Irenko gratuluję !!! zdjęcie masz bombowe z córką , wyglądacie świetnie... bardzo mi się podoba Twoja sukienka!!! ... moja magnolia jest u mnie 3 lata , pytałaś o to , kupiłam ją na samym początku, pierwszą zimę przezimowała w donicy ... piękna pogoda żyć się chce ! ... z racji swojego zawodu i nie zdyscyplinowanych klientów niestety siedzę w papierach ...niech już będzie 1.05 i się wszyscy odczepią
Ciekawe ile osób zauważyło że w kwietniu zniknął z rynku miesięcznik " Ogrody" ???
Był najlepszą gazetą fachową na rynku polskim od 1999r.
Zastąpiła go ''Magnolia" niby ładna,kolorowa ale wziąłem ją do ręki cztery razy i już rozleciała się okładka.Strasznie przypomina ''Mój piękny ogród" .
Mieliśmy coś polskiego w naprawdę dobrym wydaniu a tu jak zwykle zwyciężyła kasa .
Pozostaję w nieutulonym smutku
P.s Myślę ,że Danusia mogła by coś nam na temat tej tajemniczej zamiany podpowiedzieć
A teraz pokaz dla Bogusi i Basi, śniedek Saundersa ma dwa pączki magnolia Ann będzie kwitła, oczywiście uboższa w kwiat a tu taki tulipek dziwaczek i trochę narcyzów
Bogdziu a te pąki co są trochę ciemne ale zieleni coś jest - to masz nadzieję że zakwitną ?
Myślę że powinny zakwitnąc a jeśli bardziej przemarzły to zakwitną pojedynczymi kwiatami zamiast całych pęków z jednego pączka.Tak właśnie zakwitł pierwszy najwcześniejszy Elite. Ma mało pąków i prawie wszystkie kwiaty pojedyncze. Magnolia Alexanrina mimo ze miała bardzo duzo pąków tez tylko niektóre zakwitły. Jednak rośliny bardzo ucierpiały tej zimy.
I jak tu nie kochać wiosny, najpiękniejszy czas zapachów i kolorów
przecudnie ci kwitną, ale widzę, że magnolia jeszcze w pełni nie otworzyła kwiatów, pewnie to robi w tym czasie jak siedzimy w pracy
Ewa nie masz mognoli w ogródku czy Ci nie kwitnie jeszcze?
Nie wiem czy widziałaś kiedyś kwitnącą magnolię obok ośrodke zdrowia w Żorach na ul. Dworcowej. Magnolia ta jest bardzo stara i duża, i jak kwitnie to wygląda obłędnie. Ja właśnie dzięki niej zakochałam się w magnoliach i zapragnęłam mieć u siebie. Muszę zrobić zdjęcie tej magnoli o której teraz piszę i wam pokazać.