Ana az uwierzyc nie mogę że nic wcześniej nie powiedziałas. Tak to prawda ,drzewa i krzewy wybuchowo rozwijają liscie. W mieście jest cieplej więc bardziej niż na wsi jest zielono ale na 1 maja chyba będzie całkiem zielono. Kiedyś pisałaś ze chętnie byś wpadła a jak była okazja to nie powiedziałas. Szkoda.
Podaje daty robienia foto.. w tym roku opóźnienie o ok. 6 dni.. ale widzę, że przyroda nadgania zaległosci w strasznym tempie.... tulipany w tej chwili mają tylko 2 dni opóźnienia w stosunku do zeszłego roku..... (przy okazji magnoli to sprawdziłam)
Gwaidzista..przed 20 kwietnia
Yelow , Susan- 23.04.2011
Nigra - 28.04
Rh Elitte i takie niskie żółte azalie rh-ko podobne... podobne do Princes Anne (wczesne, ale przymrozek zawsze upierdzieli kwaty.... krzaka nic nie rusza).... mają opóźnienie do zeszłego roku też tylko 2-3 dni... Biorąc pod uwagę temperatury...za tydzień się wyrówna .....
Bożenko byłam dzisiaj w okolicach Łodzi, ależ u Was juz piękna wiosna cudo tyle zieleni... u nas dopieo co pączki na brzozach pękają.
Ana az uwierzyc nie mogę że nic wcześniej nie powiedziałas. Tak to prawda ,drzewa i krzewy wybuchowo rozwijają liscie. W mieście jest cieplej więc bardziej niż na wsi jest zielono ale na 1 maja chyba będzie całkiem zielono. Kiedyś pisałaś ze chętnie byś wpadła a jak była okazja to nie powiedziałas. Szkoda.
Kochana dowiedziałam się że jadę do Łodzi jak byłam w południe w Warszawie także podróż absolutnie nie zaplanowana wcześniej, tak na biegu.. bylismy koło 16, M załatwil sprawę i spowrotem do domu, a korki dzisiaj niesamowte jechaliśmy spowrotem prawie 5 godzin, czterech liter nie czuję bo od 7,30 siedziałam w samochodzie
Bogdziu a te pąki co są trochę ciemne ale zieleni coś jest - to masz nadzieję że zakwitną ?
Myślę że powinny zakwitnąc a jeśli bardziej przemarzły to zakwitną pojedynczymi kwiatami zamiast całych pęków z jednego pączka.Tak właśnie zakwitł pierwszy najwcześniejszy Elite. Ma mało pąków i prawie wszystkie kwiaty pojedyncze. Magnolia Alexanrina mimo ze miała bardzo duzo pąków tez tylko niektóre zakwitły. Jednak rośliny bardzo ucierpiały tej zimy.
Dziewczynyzapraszam.....wszystkie chętne mogą wejść ze mna na jakiś wysoki obiekt
Niestety nie na komin.....na zakładach obowiązują rygorystyczne procedury
Aniu nie ma sprawy, mnie to nie przeraża lubię oglądać świat z góry, może dlatego, że jestem niska
Szpilki Ania kup wysokie a nie po kominach bedziecie we dwie babcie latac. Jak to wnuki zobaczą to tylko im pozostanie na Marsa leciec.
Aniu, ja też malutka ...i czasami szpilki nakładam
Bożenko, przyroda nadgania opóżnienie Dlatego wszystko na raz... Porzadek w przyrodzie musi być
MUszę popatrzec na zdjęcia z innych lat jak kwitły magnolie tylko całkiem nie wiem kiedy ja to zrobie. Mam je w dodatku w zewnętrznej pamieci gdzie jest groch z kapusta bo wrzucam a nie porządkuję wiec pewnie nie sprawdze . A moze Ty Aniu masz kwitnące magnolie z datami?
Podaje daty robienia foto.. w tym roku opóźnienie o ok. 6 dni.. ale widzę, że przyroda nadgania zaległosci w strasznym tempie.... tulipany w tej chwili mają tylko 2 dni opóźnienia w stosunku do zeszłego roku..... (przy okazji magnoli to sprawdziłam)
Gwaidzista..przed 20 kwietnia
Yelow , Susan- 23.04.2011
Nigra - 28.04
Rh Elitte i takie niskie żółte azalie rh-ko podobne... podobne do Princes Anne (wczesne, ale przymrozek zawsze upierdzieli kwaty.... krzaka nic nie rusza).... mają opóźnienie do zeszłego roku też tylko 2-3 dni... Biorąc pod uwagę temperatury...za tydzień się wyrówna .....
Tyle z obserwacji
Temperatury wysokie ale juz zapowiadaja ochłodzenie. Mówisz że jednak jest opóźienie, ale w tamtym roku wczesnie było ciepło i dopiero ten mróz 5 maja załatwił wszyskie azalie które na pewno kwitły by wcześniej niż zwykle. U mnie azalie znów wyglądaja jakby się chciały wyrwac przed szereg ale nie wszystkie. Trudno przewidziec jak dalej będzie.
Bożenko byłam dzisiaj w okolicach Łodzi, ależ u Was juz piękna wiosna cudo tyle zieleni... u nas dopieo co pączki na brzozach pękają.
Kochana dowiedziałam się że jadę do Łodzi jak byłam w południe w Warszawie także podróż absolutnie nie zaplanowana wcześniej, tak na biegu.. bylismy koło 16, M załatwil sprawę i spowrotem do domu, a korki dzisiaj niesamowte jechaliśmy spowrotem prawie 5 godzin, czterech liter nie czuję bo od 7,30 siedziałam w samochodzie
No tak zaczął sie przeciez ponad tygodniowy weekend.
To miej marzenia jakie przystoją babciom np zeby dziadek wziął Cię na spacerek albo zrobił kawkę i nawet skoczył do sklepu po ciasteczko albo z emerytury kupił na dzień kobiet az 5 tulipanów.
Ale nudy , nawet dla mnie.