Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogrodowy pamiętnik 11:25, 03 sty 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
W sierpniu było bujnie i kolorowo. I hortensjowo .

O Przepięknie ..w tym roku ta rabata na pewno będzie wyglądać zjawiskowo
Ogród w remoncie 10:53, 03 sty 2020

Do góry

Tak, że szykuję się na cięcie

Przygotowywuję też małe podsumowanie ale to za chwilę, dwie
Ogród w remoncie 10:33, 03 sty 2020

Do góry
Hej wszystkim już w nowym 2020.
Nareszcie
Nie żebym się cieszyła, że jestem o rok starsza ale Nowy Rok, nowy sezon
Ja zaczęłam przygotowywania do tego nowego sezonu od edukacji. Wczoraj przyszła

Gorąco polecam

Ogród Małej Mi 2017 09:12, 03 sty 2020

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Najlepiej bez opieki dają sobie radę trawy.. uważam, ze to najmniej problemowa roślina w ogrodzie. U mnie jeszcze nie związane, bo nie lubię powiązanych snopków, jednak by dotrwały w kupie do wiosny, trzeba wiązać. Pierwszy luźniejszy dzień z pogoda to powiążę..

Aniu przepiękne, też bym tak chciała,ale nie da rady ze względu na to latanie.
Tez tak uważam że trawy są bezproblemowe i będę nadal sądzić jak zajdzie potrzeba. Wiosna ścinam i rosną potem wiąże i to całą robota a ile piękna.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 09:10, 03 sty 2020

Do góry
Iwona chyba wolałabym okap jednak, bo dużo gotujemy i nie chciałabym żeby mi się te opary osadzały na ścianach i meblach... Podłogi nie ułożone, ale jest ogrzewanie podłogowe i jak kuli pod odpływ liniowy to myślałam że zawału dostanę...
Kurczę kofam Was baby, serio???

Wymiary na rysunku:

Na planie jest wyspa. Ale nie chcę wyspy. Przeniosę kuchenkę w stronę wysokiej zabudowy pewnie i to by było na tyle...

Kasia chciałam cargo, póki nie pobawiłam się tymi co ma moja Mama. I nie chcę
Mam tam spiżarkę, całe 1,1m2 hahaha ale dwa regały otwarte do sufitu się zmieszczą Zapasy mam zawsze, tam do sklepu trzeba wziąć auto, więc zawsze tak samo jak zresztą i tutaj mam zapas słoików, napojów i suchych produktów. Chcę mieć jak najwięcej zabudowy bo wiem że graty się zbierają... staram się je ograniczać, ale to ie jest duży dom więc fajnie byłoby mieć wszystko pochowane

Ogród Naturalistyczny z duszą prerii. 08:57, 03 sty 2020

Do góry
Póki co łóżko nam sie rozsypało i kupiliśmy z baldachimem z VOXa , oczywiście z rynku wtórnego w super stanie.
Sztos , pod materac zmieścić mozna pół chałupy.

Za dwa tygodnie przywlokę stolik kawowy i dwa wypoczynki też z VOXa,
Przekonałam się o tych meblach i są naprawdę pożądne.
Bylinowa łąka 08:29, 03 sty 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)

Na koniec pochwalę się jeszcze, że skrzynka z prądem już jest.

Roboty postępują gratuluję
Taki widoczek rekompensuje wszystkie niedostatki i przeszkody w tworzeniu ogrodu Gosiu

Samo piękno...pozdrawiam noworocznie Gosiu
Mój ogrodowy pamiętnik 00:08, 03 sty 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)

Fajnie tak podsumować sezon. W pigułce widać co się zmieniło przez ten czas. Takie mini porównanie - przed i po.
Spodobała mi się ta cytowana różyczka. Co to za piękność?

A to jest Gosiu róża Angela.

Mój ogrodowy pamiętnik 23:56, 02 sty 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Czerwiec to oczywiście róże.

Fajnie tak podsumować sezon. W pigułce widać co się zmieniło przez ten czas. Takie mini porównanie - przed i po.
Spodobała mi się ta cytowana różyczka. Co to za piękność?
Ogród Małej Mi 2017 23:42, 02 sty 2020

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kończy się rok.. nie mam nawet co podsumować, bo ten rok ogrodowo był jedną wielką porażką. Z braku czasy był to rok wegetacji i przetrwania.. Wszelkie szkodnik nękały ogród (i nękają nadal), upał, susza.... Pomimo tego wszystkiego jakoś przetrwał, sporo wyleciało, część zmarniało. Ale trwa i jest.. Postanowienie solidne mam, by od wiosny zrobić porządek.. pożegnać się z wymagającymi roślinami..bo czasu i sił jest coraz mniej. Ostatnia sobota była ogrodowa. Do dziś łupie mnie w kręgosłupie, że ledwo chodzę. Za to z daleka już nie straszy tak bardzo.. nawet foty zrobiłam.. oj dawno nie robiłam.
A to taki rudy gość, tak rudy jak ja

no i przetrwał i przetrwa, a jeszcze dodam że w lipcu to nawet goście byli i się ogrodem zachwycali

jestem ciekawa na co się sadzisz żeby wywalić

życzę Ci żeby zrealizował się plan wiosenny w ogrodzie
no a teraz dobrych warunków pogodowych

dobrego roku !
Ogród Cioci cz. 3 23:27, 02 sty 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Małgosiu bardzo podoba mi się połączenie rozplenic z rozchodnikiem wyniosłym. Obie rośliny świetnie wyglądają w tym samym czasie. Czy mogłabyś wstawić u mnie, albo na prywatne link do odcinka Roku w ogrodzie z Twoim udziałem?
Księżycowy... 23:25, 02 sty 2020

Do góry

Ładnie zaczął się dzisiejszy dzień, oby był dobrą wróżbą na Nowy Rok i nowy sezon. Ubiegły był taki, jaki sobie wybrałam - spokojny. Pociągnęło to za sobą i to, że niewiele z założeń w ogrodzie zostało zrealizowanych. Zresztą, jakże mogłoby być inaczej, skoro od lipca niewiele w nim bywałam. Jaki jest więc ogród po takich zaniedbaniach? Daje sobie radę, chociaż nie wątpię, że czekać mnie będzie dodatkowa, ciężka praca, żeby doprowadzić go do porządku.

Tradycyjnie, wczoraj, zrobiłam pierwsze plany i założenia na ten rok. Skumulowało się dużo działań, nazwijmy to, technicznych: dokończenie wjazdu, ogrodzenia z gabionów, zbudowanie tarasu i drewutni, połowę z nich chcemy skończyć do końca tego kwartału. W warzywnym czekają obwódki ścieżek do wykończenia, a w ogrodzie bylinowym planuję zmiany: zmniejszenie trawnika i nowe nasadzenia: dużo kocimiętki, przywrotnika, szałwii i liliowców.
Wszystko wskazuje na to, że to będzie znowu suchy rok, myślimy o podlewaniu kropelkowym, studni i zbiornikach na wodę.

Rewolucje w sadzie odłożyłam, bo nadal nie jestem pewna, tego czego bym tam chciała. Nic na siłę.

Obkupiłam się już trochę w nasiona do warzywnego. W tym roku postawiłam na różne odmiany sałat, fasoli, dyni, cukinii i pomidorów.

Myślę o bieleniu drzewek w sadzie, przycięciu brzóz i wycięciu malin. Na razie odpoczywam, czytam dużo książek i cieszę się wolnymi chwilami na urlopie.

Doświadczalnia bylinowo-różana 23:21, 02 sty 2020

Do góry
Wreszcie jestem podelektować się Twoim podsumowaniem i oczywiście fotkami na poziomie .
Zobacz jak mały masz ogród a ile roślin i jak bogate podsumowanie.

Niebieskie miodunki zapisuję na listę już w ub roku na nie miałam oko - czy sa ok ? No i róża Lady Hamilton stale na liście czeka
jaka masz świdośliwę bo ma taki pokrój kolumnowy - ja jesienią kupiłam 3 i jedną muszę jeszcze zadołować - chyba obelisk tak ?

a tego nie znałam hmm Veronika Knallblau - jest niski co

a tą fotkę muszę przytoczyć bo rzadko pokazujesz szersze kadry a to jest jak z bajki
Anda napisał(a)

/p/197/1971085/original.JPG[/img] /1971088/original.JPG[/img]

Lwie paszcze miałaś śliczne

a mieczyki widzę - zostawiasz na zimę, bo one chyba zimują posadziłam jesienią

słyszałam o tym maku ale ...
"Mak wschodni Patty's Plum. Uwielbiam go, ale jest wielki. U mnie ma ok. 1 m średnicy podczas kwitnienia." że jest tak wielki? - wpisuję na listę

zapomniałam jak się nazywa i nie mam pewności czy to ten ale to dobry chwast nie jest chyba

"I znów "odkryłam" fajnego chwasta Tego nie usunęłam. Ciekawa jestem, ile zostawił potomków "

a! jeśli to jest jastrzębiec

Ucztę nam sprawiłaś, dokładne opisy z nazwami, ile inspiracji i to wszystko w tak małym ogrodzie - masz wszystko, donice, cudowne róże, rabaty, drzewka, nawet mini oczko śliczne i jeszcze szklarenka się zmieści. Właśnie oglądałam takie małe ogrody i miały oczywiście szklarnki.

Bardzo dziękuję za to podsumowanie - moja zdechła dusza się uradowała .
A astry to koniecznie zaprowadź - może Maria Ballard, albo bocznolistne.

Pozdrawiam i życzę dobrego sezonu i zdrowia !
Ptasi gaj 23:10, 02 sty 2020

Do góry
Jeszcze wczorajsze fotki aby mieć dokument na przyszły rok.
Może już nigdy na święta przynajmniej w Wawie nie zobaczymy śniegu.

Modrzew kręcony

Tak puszyste aż ręką chce pogłaskać

Życie w wiejskim ogrodzie 22:21, 02 sty 2020

Do góry
Przemek widziałam, że piszesz podsumowanie i czekałam na dobry czas żeby sobie spokojnie poczytać - tak jak kilka innych - jak dobrze że Ci się chciało te kilka godzin poświęcić - tylko dlaczego musi temu sprzyjać jakiś stan chorobowy - jak ja to dobrze znam

Niemniej dużo zdrowia w tym roku Ci życzę.

Spodobało mi się to zdanie jakie napisałeś

"Najlepszą formą przetrwania jest przystosowanie" - co prawda jest to trudne.

Jak pokazujesz bratki to nie panuję nad mimiką .

Na co czekałeś 13 lat aż zakwitnie ?

Bukiety robisz przepiękne i ten styl florystyczny mi pasuje .

A ta fotkę musiałam zacytować
Gardener27 napisał(a)

Przemek podsumowanie super - bardzo podoba mi się Twoje ogrodniczkowanie no i niech Twoje podsumowania staną się tradycją

A ten kluczyk to sobie schowaj bo ogród wcale nie śpi i pokazuj co tam masz.

a rower? wyczynowo znaczy maratony? czy tak sobie?

pozdrawiam i raz jeszcze najlepszego w Nowym Roku
Mój ogrodowy pamiętnik 22:19, 02 sty 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)

To ty mnie Wiolu natchnęłaś swoją ogrodową pigułką.
Ja to już nawet ze sznurkiem latałam po ogrodzie .
Jest okazja do zmniejszenia trawnika. Brzydki jest więc nie ma czego żałować.

Fajnie

Też bym już latała
Trawnik to ciagle koszenie ,nawozenie,podlewanie....a z rabatami tyle zachodu nie ma i pięknie wyglądają
Mój ogrodowy pamiętnik 22:14, 02 sty 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Świetne podsumowanie roku

Fajnie,że jednak będziesz robić nowe rabaty i trawnika umniejszysz
Będę podglądać realizację....

To ty mnie Wiolu natchnęłaś swoją ogrodową pigułką.
Ja to już nawet ze sznurkiem latałam po ogrodzie .
Jest okazja do zmniejszenia trawnika. Brzydki jest więc nie ma czego żałować.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:45, 02 sty 2020

Do góry
Takie odrywane można nazwać, że z piętką. Ja to nazywam odziomkowe, czyli oderwane tuż przy ziemi. Już zaczęłam o tym artykuł. Warto to pokazać, trochę zdjęć mam mało, ale są. Wszystko się przyjęło wtedy, a teraz to już wielkie kępy rosną.

Ogród bez reguł 21:13, 02 sty 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Cebulowe już stoją w blokach startowych. Chyba trochę za wcześnie...

Asiu ,
Do Ciebie już zawitała wiosna ,
jak to możliwe ?
musiałaś być bardzo grzeczna ,
skoro dostałaś taki prezent
a tak serio ,
to mam nadzieje ,że przymrozki nie zaszkodzą tym cebulką ,
szkoda by było
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:47, 02 sty 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ale się działo u Ciebie choć dzieje się od kilku lat ciągle i nieustannie to w tym roku przeważały poważne inwestycje...choć nasadzenia ogrodowe też były imponujące, szczególnie te w lasku mi przypadły do gustu....chciałoby się mieć taki lasek

Rewolucje to u mnie norma, choć do tej pory szalałam bardziej z roślinami i przesadzaniem a teraz juz zdecydowanie mniej. Od jakiegoś czasu przeżywam pewną transformację, moze to wiek, a może potrzeba zmian... Nie roztrząsam tego - potrzebowałam zmian a przez nagranie bardzo dużo siedziałam na necie i szukałam nowych pomysłów. W końcu wiedziałam co i jak, a ponieważ od kilku dobrych lat odkładam na ogród zimowy - to w końcu postanowiłam działać
Los też sprzyjał za co jestem mu niewymownie wdzięczna

Las był zawsze moim motywem przewodnim bo kocham drzewa. Owszem zmienił się wygląd ogrodu ale tajemnicze dzikie zakątki zostały.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies