Waldek na pierwszej focie balerina ma bojny pioropusz. Piszesz że fotka z lipca na drugiej ta żółta trawa to też Balerina a gdzie zgubiła pioropusz.
Moje wszystkie trawki mają czuprynki. U Ani też.
Aniu zobacz Jeszcze miskant vanilla sky mam go od wiosny też bardzo ładny dobrze rośnie na bardzo ładne miotełki srebrny seledyn trudny do określenia.
Zobacz w necie. Czekam na jego przebarwienie.
Jeszcze o chryzantemach są piękne masz wyjątkowe szczęście, że przezimowały. Każdego roku mam zamiar kupić zimujące bo też są piękne i wszystko kończy się na zamiarach.
Tak, pochłonęły teraz prawie całą rabatę,żurawki pod nimi ciężko mają,nie wiem też jak sobie poradzą jeżówki.Po przekwitnięciu kwiaty jeżówek przycięłam, ale listki są pod chryzantemami
Oj ,bo ja Dorotko do tyłu jestem z fotkami na wątku. A wianek byle jaki,na szybko,jakby nie dokończony...ale jest i wisi, nie doczekał się dokończenia.Bo ostatnio moje krótkie wolne chwile pochłonęło inne zajęcie.Jakiś czas temu zrobiłam donicę- koryto z HYPERTUFY i w końcu posadziłam w nim rojniki.
Przepis można znaleźć też tu.
Nie mam fotek z całego procesu jak wykonywałam to koryto z hypertufy.Jest dużo informacji w internecie.Mi chłopaki zrobili formę z desek.Ciężko było uwolnić...środkowe wypiłowywaliśmy,bo nie były skośne.Chyba lepiej znaleźć pudełka,ja nie miałam o takich wielkościach.Fotki bardzo robocze,brudna robota
Tu w trakcie uwalniania,po trzech dniach wiązania masy.
Potem poszła w ruch szczotka druciana aby wyoblić kanty i podrapać boki,trochę też obstukiwałam młoteczkiem
Elu,jakoś mi inaczej wygląda ten mój miskant.A niech sobie będzie bez nazwy
Teraz ujenolicił swoją barwę całkowicie na słomkową.
A chryzantemy kolejne będę próbowała przezimować.Chcę teraz kupić do donic koło domu.A potem pójdą do gruntu.