Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Długi i chudy 21:25, 04 gru 2019

Do góry

Bo tak się zastanawiam, że nawet jakby na razie ten żywopłot był niski, to tak optycznie przybliży tą tylną ścianę, a jednak nie zamknie przestrzeni, z kolei dwa lizaki dosałyby wyższe piętro tej rabacie na końcu. Pod lizaki dałabym róże i ostróżki, które już mam i bardzo lubię.

Ewentualnie inna opcja, to powtórzyć brzozę, ktora jest w rogu i dosadzić jeszcze 2?
Długi i chudy 21:16, 04 gru 2019

Do góry
nicol21 napisał(a)
Tu wrysowałam kwadrat +/- 2x2m. za tło cisy, możesz kupić w miarę małe i sadząc daj im trochę odstępów. ja sadziłam za blisko i teraz mam problem.
cis - zielona kreska
kwadrat - fiolet.
pomarancz to jakieś drzewo-krzew bliżej środkowej krawędzi. Jeśli te jabłonki nie są bardzo szerokie to one mogą być np przy ekranie cisowym, a to 2gie czy 3cie drzewo-krzew bliżej środka ogródka, ale nie centralnie w środku kwadratu, tylko w środku górnego prawego kwadratu [jeślibyś kwadrat rozdzieliła na kwadraty o boku 50x50cm.

Dziękuję i ślę uściski wirtualne za poświęcony czas. Twoje zdjęcia rewelacyjne, zresztą muszę powiedzieć, że twój wątek przeczytałam cały, piekny.
Za pomysły dziękuję, muszę tylko dopytać, ile po tych kilku latach ma szerokości twój żywopłot z cisa? Jaka odległość jest między trzmielinami na pniu ?

Zastanawiam sie czy na tylnej ścianie ogrodu też nie dać jskiegoś żywopłotu, żeby go optycznie przybliżyć? Rozmyślam nad cisem lub berberysem erecta
Gożdzikowa - wiejski ogród 21:13, 04 gru 2019

Do góry
Starym zwyczajem, na Imieniny można przyjść nieproszonym.

Kochana Solenizantko, radości i pociechy z bliskich i dalekich, życzliwości zewsząd.

Mój 4 arowy azyl... 21:11, 04 gru 2019

Do góry
Barbórki się nie zapomina. Ściskam Cię mocno, Prawdziwa Ogrodniczko. I życzę wielu kwiatów w miejsce jałowca.

Za drzwiami do ogrodu... 21:10, 04 gru 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Macie może pomysł, czym w przyszłym roku obsadzić ten kosz?Stoi on w cieniu jabłoni i żadne kwitnące nie dają tam rady,próbowałam z begoniami ,surfiniami i cyniamiii różnymi zwisającymi jednorocznymi.Myślę,czy nie posadzić tam jakiejś większej hosty,ale jedną wiekszą, samą?

Mam taki kosz, może troszku inny - jaśniejszy. U mnie klasyka. Pelargonie i jakieś zielone liście. Ale kosz stoi w pełnym słońcu. Nic nie podpowiem z hostami. Ja ich jakoś nie kocham. A może tylko taki mam etap? Bo przecież wszystko zmienne jest
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 21:05, 04 gru 2019

Do góry
Hosty czekają do wiosny, prawie wszystkie zawiozłam

Posadziłam może dwie trzecie cebul. Narcyze w gruncie. Mam nadzieję że się ukorzenią. Przykryłam liśćmi. Hmmm...

Styropian rozłożony

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 21:02, 04 gru 2019

Do góry

Płotki śniegowe musimy zamontować. Jutro pogadam z Piotrem.

Dom ocieplony. Używają kleju do minus ośmiu. Trochę spokojniejsza jestem.

Od strony ogrodu i drugiej działki. Z zamontowaną bramą i furtką.

Gożdzikowa - wiejski ogród 20:59, 04 gru 2019

Do góry
Serdeczności dla miłej Basieńki, niech jej słońce przyświeca i kłopoty idą precz za 10-tą miedzę. 100 Lat, Basiu!

Sezon 2017 u Hanusi 20:52, 04 gru 2019

Do góry
Runianko,U Was to jeszcze śniegiem poprószyło, a u mnie dalej szaruga jesienna. Ale nic to, przeżyjemy. jeszcze parę dzionków i Nowy Rok będziemy witać.
Ptasi gaj 19:38, 04 gru 2019

Do góry

Budleja i bergenia tegoroczna ciekawe czy będzie kwitła

Po prawej sosna himalajska tak się cieszę, że ładnie rośnie w 2017 wiosna przymarzły zgubiła dużo igieł

Elu dlaczego miała by nie zakwitnąć budleja i bergenia.Budleję wiosną przytnij a teraz może sypnij jej kopczyk i będzie ok.

Ta sosna jest prześliczna, myślałam o takiej bo to super materiał teraz na dekoracje
Po co przykrywasz od góry kompostownik? tak pytam z ciekawości
Ptasi gaj 19:20, 04 gru 2019

Do góry
Mam santoline 2 czy 3 sezon wiosna mocno scinam. Mam ok 10 krzaków posadzonych po całym ogrodzie nie narzekam nie może zakwitnąć bo traci na wyglądzie.
Trawy wiąże bo wiatr roznosi i wiosenne cięcie lżejsze.
EM.pomogl przede wszystkim z liśćmi traktorkiem przejedzie wyrzuci przy kompoście ja obrabiam i po robocie. W tym roku wyjątkowo długo liście się trzymały więc okres sprzątania się wydłużył.

Santolina po cięciu początek maja. Druga początek czerwca

Długi i chudy 19:11, 04 gru 2019

Do góry
Tu wrysowałam kwadrat +/- 2x2m. za tło cisy, możesz kupić w miarę małe i sadząc daj im trochę odstępów. ja sadziłam za blisko i teraz mam problem.
cis - zielona kreska
kwadrat - fiolet.
pomarancz to jakieś drzewo-krzew bliżej środkowej krawędzi. Jeśli te jabłonki nie są bardzo szerokie to one mogą być np przy ekranie cisowym, a to 2gie czy 3cie drzewo-krzew bliżej środka ogródka, ale nie centralnie w środku kwadratu, tylko w środku górnego prawego kwadratu [jeślibyś kwadrat rozdzieliła na kwadraty o boku 50x50cm.

Ogród z widokiem na jezioro 18:45, 04 gru 2019

Do góry
yolka napisał(a)
Kiedyś w kapuście znajdowano noworodki, teraz babcie tam spotkać można

To wszytko na kiszonki ?
Doładowałam oczy nad Twoim jeziorem. Pozdrawiam
Za drzwiami do ogrodu... 18:42, 04 gru 2019

Do góry
Chryzantemy przy murku już przymrożone,kłaniają się nisko,ale nie wycinam,niech okrywają sąsiednie roslinki
Za drzwiami do ogrodu... 18:25, 04 gru 2019

Do góry
Madziu,u mnie też z tymi chęciami jakoś na bakier Ale inspiracje oglądam,to może i chęci przyjdą
Jakiś smutek się wkrada w te przygotowania do Świąt ,jak najbliżsi zaczynają odchodzić...
A ten brak słońca i krótki dzień nie nastraja zbyt pozytywnie... choć kiedyś tego nie odczuwałam...
Podwórkowa rehabilitacja 17:57, 04 gru 2019

Do góry
Vita, Pszczelarnia dziękuję za miłe słowa. Odzwierciedlają też emocje, które chcę poprzez zdjęcia przekazać, więc się udało
Powojniki lubią mieć w nogach cień. Przy moim buszu o to nietrudno.
Na tak małym terenie jak u mnie łatwo dopilnować nawożenie, zadbać o poprawne posadzenie.
Tu akurat się przykładam i do każdego dołka wsypuję na dno wiaderko kamyczków, potem dopiero lżejszą niż u mnie ziemię z obornikiem granulowanym albo innymi dobrami.
Kwitnąca facelia w szklarni wabi pszczoły zwabione przez szałwię rosnącą przed szklarnią Taki szatański plan. Ale działa
Tak Ewo, te tulipany to acuminata.
Dostałam w prezencie od Córci, która pracowała w wakacje w londyńskiej szkółce.
Mam 5 cebulek od jesieni 2016.
Nie rozmnożyły się wcale ale też liczebność się nie zmniejszyła.
Jedynie pies złamał mi wiosną 4 pąki.
Może dzięki temu w 2020 będzie ich więcej. Piękne są i krzyczą na rabacie.
Dla przypomnienia
2017

2018

2019

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 17:52, 04 gru 2019

Do góry
Ayesha w doskonałej formie mimo kolejnej fali przymrozków, pozostałe odmiany w stanie bezlistnym
Gożdzikowa - wiejski ogród 17:45, 04 gru 2019

Do góry
Basienko najlepsze zyczenia imieninowe

W ogródku emerytki 16:45, 04 gru 2019

Do góry
gogo napisał(a)

Przepiękna ta biała chryzantemka.
Wśród brzóz i dębów 15:59, 04 gru 2019

Do góry
Basiu, Aniu, bardzo dziękuję za pamięć i życzenia. To bardzo miłe.

Nie było mnie ostatnio na forum, ale czasem tak bywa, że życiowe problemy pochłaniają człowieka bez reszty, nie zostawiając czasu na nic innego. Ale powoli wracam do normalności i mam nadzieję bywać tu znów regularnie.
Już nadrabiam odpowiedzi na zaległe posty.

Dorotko, fajnie, że chcesz mieć brzozy w ogrodzie, są piękne o każdej porze roku. Dla ich urody można darować im ich wszystkie wady.

Grażynko, Danusiu, dzięki za pochwały.

Aniu, ta trawka to rozplenica Black Beauty. Kłoski są na początku ciemnobordowe, potem stają się czarne.

Kasiu, ten pierwszy Miskant to prawdopodobnie Adagio. Kupiony był od przypadkowo od pana na targowisku, który zapewniał, że to on. Ale doniczka nie była opisana, więc tak do końca na pewno nie wiem.

Iranko, Gosiu, ta czerwonolistna roślinka to jakaś odmiana tawuły, ale nie wiem jaka. Jesienią tak przebarwia się na czerwono.

Wojtku, Elu, Kasiu, jak się cieszę, że tu zaglądacie. Trochę mnie nie było, ale już wracam. Szczególnie Ciebie Kasiu witam serdeczie, bo chyba jesteś u mnie pierwszy raz. Zapraszam i obiecuję zajrzeć z rewizytą.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies