Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:01, 08 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Sebek w dowodzie mam Aneta, ale od małego wszyscy do mnie mówią Aniu tylko urzędowo używam Anety...
Cyprysy będą za duże,mam w innym miejscu poza tym gazony są malutkie i wszystko umarznie zimo na bank bo przemrozi korzeń.
Tak kombinuje czy nie wypełnić je styropianem żeby zabezpieczyć tez przed chłodem żurawki bo one bliziutko posadzone a wierzch zasypać kamykami?

A nie za dużo żurawek wtedy będziesz mieć??? A przywrotniki? Albo po prostu posadź begonie semperflorens i spokój
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:15, 08 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
podręczę Was jeszcze tą nową rabatą która idzie mi jak krew z nosa... poprzesadzałam i myślę że tak zostanie

Propozycje : Rojniki jednego koloru , tojeść rozesłana,jednoroczne, Hosta Stletto - myślę że da radę.
Przeleciał mi też pomysł posiać tam łąkę kwiatową ale chyba niepraktyczny
Trawy ozdobne wyglądałyby cudnie ale pewnie by przemarzły ...
Co planujesz w wytyczonym narożniku - trójkącie?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:03, 08 lip 2012

Do góry
miłej niedzieli
Mój mały raj na ziemi :) 09:00, 08 lip 2012

Do góry
Anula czy mi się wydaję czy leżak zmienił miejsce pobytu?
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 08:55, 08 lip 2012

Do góry
andziulka napisał(a)
ta jest prześliczna, pachnie?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:39, 08 lip 2012

Do góry
Sebek w dowodzie mam Aneta, ale od małego wszyscy do mnie mówią Aniu tylko urzędowo używam Anety...
Cyprysy będą za duże,mam w innym miejscu poza tym gazony są malutkie i wszystko umarznie zimo na bank bo przemrozi korzeń.
Tak kombinuje czy nie wypełnić je styropianem żeby zabezpieczyć tez przed chłodem żurawki bo one bliziutko posadzone a wierzch zasypać kamykami?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 02:07, 08 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Nie drażnij mnie tym bialym czymś!!!

ana_art napisał(a)
Faktycznie białe 'coś' mocno irytujące

... to białe coś fascynuje mnie każdego dnia ... raz - że rośnie i nie udało mi się zaszkodzić roślince ... dwa - że ma mnóstwo małych przyrostów co jest fantastyczne ... a trzy i do nieskończości i jeden więcej to ten powyginany jak mistrz jogi kwiatostan ... bo już jest kwiatostan u mnie choć to takie maleństwo było ... a biel tak pięknie się odbija na tle paproci i betonowego murka ... a jeszcze w maju nie wiedziałam, że istnieje ...

Marzenko gardenia do domu ... tylko nigdzie nie mogę spotkać ... nie mówcie mi, że to zimowy kwiat albo coś takiego ...

Ogród w Tarnowie 00:16, 08 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Powzdychałam sobie bo widoki u Ciebie bajeczne Rysiu czy to drzewko na samej górze to jakaś hortensja?No i cieszę się bo widzę że najmłodsza rabatka ma się perfekcyjnie, super

Tak Aniu to hortensja krzewiasta

Rododendronowy ogród. 23:19, 07 lip 2012

Do góry
pozdrawiam Was i też bym się skusiła na kawałek ciasta, ale na diecie jestem i pozostaje mi tylko obrazek
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:16, 07 lip 2012

Do góry
męczą mnie jeszcze te gazony, co dać od góry by je wysłoić, bo straszą okropnie....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:15, 07 lip 2012

Do góry
podręczę Was jeszcze tą nową rabatą która idzie mi jak krew z nosa... poprzesadzałam i myślę że tak zostanie

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:10, 07 lip 2012

Do góry
Faktycznie białe 'coś' mocno irytujące
Ogród w Tarnowie 23:09, 07 lip 2012

Do góry
Powzdychałam sobie bo widoki u Ciebie bajeczne Rysiu czy to drzewko na samej górze to jakaś hortensja?No i cieszę się bo widzę że najmłodsza rabatka ma się perfekcyjnie, super
Ogród irci 22:50, 07 lip 2012

Do góry
Irenkoróże śliczne. U Ciebie to prawie jak u mnie jak na południu zaczynają kwitnąć tulipany to u mnie dopiero krokusy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:43, 07 lip 2012

Do góry
Pamiętam jak je wsadzałeś,takie mikruski a teraz giganty normalnie
Ogród Sylwii od początku :) 11:18, 07 lip 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
No ja też mam problem z nadążeniem nasadzeń z roślin, które już kupiłam, ale jak tu nie kupić jak taka okazja. Wczoraj na rynku był pan - pasjonat żurawek. Miał ze sobą tylko 52 odmiany ze 103 posiadanych. No chorowałabym cały weekend, gdybym przepuściła taką okazję. Mam namiary na pana, w przyszłym sezonie go odwiedzę A namiary mam na doniczce napisane markerem, taka ogrodnicza wizytówka, he he. Dobrze, że tu ludziska rozumieją takie zachowanie.

wow...nieźle ciekawa jestem czy robi wysyłki?
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 11:15, 07 lip 2012

Do góry
Kasiu faktycznie wyowiedzi mocno okrojone ale widać taki urok tv strasznie podoba mi się ta hortensja podsadzona żurwkami. Normalnie aż kipi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:27, 07 lip 2012

Do góry
hehe ale ja nie chcę kasy poprostu chodzi mi o zasady Mój M za to delikatnie zasugerował, że fotografowanie terenu prywatnego tymbardziej gdy po podwórku biegają dzieci jest absoltnie niedozwolone i gdyby nie daj Boże coś się stało któremuś z dzieci to będą pierwsi na liście podejrzanych. Uśmiałam się serdecznie jak to usłyszałam A kobita się ofukneła że to przeciez tylko folder, ale skoro tak nie wykorzystają żadnych zdjęć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:18, 07 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Mam nieogrodowe pytanie
jak byście zareagowali gdybyście się dowiedzieli że deweloper od którego kupiliście dom jakiś czas temu chciał po kilku latach zrobić zdjęcie waszego domu do folderu reklamowego bez waszej wiedzy i zgody?

Z jednej strony fajnie, bo spośród tylu zazwyczaj identycznych domów wybrał Twój - to znaczy, że masz ładnie A z drugiej to wredne z jego strony ...
a mi się nie podoba bo to ja decyduje gdzie, kiedy i w jaki sposób przedstawiam swoją prywatność... tymbardziej że dom kupiliśmy w stanie surowym a ktoś bez pytania ba nawet podstępem (niestety!!! podczas naszej nieobecnosci w domu przyjechalii i powiedzieli dziewczynie która siedzi z Jaśkiem że z nami uzgadniali że mogą wejść i zrobić zdjęcia) zrobili zdjęcia z zamysłem pokazania 'taki dom Ci zbudujemy' Dla jasności dom nie jest jakiś cudowny, powiedziałabym nawet nic ciekawego zwykły jakich wiele

Dokładnie tak jak piszesz bez Twojej zgody nie ma prawa, to Twoja własność, ty dom wykończyłaś a nie on, wiec nie może wykorzystywać bez Twojej zgody zdjęć Twojego domu. Wyślij do nich pismo, że nie wyrażasz zgody na wykorzystanie zdjeć Twego domu.
Mogli zrobić sobie tylko zdjęcia w czasie budowy , w stanie surowym, kiedy nie byłaś jeszcze właścicielem.
Mnie nęka czlowiek od dachówki a ja nie chcę sie zgodzić. Jaki ktoś mial wkład w budowę mojego domu, w pomysł na tę dachówkę, żebym chociaż rabat dostała!
Pozowoliłam na zdjęcia okien i żaluzji bo firmy były ok, realizacja byla terminowa i dobra.

Opiekunka to mądra dziewczyna i nikogo bez mojej zgody nie wpuszcza, ich też nie wpuściła, ale robili zdjęcia posesji z drogi... jest to o tyle denerwujące że kilka miesięcy wcześniej też pod naszą nieobecność przyszli z klientem i chcieli wejść do środka by pokazać dom... M przeprowadził właśnie rozmowę z właścicielką, że nie życzy sobie by zdjęcia domu w stanie takim jaki jest teraz zostały opublikowane w jakichkolwiek materiałach reklamowych, zaproponował ze może im udostępnić zdjęcia domu z dnia zakupu, ale nie chcieli
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:08, 07 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Ania - te żurawki pod murkiem to chyba southern comfort? Jeśli one rosną od słońca, no strasznie je przypala słońce Moje w ogóle nie chcą rosnąć na zachodniej stronie. Jeśli słońce jest za murkiem i je przysłoni to super.

A czy na tej nowej rabacie to posadziłaś je żurawki giganty???? Bo to są chyba te

Sebek nie wiem ale mysle że tak, w moim ogrodniczym Pan powiedział, że nie zna odmian bo dostawcaze względu na patenty i certyfikaty nie daje nazw ... więc kupuję je na zasadzie żurawka bordowa, pomarańczowa itp przez brak nazwy trudno też laikowi nazwać w 100% żeby nawet sprawdzić jak rośnie... trochę to denerwujące...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies