Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

agniecha973 10:47, 07 lip 2012

No właśnie, co im po tym przesadzeniu?
an_tre 10:49, 07 lip 2012

Witaj Sylwia odpowiedziałam ci u mnie
...i cofnęłam się do tyłu i zobaczyłam, że poradziłaś sobie złocenie mają tendencję do nadmiernego rozsiewania się, będziesz musiała je tępić z miejsc, gdzie ich nie pożądasz, ale w czasie kwitnienia pięknie zdobią, obcinaj przekwitłe kwiatostany, żeby nie dojrzały nasionka
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Mala_Mi 10:54, 07 lip 2012

Syla napisał(a)
Dla zaglądających kwiatuchy i szeroki uśmiech

Dla Ciebie tez .... ode mnie....i za to, że ja też już nic nie miałam kupywać...... same bratnie dusze....

agniecha973 11:06, 07 lip 2012

No ja też mam problem z nadążeniem nasadzeń z roślin, które już kupiłam, ale jak tu nie kupić jak taka okazja. Wczoraj na rynku był pan - pasjonat żurawek. Miał ze sobą tylko 52 odmiany ze 103 posiadanych. No chorowałabym cały weekend, gdybym przepuściła taką okazję. Mam namiary na pana, w przyszłym sezonie go odwiedzę A namiary mam na doniczce napisane markerem, taka ogrodnicza wizytówka, he he. Dobrze, że tu ludziska rozumieją takie zachowanie.
ana_art 11:18, 07 lip 2012

agniecha973 napisał(a)
No ja też mam problem z nadążeniem nasadzeń z roślin, które już kupiłam, ale jak tu nie kupić jak taka okazja. Wczoraj na rynku był pan - pasjonat żurawek. Miał ze sobą tylko 52 odmiany ze 103 posiadanych. No chorowałabym cały weekend, gdybym przepuściła taką okazję. Mam namiary na pana, w przyszłym sezonie go odwiedzę A namiary mam na doniczce napisane markerem, taka ogrodnicza wizytówka, he he. Dobrze, że tu ludziska rozumieją takie zachowanie.

wow...nieźle ciekawa jestem czy robi wysyłki?
agniecha973 11:25, 07 lip 2012

Wątpię.
Sebek 12:39, 07 lip 2012

Sylwia - nie mów, że zmarnowałaś lawendy - to zima im to zrobiła. W naszym regionie mieć ładne lawendy to na prawdę graniczy z cudem. Moje też były z zeszłym sezonie ładne (też świeżo kupione) - a w tym ledwo odbiły - jedna zakwitła kilkoma kwiatkami. A naładowałem im tyle piasku przy sadzeniu, że powinny szaleć. Zobaczę jak będą się zachowywać w następnych latach. Twoje są na wzniesieniu i woda tam stała nie będzie, więc powinno być dobrze. Jak nie będą dobrze rosnąć to zawsze możesz wymienić na coś innego - szałwie, kocimiętkę - ale znając życie będziesz wolała sadzić kolejne, bo lawenda strasznie tam pasuje
Syla 12:43, 07 lip 2012

Lena napisał(a)
Sylwuś , Twoja harówka w ogrodzie daje spektakularne efekty-zawsze jestem pod ogromnym wrażeniem !!!
Trawki idealnie dobrałaś i wkomponowałaś w rabaty.
A czemu zmarnowałaś lawendy?

Szarzeją okrutnie ..... popryskałam na grzyba bo sobie pomyślałam tak, w zeszłym sezonie posadziłam klona i zachorował na mączniaka a to jest choroba infekcyjna , lawendy rosną opodal i przypuszczam ale tak po cichu , że to może to ???? oczywiście to loteria .... kwiatostan pada i wygląda to wszystko marniutko ..... Na razie sobie rośnie , obserwuję tyle tylko mogę zrobić ....

Przed chwilunią przyjechałam z korą do dalszych działań oraz ........i tu chwila ciszy ............ ze śliwą Pissardii trochę marniutka ale zaraz wezmę ją na obroty i będzie dobrze
Syla 12:45, 07 lip 2012

agniecha973 napisał(a)
No właśnie, co im po tym przesadzeniu?

nie wiem czy to wina przesadzania , bo przed przesadzaniem problem był tylko w niewielkiej ilości .... zobaczymy jak zareaguje na opryski
Syla 12:47, 07 lip 2012

an_tre napisał(a)
Witaj Sylwia odpowiedziałam ci u mnie
...i cofnęłam się do tyłu i zobaczyłam, że poradziłaś sobie złocenie mają tendencję do nadmiernego rozsiewania się, będziesz musiała je tępić z miejsc, gdzie ich nie pożądasz, ale w czasie kwitnienia pięknie zdobią, obcinaj przekwitłe kwiatostany, żeby nie dojrzały nasionka

A jednak złocienie .... one mi się jeszcze nigdzie nie rozsiały .... ale zastosuję się do Twoich Aniu zaleceń .....Baaaaardzo dziękuję