Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

Viola 22:14, 12 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)
Róża urośnie... z jednego patyka... patrząc po swoich to nie ma sensu sadzić dwóch róż do jednego dołka.

Moje wszystkie kupione róże są przysypane ziemią na płasko w warzywniku.. może ich szlag nie trafi..

Ja mam stresa z tymi różami, czy nie za gęsto, albo czy nie za rzadko (kurczę znowu nie wiem czy żadko czy rzadko), albo czy z miskantem czy z rozplenicą. Kurcze już mam dość. Za poważnie do wszystkiego podchodzę. A ogród miał być relaksem...
Viola 22:15, 12 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)
Piękne róże, będzie ślicznie. Violu, przypomnij plan nasadzeń proszę i cyknij fotkę w realu. Będziemy sobie wyobrażać, jak to będzie za rok pięknie Ładny gratis, biała, pnąca

Iwonko, muszę narysować nowy planik, bo stary już zmodyfikowany.
Viola 22:16, 12 kwi 2015

szemusia napisał(a)
Ooo, różyczka Cię dopadła, Violu
Będzie co podziwiać latem.
Pozdrawiam...

Oby ... Pozdrawiam
Viola 22:19, 12 kwi 2015

Sabina76 napisał(a)

O dziękuję A co planujesz przy niej posadzić?

Przy Ascot posadzę jeszcze jedna Ascot (o matuś jeszcze ich nie posadziłam )Obok planuję rozplenicę (mam) albo miskanta (mam), białe lilie (nie mam), liatrę białą(mam)i jeżówkę różową(mam)
Viola 22:25, 12 kwi 2015

Wrzucę zdjęcia róż, ale jeszcze nie rabacie. Posadziłam już 2 Larissy, 2 Red Leonardo, Loius Odier i gratiska Bobby Jamesa. Jeszcze mi zostały 2 Ascot, ale to w innym miejscu, przed tujami - nie wiem w jakiej odległości. Obok chcę posadzić rozplenice Hameln, albo Miskanta ML - też nie wiem jak.

bdan 07:56, 13 kwi 2015

Violka rozumiem te dylematy. Ja tez co chwila mam myśli, co na nowej rabacie posadzić. Rabata będzie duża bo to ćwiartka o promieniu 5 m, nasłoneczniona. I raz wydaje mi się, że fajne miejsce dla róż, a za chwile myślę, ze może tam coś bardziej bezobsługowego posadzić. Na chwile obecna mam małe doświadczenie z różami, więc nie wiem, czy mi się ich nie odechce, jak zaczną chorować
kosolka 08:37, 13 kwi 2015

Viola napisał(a)

Ja mam stresa z tymi różami, czy nie za gęsto, albo czy nie za rzadko (kurczę znowu nie wiem czy żadko czy rzadko), albo czy z miskantem czy z rozplenicą. Kurcze już mam dość. Za poważnie do wszystkiego podchodzę. A ogród miał być relaksem...

Własnie. Czasem mam wrazenie ze za dużo spięcia i stresu to kosztuje. Nie powinno. Może zbyt się tutaj nakręcamy? Mam tak samo jak Ty. Pozdrawiam poniedziałkowo! Okropnie wietrznie dziś!!
Iwk4 11:25, 13 kwi 2015

Posadź z ML. I się nie martw. Róże muszą sobie radzić. Są zdrowsze im mniej oprysków. To jak z antybiotykiem
Viola 11:36, 13 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)
Posadź z ML. I się nie martw. Róże muszą sobie radzić. Są zdrowsze im mniej oprysków. To jak z antybiotykiem

A czy odległość 80 cm od ML to wystarczy?
Iwk4 12:55, 13 kwi 2015

Violu, tego nie wiem. Moje jeszcze małe. Ale ja tak posadziłam, bo nie mam więcej miejsca. Najwyżej za 3 lata karpę trawy podzielę. Rozplenica jak jest duża, to potrzebuje więcej miejsca. Inaczej zasloni wszystko masą zielonego.