Dzisiaj nie dam rady zrobić zdjęć ...
Polinko ML mam już sporo u siebie ... chciałam tym razem posadzić coś innego ... jest przecież tyle możliwości A jak przychodzi zrobić coś u siebie to człowiek głupieje
Ja bym dała kwiaty. Ale inni lubią trawy z trawami.
Danusia dała Ci kiedyś propozycje kilku gatunków kwiatów do półcienia. Coś bym z nich wybrała.
O kolorowych liściach też pomyślałam, ale nie może być tu dużo gatunków, bo rabata jest dość ascetyczna. Żurawki np Southern Comfort miałyby w półcieniu dobrze. Dadzą kolor cały sezon. A za nimi pionowe kwiaty. 1 gatunek.
Nie, zastanawiam sie czy posadzić drugi rząd carexów a zamiast nich dosadzić z tyłu coć tylko co? Mam tam półcień ... dalej jest wgłębnik z rozplenicami...
Ja jeszcze główkowate mam do posadzenia - mam nadzieję, że pójdzie szybko ... i jeszcze trochę tulipków w donicy i na rabacie frontowej
W grudniu to już chyba tylko przy kominku będę się grzała. Przecież po pracy to już ciemno będzie się robić
No przestań ... każda podpowiedź dobra ... Ty powiesz, ktoś coś doda, ja coś zmienię, ktoś podrzuci inspirkę i ... na wiosnę coś z tego wyjdzie
A jak tam prace u Ciebie?
No właśnie pytałaś o to wcześniej i wyjasniam teraz - ta rabata jest między rabatą z bukiem i wrzosami, gdzie na wiosnę planuję dosadzić ze 3 szt rh a wgłębnikiem z rozplenicami i rozchodnikami
Te jeżówki to chodzą mi po głowie ... a nie pasowałyby z variegatusem w plecach i everestem z przodu?
A zmieści mi się to wszystko na rabacie?
Może Variegatus fajnie odznaczałby się tam? Niżej z przodu jest jasna turzyca ... gdyby dodać między trawy coś typowo zielonego? tylko co? Jeżówki? Gaura? Róże?