Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 22:12, 20 lis 2018

Nikita napisał(a)
Hej, Małgoś. Co tam słychać?
Świętujesz jutro? Ja niestety muszę iść do pracy

Zapożyczony las w jesiennej szacie naprawdę cudny.
Buziaki

Nie miałam wolnego....byłam w podróży służbowej i to za granicą....jak mus to mus....
Margarete 22:14, 20 lis 2018

yolka napisał(a)
Książę berberys cudo i ten las...,ech

O "książę" .....no tak ładnie to moim berberysie nikt jeszcze nie mówił
Dziękuję w jego i moim imieniu
Margarete 22:16, 20 lis 2018

polinka napisał(a)

Piękny, jesienny obraz Malgosiu. Nic nie zastąpi natury.

Poloinko dziękuję
Masz rację co natura wymyśliła to większej doskonałości człowiek nie stworzy
Buziaki dla ciebie!
sylwia_slomc... 22:18, 20 lis 2018

Czytam, że liści z lasu masz u siebie zatrzęsienie, ale za to jakie widoki jesienią U nas liści zatrzęsienie z orzecha sąsiada, ale już widoków takich w pakiecie brak.
jolanka 22:21, 20 lis 2018

Małgosiu, współczuję i Tobie i sobie tych liści Niby takie lekkie a zamiast grzać gdzieś dalej to małpiszony leżą, tak im dobrze na rabatach i trawniku
Margarete 22:30, 20 lis 2018

jolanka napisał(a)
Małgosiu, współczuję i Tobie i sobie tych liści Niby takie lekkie a zamiast grzać gdzieś dalej to małpiszony leżą, tak im dobrze na rabatach i trawniku

Z rabat to ich w ogóle nie ruszam - tylko z trawnika wygrabiam i z tego jednego fragmentu rabaty gdzie mam wysypane żwirkiem. Tam zbieram odkurzaczem do liści. Pozostałe zostawiam na rabatach - niech się rozkładają i urzyźniają a co tam
Pozdrawiam Jolu i wytrwałości w walce z liśćmi życzę nam obu

Margarete 22:31, 20 lis 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Czytam, że liści z lasu masz u siebie zatrzęsienie, ale za to jakie widoki jesienią U nas liści zatrzęsienie z orzecha sąsiada, ale już widoków takich w pakiecie brak.

Dobre Sylwia, dobre
Margarete 13:30, 21 lis 2018

Kindzia napisał(a)
Podziwiam berberysisko! Cudny...i zdrowy!!! Pryskasz czymś Małgosiu? U mnie wszystkie berberysy co roku chorują, mimo pryskania na grzyba. I zastanawiam się czy nie ma na to wpływu cięcie wiosenne...chyba się przemogę i nie będę ciąć w przyszłym sezonie i zobaczę wtedy.

Buziaki ślę

Odpowiedziałam na twój post ale nie napisałam nic o moim berberysie Kindziu.
Nie nic nigdy nie pryskałam na niego żadnymi środkami chemicznymi.Odpukać - nic go nie łapie żadne choróbska. Nawozu trochę dostaje jak nawożę trawnik i tyle. Sam z siebie rośnie jak goopi i zdobi ogród o każdej porze roku. Troche za bardzo sie "rozpycha" wiec na wiosne musze mocniej go ciachnąc ale on to lubi
Margarete 13:07, 27 lis 2018

U mnie powolutku zamykam sezon ogrodowy.
W niedzielę ostatnie w tym sezonie wygrabianie liści zrobiłam, wywiozłam do garażu taczki, narzędzia, latarenki z tarasu. Meble ogrodowe i parasol wyniósł mi syn ju wcześniej.Powiązałam wszystkie trawy, wycięłam część bylin. Smutno i szaro sie robi.
Wczoraj jeszcze zabezpieczyłam donice tarasowe, stoją sobia na podkładkach z płyty paździerzowej, otulone słomianymi matami i arkuszami styropianu - w razie dużych mrozów zawinę je od góry mata i agrowłókniną i tak pośpią sobie w kątku do wiosny

Zostało mi jeszcze zakopczykowanie róz ale to zrobię dopiero gdy temperatura w dzien bedzie poniżej zera. Jeszcze powieszę karmniki i to wszystko.
Teraz tylko lampki na choinkę założyc na zewnątrz i tyle - kolejne prace w ogrodzie będą dopiero na wiosnę
Pszczelarnia 15:26, 27 lis 2018

Małgosiu, co masz w donicach tarasowych, że je tak opatulasz na zewnątrz? A odśnieżanie to nie prace ogródkowe?