Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 21:56, 20 paź 2015

amelia_b napisał(a)
A może ,miskant ten jasny na v, i czerwony berberys i może do tego ten dereń,aleja nie wiem czy to nie za pstrokato

A zmieści mi się to wszystko na rabacie?
Może Variegatus fajnie odznaczałby się tam? Niżej z przodu jest jasna turzyca ... gdyby dodać między trawy coś typowo zielonego? tylko co? Jeżówki? Gaura? Róże?
ren133 21:58, 20 paź 2015

leon60 napisał(a)
a hortek jakiś mniejszych tam nie chcesz ?
przypomnij co masz obok tej rabaty bo ciężko doradzać

Olu
Hortek mam juz dwa długie pasy Ale nie mówię nie Tylko chciałam spróbować czegoś innego
ren133 22:15, 20 paź 2015

leon60 napisał(a)
rozplenice ?
albo Buchananii, Red Baron i w to wpleć jeżówki

No właśnie pytałaś o to wcześniej i wyjasniam teraz - ta rabata jest między rabatą z bukiem i wrzosami, gdzie na wiosnę planuję dosadzić ze 3 szt rh a wgłębnikiem z rozplenicami i rozchodnikami
Te jeżówki to chodzą mi po głowie ... a nie pasowałyby z variegatusem w plecach i everestem z przodu?
Krys 22:23, 20 paź 2015

Nie sadz samych traw bo efekt bedzie poznym latem i jesienia a wiosna? poczytaj o perovska a pisalas tez ktorys zielony berberys tez ladny aaa nie wymadrzam sie
leon60 22:24, 20 paź 2015

ren133 napisał(a)

No właśnie pytałaś o to wcześniej i wyjasniam teraz - ta rabata jest między rabatą z bukiem i wrzosami, gdzie na wiosnę planuję dosadzić ze 3 szt rh a wgłębnikiem z rozplenicami i rozchodnikami
Te jeżówki to chodzą mi po głowie ... a nie pasowałyby z variegatusem w plecach i everestem z przodu?

barwy ich są podobne, znam tylko z obrazków bo żadnej z tych traw nie mam ale z dużą ilością różu może może
ren133 22:32, 20 paź 2015

Krys napisał(a)
Nie sadz samych traw bo efekt bedzie poznym latem i jesienia a wiosna? poczytaj o perovska a pisalas tez ktorys zielony berberys tez ladny aaa nie wymadrzam sie

No przestań ... każda podpowiedź dobra ... Ty powiesz, ktoś coś doda, ja coś zmienię, ktoś podrzuci inspirkę i ... na wiosnę coś z tego wyjdzie
A jak tam prace u Ciebie?
ren133 22:38, 20 paź 2015

leon60 napisał(a)

barwy ich są podobne, znam tylko z obrazków bo żadnej z tych traw nie mam ale z dużą ilością różu może może

Zgłupiałam
A dałoby się tam wkomponować derenia Ivory halo?
Krys 22:43, 20 paź 2015

ren133 napisał(a)

No przestań ... każda podpowiedź dobra ... Ty powiesz, ktoś coś doda, ja coś zmienię, ktoś podrzuci inspirkę i ... na wiosnę coś z tego wyjdzie
A jak tam prace u Ciebie?

U mnie poczatek wrzesniacebulki bede sadzic w pazdzierniku czyli w grudniu
Krys 22:49, 20 paź 2015

O perovskiej zapomnij lubi slonce,glebe sucha i moze przemarza https://www.ogrodowisko.pl/watek/886-perowskia-lobodolistna-perovskia-atriplicifolia
ren133 23:07, 20 paź 2015

Krys napisał(a)

U mnie poczatek wrzesniacebulki bede sadzic w pazdzierniku czyli w grudniu

Ja jeszcze główkowate mam do posadzenia - mam nadzieję, że pójdzie szybko ... i jeszcze trochę tulipków w donicy i na rabacie frontowej
W grudniu to już chyba tylko przy kominku będę się grzała. Przecież po pracy to już ciemno będzie się robić