Napisałabyś coś więcej na temat tego urządzenia? Co to za jeden i jak się sprawuje?
Moim 'Smaragdom' też by się przydało takie porządne odkurzanko Jakoś do otrzepywania ich nie mogę się przemóc
Polinko, zastanawiam się nad wypożyczeniem odkurzacza przemysłowego, bo zwykły ni huhu nie daje rady , jak szybko idzie takie odkurzanie? Mam 100 tui do obrobienia i zastanawiam się czy na weekend wypożyczyć czy dam rade w jedno popołudnie?
Jestem przed wyborem kostki na okrągły placyk pod wiśnią.
Podoba mi się granitowa jak Twoja ale znajomy mnie postraszył, że po latach kostka nie jest już taka ładna, łatwo się brudzi, ciężko ją wyczyścić, że lepsza jest kostka brukowa.
U Ciebie wygląda bardzo ładnie, jak ją użytkujesz?
Czy takie leżaki, stolik lub krzesełka nie będą się chybotać?
Gdyby wiśnie spadły na nią to się poplami-zabarwi, jak to wyczyścić?
Pozdrawiam u Ciebie w ogrodzie to jesieni jeszcze wcale nie widać Ślicznie masz
Co to za trawy te oszukane Gracki też bym chętnie sie dowiedziała...
Z trzcinnikiem nie mam pojęcia Oddałam Ci i zakończyłam moje doświadczenia z nim ale mogę się dowiedzieć. Wyślij kilka zdjęć do mnie na maila
Variegatusy wypuszczały już kły w poprzednich sezonach. Do pełni rozkwitu jednak nigdy nie doszło. ML pozostaje tradycjonalistą i nie zmienia przekonań, co do kwitnięcia, a raczej jego braku.
Haniu, oprócz Gracilimusa zakwitł również u mnie Variegatus a za chwilę i Morning Light pokaże kwiatostan...Nie lubię kwitnacych miskantów więc i radości u mnie nie uświadczysz z tego powodu
Z deszczem mam podobną sytuację jak u Ciebie.Padało kilka godzin w nocy a pod smaragdami nadal susza. Niby prognozy pokazują, że najbliższe dni maja być deszczowe ale przestaje już w to wierzyć...
Czym w takim razie jest? Chetnie bym się dowiedziała
A wiesz ze wśród trzcinnikow od ciebie był jeden najpewniej inny (i to nie był wcale ten oznaczony) podzieliłam go bezwiednie i posadziłam a teraz kilka sadzonek wyróżnia się od innych-bardziej niebieski, przewieszajacy, bardzo szybko rozrasta sieni nie ma kwiatow. Wiesz co to może być?
Ja mam w sumie młode szmaragdy w ilości 48 sztuk, 15 wyczyściłam i faktycznie tam, gdzie słabiej podlewaliśmy, bo wąż za krótki, to suszu było tyle... Tuje mamy małe, więc jeszcze ręcznie czyszczę
Cieszę się dziewczyny, że Wam się podoba. Kostkę granitową miedzy innymi u Ciebie Polinka podpatrzyłam, choć u mnie jednorzędowo położona. Resztę będziemy robić na wiosnę, wtedy cały trawnik idzie do wymiany