Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 07:06, 11 paź 2019

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Dziękujemy bardzo mocno za życzenia Wam natomiast życzę duuużo zdrówka.

Wiesz, tak mi ostatnio te krzaczory i drzewa porosły, że wiele róż znalazły się w totalnym cieniu i baardzo słabo rosną (pomimo mojej cudownej gleby). Dlatego wysadzam paręnaście sztuk do zaprzyjaźnionego ogrodu - tam gdzie miejsca nie brakuje, może lepiej bedą się zagęszczać.

Moja K. Sophie została pożarta przez ostrogowiec, muszę go jakoś ujarzmić, bo Zośka to niewysoki krzaczek z przodu rabaty, a nawet tam już ją z trudem odnajduję.
Playful Rokoko w tym sezonie nie zakwitł ponownie, tylko wypuscił znowu długie pędy we wrześniu. Natomiast jak kwitł, to kwiaty trzymał w nieskończoność. No nie pachnie, to jego minus.
Darcey B. dorwałam chyba w końcu porządną sadzonkę, bo nawet w niewielkiej austinowej doniczce zbudowała przyzwoity krzak i obficie kwitła.

Poprzednia idzie out - nie rozkręciła się wiecej niz na dwa kwiaty jednocześnie i prawie nie urosła wcale.
Na Matthiasa w takim razie popatrze u Ciebie w przyszłym sezonie.

Zamówiłam jeszcze Solero, Diamond Eyes (może do doniczek na tarasie posadzę?) i kilka ciekawostek zagramanicą, które gdzieś zaginęły po drodze i nie wiem ostatecznie czy dotrą. Jeżeli się odnajdą i w normalnym stanie, wtedy dopiero się pochwalę co by to miało być.

W bukieciku "magentowe" kwiaty to kochany I.W.Goethe Pięknie kwitł teraz wielkimi bukietami kwiatów na dwóch długich pędach.

I ładnie się trzymał w wazoniku. Uzupełniłam go w bukiecie Afrodytą, ta też się nieźle trzymała.

Dziękujemy, zdrówka nigdy dość!

No tak, ogród rośnie po całości, warunki świetlne się zmieniają z każdym rokiem tak na dobrą sprawę..

Na Sophie też gdzieś brzeg rabaty przeznaczam, choć mówiąc szczerze jak ją w końcu zaczęłam bliżej poznawać, to byłam szczerze zdziwiona, że to taka mała różyczka

Playful R mam zamiar dać w takim miejscu, żeby nie wkurzały mnie te wysokie pędy, a jeszcze pewnie ją czymś później podsadzę, żeby dół zasłonić w takim razie w ogóle to byłam znów zdziwiona, że te pomponiki są takie małe, hihi

Darcey trochę mnie zmartwiłaś, choć to pewnie faktycznie wina sadzonki- ja widzę, że te róże, co do których korzeni miałam zastrzeżenia przy zakupie golasek różanych, to faktycznie rosną marnie, kwitną tak źle, że nawet nie powiem, że słabo..np Artemis miałam z takim pojedynczym korzeniem grubszym, mało było tych cienkich wiotkich, jak na lekarstwo. Teraz jak mi pokaże kilka kwiatków na caaaly sezon, to by było tyle.. no tragedia, jak tak będzie w przyszłym roku, to się z nią zwyczajnie pożegnam. Afrodytę też dostałam jakaś trefną..

A tu mój Marchenzauber

A podejrzewałam, że to może być Goethe! Uwielbiam jego kwiaty, choć mój chyba ma za dużo słonka i zdarza mu się przypalać. Potrafi się cały nie otworzyć, bo deszcz albo właśnie za dużo słońca. Ale jak już "wywali" się w całej okazałości, to czapki z głów
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 02:02, 11 paź 2019

Do góry

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 02:01, 11 paź 2019

Do góry
Róża podejrzana o bycie Jude the obscure wg metki - na razie mocno różowa

Trzmielinka coraz więcej koloru łapie

Podobnie hortensje ogrodowe

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 02:00, 11 paź 2019

Do góry
na szybko tylko wrzuce zdjęcia, bo już pora słaba a rano trzeba wstać do pracy..
Kwarteciku, to starsze kępy raureif, zdjęcia już robione bez sloneczka, więc mniejsze przekłamanie koloru. Ogólnie trochę przyżółkły źdźbła na wierzchu kępy, ale żeby jakoś mocno, to też chyba nie

Wewnątrz kępy po odgarnięciu zieloniutko

I jeszcze raz tegoroczna sadzonka w innym, nieco mniej nasłonecznionym stanowisku

Moja działka na Dębowym Lesie 01:02, 11 paź 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Kasiu, bardzo dziękuję
Zdjęcia przymrozkowe może i ładne.Ale wołałabym aby one były na koniec miesiąca , a nie teraz.
ale , jest jak jest.
chryzantemy nas jeszcze pocieszą.

Aniu, cudne te chryzantemy. Czy to są jednoroczne czy byliny? Szczerze mówiąc to do Marcinków przywykłam ale chryzantem w ogrodzie to mało widziałam a są piękne.
Malwowy ogród 00:16, 11 paź 2019

Do góry
Moje róże praktycznie wszystkie to NN.

oprócz Westerland
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 00:09, 11 paź 2019

Do góry
Jesień, jesień...
Szatę graficzną przed domem czas wymienić:

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:22, 10 paź 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)

O różyczka (jestem na etapie poszukiwań) jaka ładna. Jak się nazywa?
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:15, 10 paź 2019

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:13, 10 paź 2019

Do góry
Bogusiu dziękuję zrobię jak mi radzisz bo chcę żeby zachwycał wszystkich jeszcze wiele lat

fotki z lipca

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:11, 10 paź 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Pewnie, że pamiętam no to ja już składam Twej Gwieździe najlepsze życzenia urodzinowe !!

Póki Kajka nie chodziła do żłobka, to było całkiem nieźle ze zdrowiem, ale jak tylko zaczął się wrzesień to już tragedia.. od bostonki się zaczęło (Kaja, Kuba, ja), potem rota (tu już zMem włącznie), teraz takie grypowe sprawy (też cała drużyna).. ale już będziemy wychodzić na prostą, choć Kuba zaczął ten tydzień... No proza życia

Dziękujemy bardzo mocno za życzenia Wam natomiast życzę duuużo zdrówka.

Kasia_CS napisał(a)
Matthias mam wrażenie,że do Marchenzauber podobny w kolorystyce. Mam tą różyczkę, zdrowa jest i polecam, u Ciebie pewnie będzie kwitła jak złoto

Ja z kolei zamówiłam Kurfurstin Sophie, Matthias Claudius, Darcey Bussel i Playful rokoko

Bukiet prze-pię-kny!! Te magentowe z przodu to...?

Wiesz, tak mi ostatnio te krzaczory i drzewa porosły, że wiele róż znalazły się w totalnym cieniu i baardzo słabo rosną (pomimo mojej cudownej gleby). Dlatego wysadzam paręnaście sztuk do zaprzyjaźnionego ogrodu - tam gdzie miejsca nie brakuje, może lepiej bedą się zagęszczać.

Moja K. Sophie została pożarta przez ostrogowiec, muszę go jakoś ujarzmić, bo Zośka to niewysoki krzaczek z przodu rabaty, a nawet tam już ją z trudem odnajduję.
Playful Rokoko w tym sezonie nie zakwitł ponownie, tylko wypuscił znowu długie pędy we wrześniu. Natomiast jak kwitł, to kwiaty trzymał w nieskończoność. No nie pachnie, to jego minus.
Darcey B. dorwałam chyba w końcu porządną sadzonkę, bo nawet w niewielkiej austinowej doniczce zbudowała przyzwoity krzak i obficie kwitła.

Poprzednia idzie out - nie rozkręciła się wiecej niz na dwa kwiaty jednocześnie i prawie nie urosła wcale.
Na Matthiasa w takim razie popatrze u Ciebie w przyszłym sezonie.

Zamówiłam jeszcze Solero, Diamond Eyes (może do doniczek na tarasie posadzę?) i kilka ciekawostek zagramanicą, które gdzieś zaginęły po drodze i nie wiem ostatecznie czy dotrą. Jeżeli się odnajdą i w normalnym stanie, wtedy dopiero się pochwalę co by to miało być.

W bukieciku "magentowe" kwiaty to kochany I.W.Goethe Pięknie kwitł teraz wielkimi bukietami kwiatów na dwóch długich pędach.

I ładnie się trzymał w wazoniku. Uzupełniłam go w bukiecie Afrodytą, ta też się nieźle trzymała.
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 23:00, 10 paź 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Asiu koniecznie musisz znaleźć w weekend trochę wolnego czasu i odwiedzić ogród. Wiesz ... my tu cały czas czekamy na fotorelację

Ciekawe czy Twoje stokrotki afrykańskie przeżyła przymrozek ? U mnie dały radę, co mnie bardzo cieszy a nawet dziwi

Wyjazd na rodos jest w planach i mam nadzieję, że plan uda się zrealizować...
Obawiam się, że nie będzie czego focić. No chyba, żeeeeee "selfiaki" sobie strzelę
Sama jestem ciekawa tych stokrotek. Ten kolor słabo mi się rozrósł, w porównaniu do okazów zeszłorocznych. Być może to efekt braku wody... trudne chwile to były dla ogrodu. I tak wydaje mi się, że małe straty odnotowałam. Przyszły rok będzie lepszy, wody już mam pod dostatkiem. No chyba, że w studni zabraknie
2018

2019
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 22:48, 10 paź 2019

Do góry
Helen napisał(a)
Zazdroszczę odpoczynku
Wszystkiego dobrego

Helen... też sobie teraz zazdroszczę. W pracy zaległości po miesiącu nieobecności, w ogrodzie MEGA zaległości. Echhhhhhh dobrze, że koniec sezonu

Moja pojemnikowa róża chyba w przyszłym roku zainwestuję w kolejną
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 22:46, 10 paź 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Czyli odpoczywasz Jak wrócisz wrzuć zdjęcia

Cześć Ewuniu odpoczynek był pozorny, ale zawsze zmiana klimatu działa na plus
W najbliższą sobotę planuję odwiedzić mój rodos, po .... trzech tygodniach, a tan na serio to przed operacją w nim działałam "pełną parą" czyli w połowie sierpnia. Pewnie same chwaściory opanowały teren. Zobaczymy

Starocie z lipca
Osiedlowy ogródek 22:19, 10 paź 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)
I na koniec szersze kadry zza płota

Dobranoc

Renia, meeeeeegaaaa przepięknie
I jak popatrzę na te zdjęcia wyżej na stan pierwotny to powiem, że możecie być z siebie meeeegaaaa dumni
Odmieniliście to miejsce nie do poznania, no pełen zachwyt!
Ogrodowe kreacje 21:50, 10 paź 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)

To teraz wracamy znowu do furtki i oglądamy co się znajduje po jej prawej stronie
Tam zaczynają się cieniste zakątki:

I jeszcze to zacytuję, bo mnie ten jesienny nostalgiczny klimat z samotną ławeczką na tym zdjęciu szczerze urzekł.
Ogrodowe kreacje 21:47, 10 paź 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Widok na nową rabatę:

Pięknie, bardzo Ci się ta nowa rabata udała.
I z przyjemnością odbyłam spacer po całym Twoim jesiennym ogrodzie. Masz fantastyczne ramy, stare nasadzenia, które tworzą świetny klimat i bazę do dalszych nasadzeń. Jesień bardzo nastrojowa u Ciebie.
Kwiaty we włosach 21:39, 10 paź 2019

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:39, 10 paź 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Haniu, ten widok jest arcydziełem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies