u Ciebie też tak zimnooo ?
bo u nas okropnie wieje i nie da się nic robić
jestem przerażona ML -trzeba mi je na wiosnę już dzielić ,bo potfory urosły
będziesz chciała ?
buziaki
Dzięki Alu. Przebarwia ci się na kurczaczka czy ma też czerwone listki?
No i właśnie tamte liście wyglądały trochę inaczej bo miały 3 ząbki więc nadal nie doszłam do tego co to za drzewo.
Niestety nie wiem.
Dziś skosiłem trawnik, przygotowaliśmy pod truskawki i własnie wróciłem z dwoma miskantami "Memory" oraz z palczatką miotlastą.
Ale teraz leje i wieje to czekam z posadzeniem.
Nie jest w tej chwili jakoś dramatycznie limonkowa, ale na pewno kolor liści jest inny niż u mojej Grand Bleu. Sadzonka ładna, zresztą za chwilkę i tak straci liście . Generalnie już któryś raz u nich coś biorę i nie ma skuchy.
Dziewczyny, porady potrzebuję. Chciałabym wsadzić jakieś nieduże drzewko blisko zachodniej granicy tarasu (jakieś 4 metry od tarasu), które dałoby trochę cienia na tarasie po południu. I kusi mnie by posadzić tam tego mojego buczka Cockleshell. Przymierzałam - wygląda tam baaardzo fajnie, choć cienia na razie za dużo nie da bo rzadki i niezbyt wysoki. Źródła różnie podają jego docelowy wzrost - od 6 nawet do 15m. Buki chyba wolno rosną... Sadziłybyście czy nie? A jeśli nie to jakie inne drzewko byście proponowały?
Chodzi o to miejsce zaznaczone czerwoną kropką. Szaleć z umiejscowieniem nie bardzo mogę, bo ogranicza mnie ten wkopany zbiornik na deszczówkę.