Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:38, 26 paź 2014

Do góry
Golden Celebration nie zamierza przestać kwitnąc. Wręcz po wiosnennej przeprowadzce dopiero tera zpokazuje na ca ją stać. Obsypana jest kwiatami i pąkami

Niezmordowana NN

A gołębie się dziwą, takie piękne niebo

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:36, 26 paź 2014

Do góry
Siadam zawsze na tarasie i gapię się na moje kuleczki między gabionami. Wiosną po przekwitnieciu podkrzesam magnolię aby red baron był lepiej widoczny

Ciekawe czy trawnik uda się jeszcze z raz skosić?

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:34, 26 paź 2014

Do góry

Bukszpany wiosną zostaną wyrównane cięciem...ale na razie musze wytrzymać ten widok
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:31, 26 paź 2014

Do góry
To w poszukiwaniu jesieni.....
Nadal nie widac. Minimalny przymrozek zważył heliotrpy... miałam zebrac rośliny na bio.. ale nie ma co zbierać... Aura jak we wrzesniu. Z nudy pozwiązywałam miskanty bo mi się wywracają.... Nie ma co robić w ogrodzie. Dobrze, że przyszły weeknd zajęty to na 10-11 listopada trochę uzbiera mi się pracy

Zatem jesień?.. Gdyby nie jedna chora brzoza porażona przez grzyba, która zgubiła liscie nie byłoby jej widać.

Bukszpany mają przytosty jak w maju..

Werbena nie planuje przekwitnąć..

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:28, 26 paź 2014

Do góry
butterfly napisał(a)

Aneta, a to czasem nie kwiaty żurawki?
Przepraszam za wtrąckę...

W pierwszej chwili tak mysałam, ale prędzej to żuraweczka. Może Łukasz zobaczy?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:27, 26 paź 2014

Do góry
noemi napisał(a)

Znawcą nie jestem, a mi też się nie podobało …. szkoda mi było tej róży

Juz wiemy, ze to był brutal Nie godzi się
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:26, 26 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Iza a wiesz co to te różowe wiechy?

Cudne, przydałyby mi sie do moich purpurowych róz. Jak Ci sie uda zidentyfikować to prosze trąb. Chyba musze Finki dopytać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:25, 26 paź 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

lavender ice w kostrzewie ... Madżen dlaczego ja nie wpadłam na tę oczywistą oczywistość ??? ! ... hmmm ... aktualnie mam w kostrzewie The Fairy i coś mi mówi, że albo powstanie vis a vis obecnej lustrzana różanka w lawendowym odcieniu albo The Fairy czeka eksmisja ... chyba jednak lustrzany zabieg zastosuję na wiosnę pomiędzy musi się jeszcze ukokosić Queen of Sweden w wynoranej przez Admete aranżacji http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/e5/5b/d7/e55bd775c10d791904eba89c6f93ed3f.jpg ... no Heidi i Burgundy zgapię ... róże są niewiarygodnie uzależniające

kubik pod magnolią przeistacza się bardzo pięknie ... lubiłam gdy bonica przejmowała teren ... bo jak wspomniałam powyżej róże ogłupiają ... ale bez z kulami i trawami ten obszar staje się poukładany formalnie ... prawie poukładany formalnie albowiem trawy wprowadzają to coś co sprawia, że kochamy "wichrowe wzgórza " ...

czekam niecierpliwie na katalog i zimowe wieczory ... buźka

Iza cudowna inspiracja. Ja mam kostrzewę Finkową chyba Elijah Blue - jest niemal srebrna ( to ten subtelny niuans kolorystyczny, którego nie rozumiał M...). Już oczami wyobraźni widzę ten blady róż i kostrzewę

Dla Ciebie dzisjasze zdjecie formalnej rabty z magnolią. Zakulkowałam ja na amen. Wiosną dotrawuję i wyżwirkuję i bedzie gi.t Oczywiście bedą tu tulipany Mam białe i filoetowe do posadzenia. Chyba za dwa tygodnie (długi weekend) wyciepię bergenię

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:21, 26 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Marzenko widzę z opisu, że róże posadzone ale jak Ty ładnie o nich piszesz z miłością oh wzięła Marzenkę różana miłość fajnie, ja też czekam na katalog Tantaua jak będzie jutro taka pogoda jak dzisiaj sadzę swoje

Aniu miłośc różana do purpur i bladawców wzięła mnie na całego. Za rok bedziemy cieszyć oczy tymi kolorami
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:20, 26 paź 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
ufff... Jesten na bieżąco u Ciebie
zdjęcia wspaniele obrazują Twoje szaleńcze tempo zmian...
och, lubie cofnąć się aby porównać zmiany. Zawsze są piękne!!!

Uff
Po wiem Ci , ze piewszy raz lubie mój ogród jesienią Kula bukszpanowe i trawy nadały mu formy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:19, 26 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Mnie się nie podobało to co pokazywał. I to na teraźniejszy czas.( W ogóle mi się nie podobało, robię inaczej, po angielsku.

Sadzę głębiej, w dołek daję przynajmniej wymieszaną ziemię z kompostem, na dno obornika przegniłego (on sadził w grunt bez niczego) Przed zimą nie tnę (duże rany), tylko kopczykuję, śmieszne było to sypanie skoszonej trawy i garstki liści.

Tnę na wiosnę.

Uff uspokoijłaś mnie , bo jakoś brutalnie potraktował te piekne różyczki . No i trawa i liście...
Uff całe szczeście, ze rozwiałaś moje watpliwosci.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:17, 26 paź 2014

Do góry
mira napisał(a)
Dziekuje za rady afrykarium dzis otwarcie hehee do katowic mleko a teraz lampa pozdrawiam

Mam nadzieję, zę spędziałas piękny dzień we Wrocławiu Dzisiaj pogoda zachwyciła. Objeżdzilismy z M wszystkie okoliczne wsie na rowerze. Ach jaka piękna jest jesień, ptaki na dzikich różach rajcowały
Pewnie dziki tłum był w Zoo...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:11, 26 paź 2014

Do góry
To ja poczekam na nostalgiczne fotki...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:03, 26 paź 2014

Do góry
Kasik oj tak z tym kłuciem to tragedia. Tylko rękawice z Danusiowego sklepu - skórzane specjalnie dla róż ratuja moje dłonie. Wczoraj przy obcinaniu i skracaniu bonica i fairy były nieocenione. Nie mogę niestety kupic takich długich. Musze chyba pogooglać zimą w zagranicznych sklepach

Wiem , że gęste sadzenie róż może sprzyjać ich chorobom ale z drugiej strony nie róbie takich rozlazłych rzadkich i kwitnących po jednym kwiatku... Pnajwyżej będę przesadzać kiedyś...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:56, 26 paź 2014

Do góry
noemi napisał(a)
Też oglądałam Akademie ogrodnika, "strasznie" bezlitosne było to sadzenie róż U mnie był przymrozek . Teraz już świeci słoneczko

Wracałam w nocy z imprezy i było +4 na plusie. Był jakiś minimalny minusik ale w ogrodzie nie widać po nim śladów.
Muszę stwierdzić, źe dzieki żywoplotowi grabowemu z jednej strony, z przodu dzieki gabionom i ciosom a z dwoch pozostalych stron tujom sasiadow, zrobilo się u mnie cieplej i zaciszniej. Może wreszcie nie będzie takiego wygwizdowa. Szkoda tylko że ponad 2 m kukurydzę zza płota ścieli... Bo to była dopiero zapora dla wiatrów. Jeszcze z rok gdy wisnie. mocniej podrosna to bede miała mikroklimacik

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:50, 26 paź 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)

Tylko czytalam ze lavender jest bardzo mała... nie osiaga metra...na czerwony i pomarańczowy tez mam focha...

Tantau podaje, źe Lavender ma 30-50 cm a kwiaty 8-10 cm idealnie będzie kwiatki pokazywać nad kostrzewą siną. Za nią Heidi i Burgundy Ice a za plecami Young Lycidas ale YL dopiero wiosną No i jeszcze Louis Odier, Souvenir Docteur i Darcey, Gospel. Chyba tę ostatnia trójkę stamtąd przesadzę bo mają nieodpowieni odcień. Pomysle o tym zimą ALe z tym poczekam bo czytam, ze Gospel w upały jest pururowo-fioletowa a jesniea purpurowo-czerwona.
Postawić trawkę nad i... 10:45, 26 paź 2014

Do góry
Czytam o hakone i dumam... Chyba posadzę konwalnika.... Lub liriope...

Czerwonego nie lubie ale malinowy z rudym, ah uwielbiam
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:40, 26 paź 2014

Do góry
Cuprysik mnie zachwycił! Miłej słonecznej niedzieli Ci życzę
Moja codzienność - ogród Oli 10:36, 26 paź 2014

Do góry
Świetnie będzie wyglądał warzywnik za prosem. Mam ochotę na Sqaw ale nie wiem gdzie można ją kupic.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:32, 26 paź 2014

Do góry
Odejscie hortensji pamietałam ale powitanie kolejnego stożka mi umknęło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies