Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 19:37, 12 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

a jak daleko od domu masz te brzozy posadzone?
Co do zaprojektowania, to nie mam wątpliwości, że dasz radę

Znalazłam właśnie szkółkę, która działa wysyłkowo i ma wszystkie rośliny, które chcę kupić, napisałam im maila, bo nie wiem, czy obowiązują jakieś minimalne ilości roślin w zamówieniu - jak odpiszą to dam Ci znać.

Jakieś 50 m od tarasu (80 metrów od frontowej ogrodzenia) inaczej mówiąc w roku na końcu działki.
Tu ma być ogród :) 18:40, 12 maj 2015

Do góry
Olili napisał(a)
No widzisz ja do Ciebie też zaglądałam ,ale potem mi umknęłaś...Trzeba relację odnowić ..Muszę wczytać sie w Twój wątek.
Ja miewam zrywy i zastoje ogrodowe,zależne w sumie od samopoczucia i dodatkowych okolicznosci różnych...Ale co najważniejsze poczynania ogrodowe mniejsze czy większe cieszą mnie niezmiennie.

Jabłonki Royalty mnie zauroczyły i musiałam je zabrać do domu na szczęście zauroczenie trwa nadal

Nie wracaj Iza do początku, bo tam niewiele się działo, no chyba, że przez pismo obrazkowe tylko przelecisz, wszystko co ciekawe dopiero ma się wydarzyć

Moje jabłonki to na razie kilka gałązek mają, a widziałaś może tą u Anety?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4577-ogrod-anety?page=19
Tu ma być ogród :) 18:36, 12 maj 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Właśnie pomysł by zagajnika xmial jednak formalne charakter wziął się stąd,że cały mój ogród taki jest i nie wiem czy taka sbobodna rabata tam pasowała i czy ja potrafię taka zaprojektować.

a jak daleko od domu masz te brzozy posadzone?
Co do zaprojektowania, to nie mam wątpliwości, że dasz radę

Znalazłam właśnie szkółkę, która działa wysyłkowo i ma wszystkie rośliny, które chcę kupić, napisałam im maila, bo nie wiem, czy obowiązują jakieś minimalne ilości roślin w zamówieniu - jak odpiszą to dam Ci znać.
Tu ma być ogród :) 18:24, 12 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
pomysły fajne, ja u Ciebie widzę takie łąkowe, swobodne klimaty - ciekawa jestem jak ostatecznie zdecydujesz.

Właśnie pomysł by zagajnika xmial jednak formalne charakter wziął się stąd,że cały mój ogród taki jest i nie wiem czy taka sbobodna rabata tam pasowała i czy ja potrafię taka zaprojektować.
Ogród Anety 17:24, 12 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
jedno zdjęcie ładniejsze od drugiego, kule extra, a ten klonik purpurowy wśród irgi pięknie się prezentuje!
Jak nazywają się trawki, które są na pierwszym planie ostatniego zdjęcia?

Turzyca rzędowa
Ogród Anety 16:56, 12 maj 2015

Do góry
jedno zdjęcie ładniejsze od drugiego, kule extra, a ten klonik purpurowy wśród irgi pięknie się prezentuje!
Jak nazywają się trawki, które są na pierwszym planie ostatniego zdjęcia?
Ogród wyrozumiały 15:01, 12 maj 2015

Do góry
Lindsay80- muszę i ja do Ciebie zajrzeć

Tawuły u Lukasa widziałam ,widziałam ..w jego wykonaniu są obłędne U mnie bedą trochę poczochrane ale też je (już) bardzo lubię.

popcorn - chwilę temu się zalogowałam i pobiegłam od razu do Ciebie ,by zameldować,że roślinki już u mnie
Ogród wyrozumiały 14:04, 12 maj 2015

Do góry
Iza, poznałyśmy się jesienią, w zimie ja nie bywałam na Ogrodowisku, a potem jakoś stracił mi się Twój wątek - teraz nadrobiłam zaległości i znowu jestem na bieżąco.
Już wiele się wydarzyło przez te pare miesięcy u Ciebie, fajnie to zaczyna wyglądać.
Uwielbiam tawuły golden princess za tą ich seledynkową zieleń, zobacz tu jakie mogą być piękne
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2638-atelier-ogrodowe?page=46

Też mam od kilku dni te cudne jabłonki Royalty, więc będziemy mogły się wymieniać doświadczeniami co do ich uprawy
pozdrawiam i życzę dużo sił i zdrowia do dalszych realizacji.
Mój ogród pod górkę... 09:52, 12 maj 2015

Do góry
ja dziś po pracy się tym zajmę.
A za dwa tygodnie wszystkie roślinki dostaną coś extra bo w sobotę w końcu przygotowałam eliksir pokrzywowy, będzie się teraz kisiło.
Tu ma być ogród :) 09:50, 12 maj 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Marzyłam u mnie o tak pieknym widoku ale za mało miejsca
Wzycham slicznie

Jolu bez brzózek u Ciebie też pięknie, a jakby co to zawsze jesteś u mnie mile widziana
Tu ma być ogród :) 09:48, 12 maj 2015

Do góry
pomysły fajne, ja u Ciebie widzę takie łąkowe, swobodne klimaty - ciekawa jestem jak ostatecznie zdecydujesz.
Mój ogród pod górkę... 09:47, 12 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
no to znowu przywaliłaś tymi zdjęciami!
Ale urokliwe owocki Nigry, no i te tawuły w skalnicach.... miodzio
Ostatnio widziałam skalnicę z kwiatami w kolorze ecri - też fajna.

A tak przywalam we wtorki, bo mam rano wolne i zawsze robię obchód. Melduję, że na buku Purple Fountain czysto, na Rohanach nie widać żywych mszyc, ale kłaczki jeszcze są - w piątek powtarzam oprysk.
Mój ogród pod górkę... 09:44, 12 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
wszystkie żurawy cudne! Mi najbardziej podoba się Peach Flambe, muszę ją gdzieś wyczaić - zachwyca kolorem.
Moje na razie w pąkach, za pare dni pewnie będzie co oglądać, sama jestem ciekawa, bo niektóre kupowałam jako no name to i nie wiem jaki kolor kwiatów będzie.

Kolorów kwiatów jeszcze dobrze nie widać - jak rozkwitną to wstawię.
Peach Flambe rzeczywiście bardzo energetyczna
Mój ogród pod górkę... 09:43, 12 maj 2015

Do góry
no to znowu przywaliłaś tymi zdjęciami!
Ale urokliwe owocki Nigry, no i te tawuły w skalnicach.... miodzio
Ostatnio widziałam skalnicę z kwiatami w kolorze ecri - też fajna.
Mój ogród pod górkę... 09:40, 12 maj 2015

Do góry
wszystkie żurawy cudne! Mi najbardziej podoba się Peach Flambe, muszę ją gdzieś wyczaić - zachwyca kolorem.
Moje na razie w pąkach, za pare dni pewnie będzie co oglądać, sama jestem ciekawa, bo niektóre kupowałam jako no name to i nie wiem jaki kolor kwiatów będzie.
Tu ma być ogród :) 09:15, 12 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
aaa tawułka... już kojarzę, bardzo ładna ona jest, już widzę oczami wyobraźni, że będziesz miała w tych brzózkach cudnie.

Tylko właśnie zastanawiam się czy mam zrobić takie bardziej "łąkowe" swobodne nasadzenia czy duże plamy jednego gatunku. Wtedy dodałbym tam brunery,runiankę może takie wielkie kostki bukszpanowe z których wyrastała by pnie brzoz. Wszelkie uwagi mile widziane.Tylko zanim ją to obsadze...
A tawuły wczoraj zamiescilam
Tu ma być ogród :) 09:06, 12 maj 2015

Do góry
aaa tawułka... już kojarzę, bardzo ładna ona jest, już widzę oczami wyobraźni, że będziesz miała w tych brzózkach cudnie.
Czasem słońce czasem deszcz 05:11, 12 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Musiałam nadrabiać bo miałam zaległości, ale teraz już będę na bieżąco.
Ty u mnie chwalisz zakątek z brzozami, a ja u Ciebie będę chwalić - też jest uroczo i jak Ty masz te brzozy porządnie zabezpieczone!
Jeden mój świerk też ma takie czerwone szyszeczki - fajnie to wygląda

ale u Ciebie prawdziwy zagajnik brzozowy, a u mnie zmieściły się tylko trzy sztuki
Czasem słońce czasem deszcz 23:32, 11 maj 2015

Do góry
Musiałam nadrabiać bo miałam zaległości, ale teraz już będę na bieżąco.
Ty u mnie chwalisz zakątek z brzozami, a ja u Ciebie będę chwalić - też jest uroczo i jak Ty masz te brzozy porządnie zabezpieczone!
Jeden mój świerk też ma takie czerwone szyszeczki - fajnie to wygląda
Tu ma być ogród :) 22:44, 11 maj 2015

Do góry
no właśnie bo najczęściej to już na żywca wychodzi czy coś dosadzić czy zostawić.
A te białe tawuły, to masz na myśli takie wczesne kwitnące na biało (chyba nazywa się Spiraea Arguta)?
Zamówiłaś Asia, te rozchodniki i jeżówki razem z jolas?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies