Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród na glinie 16:26, 13 kwi 2015

Do góry
Pamiętam, ze ma być kolor w nogach penduli, więc tam może być bardziej pusto.
Ta wersja mi się podoba i jest zasada trójkątów, więc wydaje mi się dobrze. Pionowo układ też mi się podoba. Ja bym tak zostawiła. Szkoda tylko, że berberysy są zielone, bo na tle tuj słabo widoczne, ale może to robi zdjęcie. Gdyby co jest inna faktura liścia.
Ogród na glinie 16:16, 13 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

i co myślicie?
teraz inne obowiązki mnie wzywają, więc narazie znikam

Ta wersja mi całkiem nie pasuje. Wracam do poprzedniej.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:33, 13 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No to się napracowałaś w zeszłym tygodniu.
Ja muszę posadzić w ogrodzie resztę dobra, a tu wieje, jak na Uralu. Przytargałam do kotłowni żurawki, chyba je podzielę i wsadzę na razie w doniczki, aby się nie zmarnowały.

Tak to można pracować od świtu do zmroku Z żurawkami dobry pomysł! Tyle dostałaś pięknych roślin, że żal byłoby je stracić.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:17, 13 kwi 2015

Do góry
No to się napracowałaś w zeszłym tygodniu.
Ja muszę posadzić w ogrodzie resztę dobra, a tu wieje, jak na Uralu. Przytargałam do kotłowni żurawki, chyba je podzielę i wsadzę na razie w doniczki, aby się nie zmarnowały.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 12:55, 13 kwi 2015

Do góry
Violu, tego nie wiem. Moje jeszcze małe. Ale ja tak posadziłam, bo nie mam więcej miejsca. Najwyżej za 3 lata karpę trawy podzielę. Rozplenica jak jest duża, to potrzebuje więcej miejsca. Inaczej zasloni wszystko masą zielonego.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 11:36, 13 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Posadź z ML. I się nie martw. Róże muszą sobie radzić. Są zdrowsze im mniej oprysków. To jak z antybiotykiem

A czy odległość 80 cm od ML to wystarczy?
Pomóżcie wyczarować mi ogród 11:25, 13 kwi 2015

Do góry
Posadź z ML. I się nie martw. Róże muszą sobie radzić. Są zdrowsze im mniej oprysków. To jak z antybiotykiem
Ogródek Iwony 10:04, 13 kwi 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwona , wszystkie żurawki które dostałaś mogą rosnąć na słońcu. Ale jeżeli masz gdzieś rabatę w lekkim półcieniu to posadż tam Lime Marmalade ( jasno-zielona), będzie ładniejsza i słońce nie będzie jej przypalać.

Dobra wiadomość dla mnie. Dzięki.
Na resztę postów odpowiem po południu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:01, 13 kwi 2015

Do góry
Ciekawa jestem tych super modnych donic. Może jednak takie się już pojawiły tu ?
Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:15, 12 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękne róże, będzie ślicznie. Violu, przypomnij plan nasadzeń proszę i cyknij fotkę w realu. Będziemy sobie wyobrażać, jak to będzie za rok pięknie Ładny gratis, biała, pnąca

Iwonko, muszę narysować nowy planik, bo stary już zmodyfikowany.
Ogródek Iwony 22:07, 12 kwi 2015

Do góry
Łuki, dlatego nie miałam czasu. Przecież nie można zmarnować tych roślinek.
Nie pamiętam tylko, jakie żurawki są jakie, jutro zrobię fotki. Bo nie jestem pewna, czy wszystkie mogą być na słońcu i mam nadzieję, że dobrze je posadzę
Ogródek Iwony 21:55, 12 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko pozostaniesz ambasadorką ogrodu Bacowej bo też chętnie zobaczyłbym jak wyglądaj w pełni sezonu na prawdę piękny ogród i widać, że jest bardzo duży

Ogródek Iwony 21:55, 12 kwi 2015

Do góry
A z takimi prezentami wracaliśmy od Ewy do domu.

Ewo, dziękuję pięknie. Przez dwa lata tego dobra bym chyba nie dała rady kupić:
Miskanty (5 odmian), rozplenice, molinie, brązowa carex, Ice Dance, trzcinnik, rumianka, żurawki (5 odmian), orliki, bodziszki, firletka karminowa. Gubię się w nazwach. Z wrażenia nawet zapomniałam, jakiej marki mamy samochód. Naprawdę. Tak byłam przejęta.
Jak wróciliśmy, w sobotę do wieczora starałam się jak najwięcej tego dobra posadzić na rabatach, dziś nawet kilka miskantów wylądowało na rabatach, kończę jutro.
Kiedyś czytałam, ze na ogród trzeba zasłużyć. Ja już chyba zasłużyłam.
Ewo, Grzegorzu, nie wiem, jak wam dziękować. Normalnie spadliście mi z nieba
Mój ogród pod górkę... 21:50, 12 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Te rzymskie klimaty mnie zachwyciły. Cudnie. Jak na pinteresie, albo lepiej. Pozdrawiam niedzielnie.

Iwonko, zaczerwieniłam się. Dziękuję
Ogródek Iwony 21:09, 12 kwi 2015

Do góry

Ogródek Iwony 21:06, 12 kwi 2015

Do góry
Gospodarze tego dnia wertykulowali trawnik. My trafiliśmy na lekcję pokazową.
Ogródek Iwony 20:58, 12 kwi 2015

Do góry
A teraz bomba.
Jakiś czas temu Ewa Bacowa zaproponowała mi kilka roślinek. Ewa nie ma swojego wątku, więc jej ogrodu raczej tu nie można zobaczyć. Umówiliśmy się na sobotę i zrobiliśmy sobie piękną wycieczkę do ogrodu Ewy (ja i mój M). Poznaliśmy też męża Ewy, Grzegorza. To bardzo mili, uczynni ludzie. Spędziliśmy cudowne chwile. Ewuniu i Grzesiu, jak czytacie, to my jeszcze raz bardzo dziękujemy.

Ewa ma piękny ogród, jeszcze się nie otrząsnęłam z widoków, które zostały w mojej wyobraźni. W ogrodzie jest mnóstwo traw, hortensji i żurawek. Jest wiele, wiele roślin. Posiadłość, bo to jest wielki ogród ma kilka poziomów, teren pagórkowaty dodaje uroku, a oboje z mężem potrafili świetnie wykorzystać pagórkowatość w zakładaniu ogrodu. Ogród jest dojrzały, chciałabym tam trafić, jak kwitnąć będą byliny, hortensje, a potem trawy. Już teraz jest pięknie, ale jak zazielenią się krzewy i drzewa, będzie jeszcze piękniej.
Zrobiłam kilka fotek i za pozwoleniem gospodarzy umieszczam je teraz tutaj.
Byłam w raju :

Ogródek Iwony 20:42, 12 kwi 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Nie mogę się doczekać tej rabaty i bardzo jestem ciekawa jaka będzie u Ciebie Perovskia, bo też mam przewidzianą, a chciałabym taką z niższych. Będę podglądać.

Kasia, ja nawet nie wiedziałam, ze są różne. W szkółce widziałam tylko jedną odmianę i to chyba bez nazwy.
Ogródek Iwony 20:41, 12 kwi 2015

Do góry
Beatko, Agatko, faktycznie chyba trzeba stipę traktować jako jednoroczną, bo słyszałam, ze nawet jak przezimuje, to już nie jest taka ładna. Ale się rozsiewa i to niekoniecznie w miejscach, gdzie my tego chcemy. Widziałam w dużym ogrodzie, że rozsiała się zupełnie na innych rabatach, niż rosła wcześniej.
Ogródek Iwony 20:38, 12 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Coś czuję, że stipa będzie wędrować - na razie lawendy są małe, więc stipę daj za nimi Potem lawenda będzie miała spokojnie z 60 cm wysokości podczas kwitnienia to będziesz ją musiała przesadzić do przodu

Perovskia i werbena może rosnąć zygzakiem Jednak perovskie dałbym z przodu Miskanty koniecznie jako plecy

Sebku, dziękuję. Bardzo fajny pomysł z takim przenikaniem werbeny i perovskiej. Na dodatek dowiedziałam się, że są różne odmiany. Ja mam chyba niską i perovska nie lubi przesadzania. Więc nie wiem, czy moja niska ruszy po przesadzeniu. Ale chyba dokupię w szkółce tą większa. Widziałam ostatnio ładne sadzonki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies