Ja mam jedną śliwę, dwa lata temu eM ciął gałęzie na wiosnę, tak wyciął że tylko parę śliwek było latem, za rok ogrodnik ciął, też tak opitolił,że śliwek było kilka.
W tym roku kolejny ciął, ale już wg moich wskazówek, zobaczymy czy będzie więcej owoców
Magara, dobry wieczór i dziękuję za miłe słowa Śnieg był przez chwilkę, ale ile radości
Dzisiaj udało mi się w końcu dopiąć swego i małe ptaszki mają dodatkowe 8 budek lęgowych, czyli razem mam 10 na działce ok. 850 m2. Raczej nie robię w ogrodzie oprysków i mam nadzieję, że ptaszki pomogą w walce z robactwem...
Chwile radości były, mimo, że takie ulotne.. Za to dzisiaj...poczułam prawdziwą wiosnę Cały dzień spędziłam na dworze upajając się słońcem i ciepełkiem...balsam dla duszy umęczonej zimowymi ciemnościami Sukcesem dnia było to, że udało się na stałe zamontować pergolę dla Królowej, czy też ewentualnie Księżniczki
Dzisiaj pl dnia wykopywałam z ogródka sąsiadki kolejne roślinki. Nie było to łatwe bo rabaty już dawno pozarastały i wyrwać coś z darni to nie taka prosta sprawa.
Oto moje łupy.
Ziemowity. Wykopałam dwa wielkie kartony. Na razie posadzone na szybcika do donic.
Dzisiaj była fajna pogoda, nie padało i +12 stopni ...więc eMka namówiłam na małe prace ziemne
Dzięki sugestiom Oli zrobiłam małą zmianę...
Przestawiliśmy 3 obrzeża...ząbek zniknął będzie prosto,łatwiej do koszenia...podoba mi się
przy okazji obmyśliłam małe korekty niech tylko ciepło się zrobi
Jesień
Dziś po zmianie
Trawnika jak widać będzie chusteczka nie mogę się doczekać aż posieję i się zazieleni...
Ciekawa jestem czy ktoś jeszcze dziś coś robił w ogrodzie ...?
Za płotem mi rosną mega wysokie trawy. Lubię je bo mają ze 2 metry i zasłaniają mi drogę. Urwaliśmy jesienią kawałek i daliśmy znajomym i się przyjęła.
Kiepsko widać na zdjęciu ale może ktoś rozpozna co to za trawa. Ma na końcach takie beżowe pompony.
Wszyscy już wariujemy od burości, szerości. Przywołujemy kolorowe widoczki. Ja też siedzę i przeglądam fotki z sezonu. Porównuję zmiany, patrzę co by tu jeszcze. Stworzyłam swój prywatny ranking widoczków. Pokażę trzy moim zdaniem naj