Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku II 21:35, 15 maj 2024

Do góry
mirkaka napisał(a)
W dekoracjach jesteś niedościgniona, zdjęcia piękne robisz
Może pokażesz nam po kolei jak będziesz robić tę misę i fontannę? bardzo jestem ciekawa
Zrezygnowałam z robienia dużej misy, było ryzyko, że może nie wytrzymać naporu wody. Mam kupioną już betonopodobną, lekką, czekam na fontannę.
W międzyczasie szydełkuję motywy kwiatowe. Wymyśliłam sobie kwiatkową torbę.
Za miłe słowa ślicznie dziękuję

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 21:34, 15 maj 2024

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:32, 15 maj 2024

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:30, 15 maj 2024

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:29, 15 maj 2024

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:28, 15 maj 2024

Do góry
Pokazuję dalej z aparatu jeszcze bo już niektóre rośliny co na fotkach kwitną prawie przekwitły takie tempo mam tego pokazywania trochę chaotycznie będzie bo tak jak cykałam, ale nie mam czasu ani siły sortować. Drugi dzień lecę dalej z przycinką i wycinką, a Emuś z rowem Się szarpie. Mnie znowu łokieć i nadgarstek wysiadły.

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 21:25, 15 maj 2024

Do góry
Kasya napisał(a)
Ostatnio kupiony dereń teraz wygląda tak
Listki już nie mają koloru brązowego

Ładniutki
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 20:11, 15 maj 2024

Do góry
Kocimiętki i szałwie zakwitły. Testujemy kolejne rozwiązania dla lamp, bo znów zwarcie się robi i wywala różnicówkę. Niestety mimo uszczelek do środka dostaje się wilgoć.

ŚŚ dla Wiann - rozgałęzione, ale niektórym gałązkom pomagam mocniej się rozchylić. Mniej więcej 1 sznurek na sztukę. Mam 4 ŚŚ na froncie.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 19:41, 15 maj 2024

Do góry
Ostatnio kupiony dereń teraz wygląda tak
Listki już nie mają koloru brązowego

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 19:40, 15 maj 2024

Do góry
Sonda:

Elewacja:

Dach czarna prosta dachówka.

Okna, brama garażowa, rolety zewnętrzne:

A/czarne
B/Woodtec Turner Oak (ciepły dąb)

Opcja A/ serio wszystko czarne, nie boisz się? Niemniej czarnych/antracytowych okien/rolet się boję bo mam wrazenie ze po 5 latach są bardziej szare niż czarne a chcę zamówić w tej samej firmie

Opcja B/ nie mialam jeszcze takiego koloru I nie wiem jak takie lekkie maziaje jednak wygladać będą na podwójnej bramie garażowej? No I dopłata za ten kolor plus 20proc. Wiec całkiem sporo... ale nie wyblaknie?

Opcja C/ inne pomysly kolorystyczne? Off white chyba nie bo od północy u nas tynk zielony...

Albo zrobić jak na obrazku I nie kombinować? Czyli jednak biała elewacja?
Zielony chaos u Dawida 19:03, 15 maj 2024

Do góry
Elu iryski były kupione od człowieka, który ma ich bardzo dużą kolekcję. Zawsze ma co roku liliowce, a później irysy. Ale jeśli się podobają to dorzucam kolejne.

'Bourgeouis'

'Black Cherry Delight'

'Easter'

'Alenes Other Love'

Wszystkiego po trochu 18:59, 15 maj 2024

Do góry
mirkaka napisał(a)

i z innej beczki, to też jego 5 min, przetacznik blue mirror

Mistrzostwo. U mnie niestety ani hakone ani przetaczniki nie chcą rosnąć.
Wszystkiego po trochu 18:57, 15 maj 2024

Do góry
mirkaka napisał(a)

Cudowne masz te rododendrony i azalie, pozazdrościć. A to białe to też rodki? Ja zastanawiam się właśnie czy nie dokupić jakichś.

A propo kotów, to po przyjściu do domu nie miaucza ci wieczorami? Moja na ogród chodzi na sznurku. Straciłam dwa koty, ten nie wychodzi. Moje dwa poprzednie to były łajzy, i stały wieczorami przy drzwiach na taras i dwaaly koncert, by je wypuścić.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 18:17, 15 maj 2024

Do góry
Jutro kierbud I lanie stropu

Zieleń, drewno i antracyt 18:04, 15 maj 2024

Do góry
Co to za różową roślinka po lewej?

antracyt napisał(a)

To masz jeszcze jeden szerszy kadr. W tym roku jeszcze nim za bardzo nie zanudzałam. Czekam na róże

Fajny ten kącik z hamaczkem.
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 17:55, 15 maj 2024

Do góry
Dziewczyny, część liści na buku wygląda dziwnie

Te na dole są normalne

A u góry jakieś podziurawione, z meszkiem, poskręcane. Nie widzę mszycy, czy to normalne?
Ogród z zegarem 17:46, 15 maj 2024

Do góry
Agatorek napisał(a)
Na altance Róża Sympatia

Rany jak pięknie Aguś!

Coraz bardziej mi się podobają te kruszyny i głogi. Nie są wymagające?

Judaszowce oczywiście piękne. U mnie jeden po mrozach wrócił do formy, pozostałe dwa zbierają się baaaaaardzo powoli.

Udanej podróży! Baw się dobrze.
Zacisze Alicji 16:57, 15 maj 2024

Do góry
Alija napisał(a)
I pod wieczór

mnie oczywiście zachwyca ten środkowy obrazek, paprocie, woda, irysy i ścieżynka
Rododendrony masz śliczne, udało się trochę ujęć z większej perspektywy
Jaką dużą masz tę działkę? Rodki mogłyby rosnąć nad brzegiem tego jeziorka, też wyglądałyby bajecznie, przeglądając się w wodzie
Ogród hortensjowo różanecznikowy 16:26, 15 maj 2024

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Patrzę na te rh i bardzo sporo ci urosły od zeszłego roku ładne sa. Dobrze im jest czy one u ciebie w słońcu czy cieniu rosną?

Widzę, że masz dużo bergenii i takie ładne liście.

Też mam rh 2 drapaki zastanawiam się czy po kwitnieniu ich nie przyciąć może wypuszcza nowe.

Też widziałam zorze u mnie może nie tak efektowna bo seledyn i żółć ale widok nie z tej ziemi pierwszy raz w życiu.

Mam miejsce w ogrodzie gdzie azalie pięknie rosną i kwitną co roku. Mam też miejsce gdzie mam 3 szt i kwitły tylko raz jest tam polecieć i na podwyższeniu. Prawdopodobnie brak im słońca. Jak podlewam to woda spływa i wtedy mają sucho o nie nawiązują pąków. W sierpniu w połowie sierpnia trzeba azalie zasilić wtedy pąki zawiązują i podlewać sporo.
Elu tu na tym zdj który edytowałaś to rh Brasilia i Bernstein, ten drugi mocno rozrósł się wszerz i wzwyż,rosną one w pół cieniu.Bergenii mam sporo jako obwódka, lubie ją bo jej liście są przez cały rok, na zdj to jeszcze przed usunięciem brzydkich stary liści,miałam pełną taczkę liściorów.Co do przycięcia rh to ja mojego drapaka Bolesława chyba nie będę jego przycinać bo rośnie obok niego Calsap ten to dopiero na wielkie przyrosty i rośnie mocno szeroko i licze na to że za parę lat wejdzie na drapaka Bolesława Na zdj od lewej Calsap

Co do azalii to muszą mieć trochę słońca , nie mogą być w całkowitym cieniu bo nie będą wogule kwitły.
Doświadczalnia bylinowo-różana 2 16:25, 15 maj 2024

Do góry
Anda napisał(a)

Ewuś pięknie cudowne irysy a przypominj co to za bylinka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies