Wkrótce pościnam rozchodniki. Co prawda wciąż trzymają pion, ale przy tych temperaturach lada moment zaczną pojawiać się młode kapustki.
Bardzo lubię kosodrzewinę karłową Pumilio. O tej porze roku sprawdza się znakomicie. trzeba tylko pamiętać, aby wyłamywać o 1/2 młode przyrosty. Zachowa wtedy ładny pokrój.
I takie tamy z ogrodowego wnętrza.
Te karmniki ładnie wyglądają tylko w pierwszym sezonie. Wykonane są z dykty, która pod wpływem wilgoci puchnie. Całość się rozłazi. Nie polecam. Lepiej kupić/ zrobić najzwyklejszy drewniany karmnik.
Za świąteczne drzewko robi rosnąca naprzeciw tarasowego okna daglezja. Bardzo elegancko wygląda wieczorową porą, bo jako tło ma klimatyczne oświetlenie sąsiada. Sąsiadów z prawidłowo rozwiniętym zmysłem estetycznym też mam.
Mimo początków zimy jakieś kolory są.
Bukowy żywopłot o tej porze roku porządkuje przestrzeń. Warzywnik śpi. Zaglądam tam czasem po pory i natkę.
Asiu bardzo dziękuję. Zwłaszcza zdrowych bo u mnie wszyscy leżą, a wnusio w szpitalu. A miała być taka cudna jego pierwsza gwiazdka.
Pogoda za oknem też do d... A w planach było jeszcze sadzenie żywopłotu. No cóż- po raz kolejny życie pisze swój scenariusz.