Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród bacowej 08:19, 27 wrz 2017

Do góry
Wiosną Justynko wszystko wygląda, jak mikrusy. Jeżówka dopiero startuje, hortki i kocimiętka przycięta ...
Wtedy cebulowe grają pierwsze skrzypce.

Ewa, ty masz tam czosnki?
Ogród bacowej 07:22, 26 wrz 2017

Do góry
Na tej rabacie jest kropką nad i. Rabata jest cudna i on dodaje smaczku. Po prostu musi mieć coś przed sobą w niższym piętrze.
Ogródek Iwony II 07:20, 26 wrz 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, planuję, by ML były przesłoną. I zastanawiam się, czy dosadzić czosnki tam Na wiosnę, zanim trawki wystartują

Iwonka ja to bym czosnki wszędzie upchnęła-jakby się dało
Ogródek Iwony II 23:09, 25 wrz 2017

Do góry
Aniu, jutro pokażę na fotkach, dlaczego tak nie może być...
Ogródek Iwony II 22:51, 25 wrz 2017

Do góry
Irga na dobranoc
Ogródek Iwony II 22:36, 25 wrz 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

No widzisz Iwonka-tutaj robią się panele dyskusyjno-wyborcze-zanim się człowiek obejrzy
Ja też poszłabym w brak osłonięcia

Kasiu, planuję, by ML były przesłoną. I zastanawiam się, czy dosadzić czosnki tam Na wiosnę, zanim trawki wystartują
Ogródek Iwony II 22:34, 25 wrz 2017

Do góry
Zana napisał(a)

Iwonka, Memory to baaardzo wysoki miskant, osiąga 2,5 metra. Gdzie przeczytałaś, że on nie rośnie wysoki? Jest piękny, ostatnio juz go miałam w łapkach, ale na szczęście rozsądek zwyciężył, bo na razie miejsca dla niego nie mam. Ale na pewno sobie kupię, kiedyś.
Podoba mi się nowa donica, że też mój eM nie ma zacięcia murarskiego, cegła tworzy fajny klimat w ogrodzie. Z lewej strony ławeczki masz jeszcze miejsce, coś tam planujesz? Może jakaś donica z roślinkami.

Aniu, na wątku "Anna i ogród" Ania pisała, że Memory nie jest wysoki. A on właśnie jest wysoki. Ale lubię, gdy jego kłosy widzę z okna kuchni. Choć dokońca nie wiem, czy będzie w tym miejscu. Niby mam tam miejsce dla niego, ale co będzie za kilka lat? Nie wiem, czy miejsca starczy ...
Co do miejsca przy ławeczce, perspektywa przekłamuje. Z obu stron są hortensje Limlight. Tylko na lewo mała jeszcze, bo z własnych sadzonek, ale potem już są większe.
Tu na fotce widać, jeszcze w trakcie prac...

Ogród bacowej 22:24, 25 wrz 2017

Do góry
bacowa napisał(a)

Pomierzyłam jak to cięcie u mnie wygląda. Tnę na wys. ok 80 cm nad ziemią. Pędy główne wyrastające z ziemi mają grubość kija do miotły , niektóre są grubsze.Pędy boczne tnę nad 3-4 oczkiem. Kwiaty są ogromne, też się pokładają, ale wysokość cięcia sprawia to ,że nie leżą na ziemi i ma się wrażenie że są podwiązane.

Niestety przy młodych hortkach nie osiągniesz tego efektu. Musisz poczekać aż krzewy nabiorą "masy"

Jak liście opadną to ci cyknę fotę poglądową jak to cięcie wygląda.

Też wpadnę na fotki poglądowe.
Co do zmiany trawy na trawę:
Molinia jest niższa i ten kolor pod bordowymi drzewami fajnie gra
Dobrze zrobiłaś
Ogródek Iwony II 07:32, 25 wrz 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ha, ha, wszyscy głosują, a ja nawet nie robiłam głosowania
Ale macie rację. Tak chyba jest lepiej. Dlatego dosadziłam ML. Jak podrosną, delikatnie zasłonią taras od strony ulicy. A faktycznie jest ładny widok na łan hortensji. Przyzwyczajam się

Dziękuję wszystkim za oddanie głosu

No widzisz Iwonka-tutaj robią się panele dyskusyjno-wyborcze-zanim się człowiek obejrzy
Ja też poszłabym w brak osłonięcia
Ogródek Iwony II 06:35, 25 wrz 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, u mnie taki jest. Ale widziałam, że trawy, które u mnie mają 150 cm wysokości, w innym ogrodzie rosną do 2 metrów.
Miskant Memory, czytałam, że nie jest wysoki, u mnie za to w pierwszym roku przerósł mnie o głowę.

W każdym ogrodzie roślinki inaczej rosną

Iwonka, Memory to baaardzo wysoki miskant, osiąga 2,5 metra. Gdzie przeczytałaś, że on nie rośnie wysoki? Jest piękny, ostatnio juz go miałam w łapkach, ale na szczęście rozsądek zwyciężył, bo na razie miejsca dla niego nie mam. Ale na pewno sobie kupię, kiedyś.
Podoba mi się nowa donica, że też mój eM nie ma zacięcia murarskiego, cegła tworzy fajny klimat w ogrodzie. Z lewej strony ławeczki masz jeszcze miejsce, coś tam planujesz? Może jakaś donica z roślinkami.
Na zielonej... trawce :) 21:58, 24 wrz 2017

Do góry
Angela, gratuluję. Nagroda zasłużona.
Dla Mirelki link do fotek
http://www.mojpieknyogrod.pl/ogrod/ogrod-ozdobny/na-zielonej-trawce-2/photo/181597#gallery
Ogródek Iwony II 21:26, 24 wrz 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Ja też głosuję na odsłonięty taras Pamiętaj Iwonka, że ML podczas natężonego użytkowania tarasu będzie miał ze 150 cm, zatem ta pergola chyba niepotrzebna

Ha, ha, wszyscy głosują, a ja nawet nie robiłam głosowania
Ale macie rację. Tak chyba jest lepiej. Dlatego dosadziłam ML. Jak podrosną, delikatnie zasłonią taras od strony ulicy. A faktycznie jest ładny widok na łan hortensji. Przyzwyczajam się

Dziękuję wszystkim za oddanie głosu

W oflisowym ogrodzie 12:27, 24 wrz 2017

Do góry
Podoba mi się baron za kulkami.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:23, 24 wrz 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Chyba wszyscy Reniu tak mamy

Dlatego tutaj jesteśmy
A może coś doradzisz Iwonko?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:14, 23 wrz 2017

Do góry
Chyba wszyscy Reniu tak mamy
Ogród wśród pól i wiatrów 19:43, 23 wrz 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jolu, dobrze, że piszesz o wadach szklarni. Planowałam w tym roku kupić i ostatecznie się nie zdecydowałam ze względu na jakość. Chciałam temat przemyśleć przez zimę. I teraz chyba nadal się nie zdecyduję...

Iwonka, żeby nie było, że tylko narzekam na szklarnię - są też plusy Pomidorki małe i duże do dziś wiszą, jeszcze nawet kwiatki gdzieniegdzie, tak więc chyba szybko się nie skończą. A najsłodsze te najmniejsze Fotki dzisiejsze.

No i wiesz.... u mnie jest wybitny wygwizdów Halny nieraz ostro daje czadu. Na jakimś spokojniejszym terenie może by się sprawdziła. Ale gdybym jeszcze raz miała przerabiać temat szklarni, zrobiłabym ją na zamówienie.
Ogródek Iwony II 21:44, 22 wrz 2017

Do góry
Kiedy jeden ogrodnik działa w ogrodzie, zawsze są jakieś zmiany. Dwóch, to już czasem zbyt wiele szczęścia
Wczoraj poszłam do pracy. I zginęła mi stara pergola przy tarasie
Oooo, taaaaa

Miała być mała zmiana, a jak przyszłam z pracy, było już tak:

Łyso, prawda?
Nadmienię, ze hortensje przesadziłam z tej rabaty w ostatnie dni sierpnia. Rośnie tam teraz lawenda i dosadziłam ML.
Plan ostatecznie jest taki, że powstanie nowa pergola, ale węższa, częściowo widok zostanie odsłonięty na ogród i tylko trawy delikatnie oddzielać będą taras od ogrodu...
Kiedy to nastąpi? Nie wiem. Materiał się tnie, drewnochronu brak ...

Ogródek Iwony II 21:31, 22 wrz 2017

Do góry
A teraz info dla Ewy.
Z życia ogrodnika:
Do trzcinników wymurowałam rabatę za ławeczką. Ze względu na korzenie dębu ...
Początki.

Potem przyjechał Zbyszek i zaczął mnie poprawiać, zatem dokończył sam
Posadziłam trzcinniki. 2 taczki kompostu, taczka gliny, 2 wiadra obornika i czarnoziem ... Styropian od środka, dwie cegły wystają ponad ziemię i posadzone trzcinniki ...

Wykończony placyk i ustawiona ławeczka ...
Teraz trzeba czekać na nowy sezon

Ogródek Iwony II 21:19, 22 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
moim zdanie krótkowłosy też najpiękniejszy jaki on wysoki u Ciebie jest? z 1,5m ma? i rusza tak szybko jak wszystkie trzcinniki?

Aniu, u mnie taki jest. Ale widziałam, że trawy, które u mnie mają 150 cm wysokości, w innym ogrodzie rosną do 2 metrów.
Miskant Memory, czytałam, że nie jest wysoki, u mnie za to w pierwszym roku przerósł mnie o głowę.

W każdym ogrodzie roślinki inaczej rosną
Ogródek Iwony II 21:15, 22 wrz 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
Trzcinnik krótkowlosy wyglada ładnie,ale KF Twój Zbyszek ma rację wygląda jak stara trawa na miedzy

No właśnie, za to go Zbyszek nie lubi, a ja kofam, hi, hi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies