Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 18:40, 12 maj 2015

Olili napisał(a)
No widzisz ja do Ciebie też zaglądałam ,ale potem mi umknęłaś...Trzeba relację odnowić ..Muszę wczytać sie w Twój wątek.
Ja miewam zrywy i zastoje ogrodowe,zależne w sumie od samopoczucia i dodatkowych okolicznosci różnych...Ale co najważniejsze poczynania ogrodowe mniejsze czy większe cieszą mnie niezmiennie.

Jabłonki Royalty mnie zauroczyły i musiałam je zabrać do domu na szczęście zauroczenie trwa nadal

Nie wracaj Iza do początku, bo tam niewiele się działo, no chyba, że przez pismo obrazkowe tylko przelecisz, wszystko co ciekawe dopiero ma się wydarzyć

Moje jabłonki to na razie kilka gałązek mają, a widziałaś może tą u Anety?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4577-ogrod-anety?page=19
nawigatorka 19:37, 12 maj 2015

lindsay80 napisał(a)

a jak daleko od domu masz te brzozy posadzone?
Co do zaprojektowania, to nie mam wątpliwości, że dasz radę

Znalazłam właśnie szkółkę, która działa wysyłkowo i ma wszystkie rośliny, które chcę kupić, napisałam im maila, bo nie wiem, czy obowiązują jakieś minimalne ilości roślin w zamówieniu - jak odpiszą to dam Ci znać.

Jakieś 50 m od tarasu (80 metrów od frontowej ogrodzenia) inaczej mówiąc w roku na końcu działki.
magdziam 12:04, 13 maj 2015

ładny ten Twój zagajnik brzozowy
ren133 13:15, 13 maj 2015

Bardzo klimatycznie zrobiło się z tymi brzozami
BEATA_S 14:32, 13 maj 2015

lindsay80 napisał(a)

Świetny zakątek
lojalna_ 07:57, 14 maj 2015

lindsay80 napisał(a)

Jolu bez brzózek u Ciebie też pięknie, a jakby co to zawsze jesteś u mnie mile widziana

No to jest pociecha ze u Ciebie sie napatrze. Jak pylenie zółte brzozek znosisz? Masz tak duzy teren ze nie wchodzi Ci i nie brudzi? Ach ta przestrzen .....

Co tam dalej jaki plan na juz?
lindsay80 08:19, 14 maj 2015

ciągle coś się robi, ale powiedzmy, że nie są to rzeczy do pokazywania na zdjęciach
Powoli sadzimy wiśnie i skarpety z bukszpanów pod nimi - jak skończę to wrzucę fotki.
Z pyleniem brzózek problemu nie mam, a działka wcale nie jest taka duża, zdjęcia chyba trochę przekłamują.
nawigatorka 08:56, 14 maj 2015

lindsay80 napisał(a)
ciągle coś się robi, ale powiedzmy, że nie są to rzeczy do pokazywania na zdjęciach
Powoli sadzimy wiśnie i skarpety z bukszpanów pod nimi - jak skończę to wrzucę fotki.
Z pyleniem brzózek problemu nie mam, a działka wcale nie jest taka duża, zdjęcia chyba trochę przekłamują.

Nie ma co fotografować rozsypana nawozu ale sadzenie drzew i skarpet to już spektakl.

A te skarpety to skarpety( znaczy pełne) czy obwódki?
lindsay80 09:18, 14 maj 2015

jeśli skarpeta jest pełna, to u mnie obwódka
Wokół każdej wiśni sadzę okrąg z 10 bukszpanów, nie stykają się idealnie, niewielkie prześwity zostają, ale wiem, że to wkrótce zarośnie więc stwierdzam, że więcej nie będę tam upychać - a bukszpany naprawdę udało mi się zdobyć konkretne.
Skoro, żadnych innych zdjęć nie ma do pokazania to wrzucam same bukszpany.

nawigatorka 09:30, 14 maj 2015

Czadowe te bukszpanu.widzisz mowilam ze jest co focie a jednak kółka