cudownie dojrzał, widzę już spore drzewa owocowe
Kwiatów u Ciebie nigdy nie zabraknie...pamiętam jak dziś
Twoje irysy, ja swoich już nie mam, nie przeniosłam w nowe miejsce
i przepadły.
Róże przepiękne

Witaj Agatko. I ja się cieszę, że trafiłam już do tego działu drzewa owocowe już podrosły i dają pierwsze plony. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez owoców. W tym roku wzięło mnie też na warzywa i mam zamiar uprawiać je w przyszłym roku. Ziemia dwukrotnie przekopana z poplonem i obornikiem, to może coś mi urośnie.

Dla mnie drzewa owocowe są piękne. Cudnie kwitną wiosna, potem zdobią je owoce, na koniec niektóre bosko się przebarwiają. Wiem, że nie są zbyt modne na forum, ale każdy powinien sadzić co mu w duszy gra a zapach i smak owoców jest niepowtarzalny

świdośliwa

Ogród wśród pól i wiatrów 22:16, 04 lis 2019

Do góry
alis napisał(a)
Jola, cudowności, uwielbiam Twój ogród <3

Alicja Dziękuję!!
Październikowe Artemis for YOU

Ogród wśród pól i wiatrów 22:15, 04 lis 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
no helloł pięknie jak zwykle cudna jesien u Ciebie

No helloł
Dziękuję za miłe słówka Jesień piękna - oby jak najdłużej.
U Ciebie pewnie też.. zaraz lecę oglądać

Energetyczne kolory zostawiam, przydadzą nam się

PS. widzimy się w środę??
Ogród wśród pól i wiatrów 22:07, 04 lis 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Jola ale fajnie ,że wróciłaś z fotkami z przyjemnością obejrzałam zagajnik z huśtawką niesamowity - nabrał ciała

Witaj Madzia Fotek mam full, ale postaram się nie zanudzić Was na śmierć A placyk brzozowy z huśtawką bardzo lubię, zacisznie się tam teraz zrobiło. Musiałam mocno brzozy ciachnąć, bo ciężko było przejść Tylko mi się w tym roku trawy jakoś za bardzo rozłożyły. Chyba za dużo wody im dałam, zrobiły się bujniejsze ale słabsze. No i muszę zrobić mały remont na tej rabacie grabowej. Jak to mówią - nie ma sensu się kopać z koniem Znaczy cień mi się tam zrobił i muszę wymienić jeżówki które tam rosną, na cieniolubne hosty i hortensje ogrodowe.

Pozdrawiam grabowo - brzozowo

Jeszcze edit, bo znalazłam fotkę, która dokładnie pokazuje jak mi się trawy rozłożyły w brzozach:
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:07, 04 lis 2019

Do góry

Ja tam taka babcia nie jestem. Moje harpagany nie siedzą przy stole. 5 minut i dowidzenia. Jeszcze z zeszłego roku mam ozdoby do malowania i nie wiem czy zrobimy malowanki nic się w charakterach nie zmieniło.

Dorotka miałaś piękny przymrozek u mnie nie wiem. Róże jadę ciąć w czwartek nie ma na co czekać.

Pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies