Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:08, 18 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Polinko
A jak często trzeba przerzucać? I co dajesz na kompost? Można trawę z koszenia?

Przerzucałam raz w miesiącu, trawę skoszoną też daję ale mam mały trawnik, nie wiem czy większe ilości wskazane.
Polecam Ci przeczytać artykuły Danusi o kompoście i jest też osobny wątek na ten temat
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:02, 18 paź 2015

Do góry
Hana75 napisał(a)
Sebek, fajny pomysł z tymi szafirkami w białej donicy.
Muszę tak zrobić. Wiosną mam tak mało kolorków na balkonie

Haniu
Ja jeszcze chcę dorzucić kilka hiacyntów niebieskich i ... chciałam jeszcze tulipany ... pomarańczowe może?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:00, 18 paź 2015

Do góry
Krys napisał(a)

Za duzo nie zrobilam,choc energii mam duzo corka przyjechala to pozno wyszlam do ogrodu a pozniej deszcz mnie wygonil cebul jeszcze nie wsadzilam teraz trawki dzielilas?

No właśnie terazzzzz
Źle zrobiłam?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:58, 17 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Reniu, spróbuj kompostu, naprawdę warto. Troszkę machania widłami przy przerzucaniu pryzmy ale efekty widoczne gołym okiem. Rośliny szaleją na kompoście

Polinko
A jak często trzeba przerzucać? I co dajesz na kompost? Można trawę z koszenia?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:56, 17 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Koło 20-25... Więcej raczej bym nie wcisnąl

Super Moich powinno mi starczyć A sadziłeś bezpośrednio do tej ładnej donicy czy wcześniej w koszyczku do gruntu a wiosną do donicy?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:53, 17 paź 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Zapomniałem dodać Piękne turzyce zakupiłaś Szkoda że u mnie takich nie ma Przygarnąłbym z miłą chęcią

Przemku Te carexy kupiłam w czerwcu ... ale one były jakieś "stare" nie podobały mi się i zdecydowałm sie zrobić im lifting. Te sadzonki są zrobione z 3 turzyc wyszło 17sztuk Zobaczymy czy będą dobrze rosły? Jeśli tak to w przyszłym sezonie będą kolejne sadzonki Wtedy będę mogła Ci je przesłać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:51, 17 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

O widzisz ... właśnie tak sobie zrobię ... i też w białej donicy ... a ile tam cebulek może być?

Koło 20-25... Więcej raczej bym nie wcisnąl
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:48, 17 paź 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Tu Cię zaskoczę Cebulowe sadzę dopiero od 5 lat Żaden ze mnie specjalista w tym temacie Wcześniej cebulowych w moim ogrodzie nie było Najbardziej podobają mi się tulipany ale kocham czosnki wszelkiej maści Z każdym rokiem jest ich u mnie coraz więcej Twoje Gladiatory jak zakwitną to będzie szał

Kompost oczywiście własnej produkcji Ogromna satysfakcja gdy ,,śmieci,, zamieniają się w ziemię Musisz spróbować robić własne złoto Kompostownik do tego wcale nie potrzebny Ja mam u siebie takie miejsce gdzie nie razi w oczy W ciągu sezonu zbieram 3 hałdy odpadów Kompost nadaje się do użycia po roku od momentu założenia pryzmy Rabaty nawożę wiosną i jesienią Podczas sadzenia nowych roślin też go wykorzystuję Obieg materii nie zna końca i to jest piękne Nic się nie marnuje

No tak ... cóż to za specjalista, który od 5 lat sadzi cebule?
To co powiesz o mnie jak ja dopiero w tym miesiące poadziłam pierwsze w życiu cebule? O kompoście muszę się dokształcić i może spróbuję ... chyba na pewno spróbuję
Typografia ogrodu 23:45, 17 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Nadrobiłam I mam pytanie odnośnie sanseviery ... czy u Ciebie w holu ona ma dużo światła? Bo zastanawiam się aby ją postawic w jednym miejscu, ale tam z dostępem światła jest kiepsko

U mnie rosną w cieniu - i jak na razie dają radę - tfu tfu! A padły w tym miejscu skrzydlokwiaty, bluszcz, storczyki... Także nadadzą się
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:41, 17 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

W donicy szafirki wyglądają bajecznie Będzie Pani zadowolona

O widzisz ... właśnie tak sobie zrobię ... i też w białej donicy ... a ile tam cebulek może być?
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:57, 17 paź 2015

Do góry
Spóźnione gratki przesyłam

I chyba nie zrozumialam o jaki trawnik posiany miesiąc temu chodzi?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:36, 17 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Kasiu
a to proso w donicy to jakie masz? I czemu w donicy?

Bo stalo po wiosennych wykopkach na tarasie i zaslanialo mnie przed sąsiadem. Potem nienwiedzialam gdzie go zasadzic i fajnie sie wkomponowalo w nowe donice interaz zastanawiam sie co z nim zrobic. Chyba jednak zadołuje. Nie wiem co to dokladnie bo to od rodzicow...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:33, 17 paź 2015

Do góry
Kasiu
a to proso w donicy to jakie masz? I czemu w donicy?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:28, 17 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Wiesz co? ... a mi się to sadzenie nawet podoba
Gdyby tylko pogoda bardziej sprzyjała

Mi nie w błocie sadzenie bleeee i na efekt tak dlugo czekac
Typografia ogrodu 22:20, 17 paź 2015

Do góry
Nadrobiłam I mam pytanie odnośnie sanseviery ... czy u Ciebie w holu ona ma dużo światła? Bo zastanawiam się aby ją postawic w jednym miejscu, ale tam z dostępem światła jest kiepsko
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:04, 17 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Aniu
A jeśli chodzi o projekt, w sprawie którego odbyła się dyskusja kilka stron wcześniej ... to wydaje mi się, że jak masz całą zimę na przemyślenia to daj więcej propozycji z nasadzeniami i wtedy będziemy dumać i kształt rabat może wtedy się wyklaruje Ja u siebie też mam linie proste i faliste ... ale może to zły przykład

Dokładnie jest tak jak piszesz. Dałam sobie czas na przemyślenia zimą. Za wiele fal u mnie nie będzie. Jedynie murek będzie w narożniku domu zaokrąglony dla przełamania pozostałych linii prostych. Tak to wszystko plany, plany i jeszcze raz plany. Za murek chłopaki biorą się w przyszłą sobotę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:03, 17 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Krysiu ... właśnie siedzę z winkiem przy kominku
A Ty poszalałaś dzisiaj w ogrodzie?

Za duzo nie zrobilam,choc energii mam duzo corka przyjechala to pozno wyszlam do ogrodu a pozniej deszcz mnie wygonil cebul jeszcze nie wsadzilam teraz trawki dzielilas?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:57, 17 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Spóźnione gratki przesyłam na 200tkę

PS. Sadzisz cebulowe?

Dziękuję.
Cebulowe posadziłam, nie za wiele ok. 200 sztuk.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:52, 17 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Noo wiesz ... Ty masz już doświdaczenie ... w moim przypadku to jest debiut cebulowy toteż trzymam się zaleceń, ale bez przesady oczywiście Przemek a jakie Ty ilości cebulowych sadzisz? Kompost to musi być fajna sprawa jeszcze własnej produkcji bo domyślam się, że innego nie masz ... przecież Ty jesteś ogrodnikiem z krwi i kości ... nie to co ja ... nawet kompostownika nie mam

Tu Cię zaskoczę Cebulowe sadzę dopiero od 5 lat Żaden ze mnie specjalista w tym temacie Wcześniej cebulowych w moim ogrodzie nie było Najbardziej podobają mi się tulipany ale kocham czosnki wszelkiej maści Z każdym rokiem jest ich u mnie coraz więcej Twoje Gladiatory jak zakwitną to będzie szał

Kompost oczywiście własnej produkcji Ogromna satysfakcja gdy ,,śmieci,, zamieniają się w ziemię Musisz spróbować robić własne złoto Kompostownik do tego wcale nie potrzebny Ja mam u siebie takie miejsce gdzie nie razi w oczy W ciągu sezonu zbieram 3 hałdy odpadów Kompost nadaje się do użycia po roku od momentu założenia pryzmy Rabaty nawożę wiosną i jesienią Podczas sadzenia nowych roślin też go wykorzystuję Obieg materii nie zna końca i to jest piękne Nic się nie marnuje
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:51, 17 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

400, 500 sztuk!!!
To z czym ja do ludzi
To ja sobie jednak w donicy posadzę
Jeszcze raz powiem ... pięknie to u Ciebie wygląda
Dziękuję

W donicy szafirki wyglądają bajecznie Będzie Pani zadowolona

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies