Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Gardener27 21:54, 17 paź 2015

Zapomniałem dodać Piękne turzyce zakupiłaś Szkoda że u mnie takich nie ma Przygarnąłbym z miłą chęcią
Krys 22:03, 17 paź 2015

ren133 napisał(a)

Krysiu ... właśnie siedzę z winkiem przy kominku
A Ty poszalałaś dzisiaj w ogrodzie?

Za duzo nie zrobilam,choc energii mam duzo corka przyjechala to pozno wyszlam do ogrodu a pozniej deszcz mnie wygonil cebul jeszcze nie wsadzilam teraz trawki dzielilas?
ren133 23:41, 17 paź 2015

Sebek napisał(a)

W donicy szafirki wyglądają bajecznie Będzie Pani zadowolona

O widzisz ... właśnie tak sobie zrobię ... i też w białej donicy ... a ile tam cebulek może być?
ren133 23:48, 17 paź 2015

Gardener27 napisał(a)

Tu Cię zaskoczę Cebulowe sadzę dopiero od 5 lat Żaden ze mnie specjalista w tym temacie Wcześniej cebulowych w moim ogrodzie nie było Najbardziej podobają mi się tulipany ale kocham czosnki wszelkiej maści Z każdym rokiem jest ich u mnie coraz więcej Twoje Gladiatory jak zakwitną to będzie szał

Kompost oczywiście własnej produkcji Ogromna satysfakcja gdy ,,śmieci,, zamieniają się w ziemię Musisz spróbować robić własne złoto Kompostownik do tego wcale nie potrzebny Ja mam u siebie takie miejsce gdzie nie razi w oczy W ciągu sezonu zbieram 3 hałdy odpadów Kompost nadaje się do użycia po roku od momentu założenia pryzmy Rabaty nawożę wiosną i jesienią Podczas sadzenia nowych roślin też go wykorzystuję Obieg materii nie zna końca i to jest piękne Nic się nie marnuje

No tak ... cóż to za specjalista, który od 5 lat sadzi cebule?
To co powiesz o mnie jak ja dopiero w tym miesiące poadziłam pierwsze w życiu cebule? O kompoście muszę się dokształcić i może spróbuję ... chyba na pewno spróbuję
polinka 23:51, 17 paź 2015

Reniu, spróbuj kompostu, naprawdę warto. Troszkę machania widłami przy przerzucaniu pryzmy ale efekty widoczne gołym okiem. Rośliny szaleją na kompoście
Sebek 23:51, 17 paź 2015

ren133 napisał(a)

O widzisz ... właśnie tak sobie zrobię ... i też w białej donicy ... a ile tam cebulek może być?

Koło 20-25... Więcej raczej bym nie wcisnąl
ren133 23:53, 17 paź 2015

Gardener27 napisał(a)
Zapomniałem dodać Piękne turzyce zakupiłaś Szkoda że u mnie takich nie ma Przygarnąłbym z miłą chęcią

Przemku Te carexy kupiłam w czerwcu ... ale one były jakieś "stare" nie podobały mi się i zdecydowałm sie zrobić im lifting. Te sadzonki są zrobione z 3 turzyc wyszło 17sztuk Zobaczymy czy będą dobrze rosły? Jeśli tak to w przyszłym sezonie będą kolejne sadzonki Wtedy będę mogła Ci je przesłać
ren133 23:56, 17 paź 2015

Sebek napisał(a)

Koło 20-25... Więcej raczej bym nie wcisnąl

Super Moich powinno mi starczyć A sadziłeś bezpośrednio do tej ładnej donicy czy wcześniej w koszyczku do gruntu a wiosną do donicy?
Hana75 23:57, 17 paź 2015

Sebek, fajny pomysł z tymi szafirkami w białej donicy.
Muszę tak zrobić. Wiosną mam tak mało kolorków na balkonie
ren133 23:58, 17 paź 2015

polinka napisał(a)
Reniu, spróbuj kompostu, naprawdę warto. Troszkę machania widłami przy przerzucaniu pryzmy ale efekty widoczne gołym okiem. Rośliny szaleją na kompoście

Polinko
A jak często trzeba przerzucać? I co dajesz na kompost? Można trawę z koszenia?