Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:04, 19 gru 2019

Do góry
bez zbędnej zwłoki fotki grudniowe

tu w tym miejscu trochę pogadałam z Mają prosząc o poradę - kiedyś o tym napiszę - to miejsce z ta wajgelą o której kiedyś pisałam

TOPowe róże sezonu 2019 22:03, 19 gru 2019

Do góry
11. Artemis (Tantau) – ładny kwiat, zdrowa, ładnie powtarza, obficie kwitnie, zapach słaby. Dla mnie oczywista księżycowa bogini.

TOPowe róże sezonu 2019 22:01, 19 gru 2019

Do góry
10. Granny (Poulsen) – ładny kwiat, zdrowa, ładnie powtarza, obficie kwitnie, zapach słaby. Dlaczego "babcia"? - może ze względu na swój niewielki wzrost i rozetowe "zmarszczki"? Albo dlatego że ma niezliczone pąki jak ilość wnuków i prawnuków?

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:59, 19 gru 2019

Do góry
Powinnam już zakończyć moje podsumowanie zwłaszcza,że dotarłam w tej relacji już do połowy listopada to raz
a dwa że jest już czas najwyższy na zmianę poziomu emocji i widoków -
święta za pasem

a pogoda znów psikusa czyni, wczoraj było 15 stopni i generalnie jest ciepło
dzisiaj byłam na obchodzie ogrodu, oj lepiej żeby się ochłodziło

listopad był mocno pracujący w ogrodzie bo w październiku wiele prac nie zrobiłam więc się skumulowały

26 listopada jak zapowiedziałam na początku to koniec tego sezonu ujętego w dwie daty
26 styczeń i 26 listopada

tym razem była miła wizyta całej ekipy z Mają - kręciliśmy lokowanie produktu które... no musi być co zrobić - a ja przygotowałam sobie drzewko które razem z Mają posadziłyśmy

no i już myślałam że konic miłego ogrodowego w tym roku ....ale nie

ale zanim o tym miłym kilka smętnych fotek listopadowych

TOPowe róże sezonu 2019 21:57, 19 gru 2019

Do góry
9. William and Catherine (D.Austin) – ładny kwiat, zdrowa, ładnie powtarza, obficie kwitnie, zapach słaby. Krótko mówiąc, ślubna "welonowa" róża - sama niewinność ze złotymi pręcikami zapowiadającego się szczęścia.

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:56, 19 gru 2019

Do góry
mira napisał(a)

Dziękuję bardzo za uznanie - miło wiedzieć.

Śnieguliczka to z różowych chyba Doorenbos, a te gałązki po bokach to też śnieguliczka tylko jakaś inna odmiana bo kulki są zbite i małe wyglądają jak styropianowe i gałązki się przewieszają - kiedyś już tu dochodziliśmy nazwy ale nie zapisałam.

A to nie Mother of pearl?
TOPowe róże sezonu 2019 21:52, 19 gru 2019

Do góry
8. J.W. von Goethe Rose (Tantau) – ładny kwiat, zdrowa, pachnąca, ładnie powtarza, obficie kwitnie. Typowy prostolinijny facet, ale wypefumowany mocnym orientalnym aromatem z nutkami pieprzu, który, jak na macho przystało, na długo pozostaje w pamięci.

TOPowe róże sezonu 2019 21:49, 19 gru 2019

Do góry
7. Wildeve (D.Austin) - ładny kwiat, zdrowa, pachnąca, ładnie powtarza, obficie kwitnie. Dzika Ewka? - wcale nie taka dzika, przeciwnie - bardzo opanowana i bez niespodzianek radzi sobie dobrze.

TOPowe róże sezonu 2019 21:46, 19 gru 2019

Do góry
6. Queen of Sweden (D.Austin) - ładny delikatny kwiat, zdrowa, pachnąca, ładnie powtarza, obficie kwitnie. Prawdziwa nordycka królowa o wyprostowanej sylwetce i dumnie uniesionej koronie.

TOPowe róże sezonu 2019 21:43, 19 gru 2019

Do góry
5. The Ancient Mariner (D.Austin) - ładny kwiat, zdrowa, pachnąca, ładnie powtarza, obficie kwitnie. Wyrazista i z charakterem, jak prawdziwy doświadczony marynarz.

TOPowe róże sezonu 2019 21:41, 19 gru 2019

Do góry
4. Desdemona (D.Austin) - ładny delikatny kwiat, zdrowa, pachnąca, ładnie powtarza, obficie kwitnie. Zwiewna, jak bohaterka na cześć której ma imię, ale, na przekór, bardzo żywotna

TOPowe róże sezonu 2019 21:38, 19 gru 2019

Do góry
3. Gentle Hermione (D.Austin) - ładny delikatny kwiat, zdrowa, pachnąca, ładnie powtarza, obficie kwitnie, wcześnie zaczyna. Delikatność i uroda sama w sobie.

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:37, 19 gru 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Te gałązki krzaczkowe po bokach - co to? Widzę też śnieguliczkę (jaka to odmiana?).

Piękne podsumowanie. Uczy i porusza!

Dziękuję bardzo za uznanie - miło wiedzieć.

Śnieguliczka to z różowych chyba Doorenbos, a te gałązki po bokach to też śnieguliczka tylko jakaś inna odmiana bo kulki są zbite i małe wyglądają jak styropianowe i gałązki się przewieszają - kiedyś już tu dochodziliśmy nazwy ale nie zapisałam.

TOPowe róże sezonu 2019 21:37, 19 gru 2019

Do góry
2. The Pilgrim (D.Austin) - pnąca, ładny napakowany kwiat, zdrowa, pachnąca, ładnie powtarza, obficie kwitnie, wcześnie zaczyna. Może, jak ja, polubicie też żółty kolor?

TOPowe róże sezonu 2019 21:35, 19 gru 2019

Do góry
Prezenty świąteczne kupione, menu wigilijne ułożone, a ja jakoś tak zatęskniłam za widoczkami różanymi, więc po pewnej przerwie wracam do was z prezentacją moich subiektywnych typów najlepszych okazów różanych sezonu 2019 roku.

Wiosnę mieliśmy dosyć długą, „majówkę” strasznie zimną i deszczową, więc pierwsze różane „tłoczenie” było opóźnione w porównaniu do lat poprzednich o jakieś dwa tygodnie. Potem w połowie czerwca dopadł nas niesamowity skwar, tak że róże przekwitały w tempie zawrotnym, i na początku lipca było w zasadzie po ich kwitnieniu. Lipiec, sierpień oraz wrzesień były w tym roku bardzo suche, ale nie upalne, co niestety negatywnie wpłynęło na obfitość drugiego tłoczenia. A na samym początku października dopadł nas pierwszy przymrozek, i chociaż jesień była dosyć łagodna, to nie było już w sumie na czym zawiesić oka, bo róże wcześnie skończyły kwitnienie.

Poniżej lista róż, które po kilkuletnich obserwacjach najlepiej sprawdzają się w moim ogrodzie pod względem zdrowotności, obfitości kwitnienia, trwałości i urody kwiatów oraz pokroju i gęstości krzaczka:

TOP-2019

1. Olivia Rose Austin (D.Austin) – ładny kwiat, zdrowa, pachnąca, ładnie powtarza, obficie kwitnie, wcześnie zaczyna, róża na medal!

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 21:33, 19 gru 2019

Do góry
Dori dzięki. Iza, oby!

Dziś był elektryk, miał zrobić jasność w domu w sobotę chcę przywieźć i włączyć osuszacz. I malujemy gruntem.

Ocieplenie poddasza się robi. Ogrodzenie się kończy. W sobotę przyjadą brakujące słupki i panele ogrodzeniowe do ogrodzenia dla kur. Hehe może w przyszłym roku
I płytki na podłogę. Zamówiłam ten błyszczący gres. Oby było git...
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:17, 19 gru 2019

Do góry
Pozdrowienia świąteczne
Choinka od ostatniego weekendu, póki co jedna zbita bombka...przez chłopaka , córka wzorowo póki co, a pies merda ogonem jak szalony wiec to tylko kwestia czasu...

Z fajnych rzeczy to mamy lampki z lidla które są na baterie i pilota, fajna sprawa, zero kabli. Nie do końca eko, ale jak zamawiałam przez net to nie rzuciło mi się w oczy ze to nie na kabel. Podobał mi się ich wygląd stylizowany na takie stare lampki. I można przełączać mierzy białymi a kolorowymi.

Mój ogrodowy pamiętnik 20:13, 19 gru 2019

Do góry
Rumianka napisał(a)
Mój eMuś mówi zawsze...nic się nie martw, damy radę...weźmiemy się i ZROBISZ... U Ciebie też tak będzie...jak od wiosny rozpoczniesz, to wolniutko przez cały sezon zdążysz zrobić wszystko...i dopiero wówczas odpoczynek...

Że też samo się nie chce zrobić... .
A że wieczory długie to człowiek tylko wymyśla sobie robotę .
Już mnie nosi a co będzie dalej .

W domu to ja siedzieć nie lubię .

Ogród w remoncie 19:31, 19 gru 2019

Do góry
Siewki stipy mam masowo. Wychodzi na to, że niepotrzebnie wysiewałam latem

Ogród Cioci cz. 3 19:30, 19 gru 2019

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies