Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 22:44, 11 maj 2015

no właśnie bo najczęściej to już na żywca wychodzi czy coś dosadzić czy zostawić.
A te białe tawuły, to masz na myśli takie wczesne kwitnące na biało (chyba nazywa się Spiraea Arguta)?
Zamówiłaś Asia, te rozchodniki i jeżówki razem z jolas?
lojalna_ 08:29, 12 maj 2015

Marzyłam u mnie o tak pieknym widoku ale za mało miejsca
Wzycham slicznie
nawigatorka 08:57, 12 maj 2015

Zniknął mój post- ja kupiłam tawułe kwitnąca latem - deutschand.
lindsay80 09:06, 12 maj 2015

aaa tawułka... już kojarzę, bardzo ładna ona jest, już widzę oczami wyobraźni, że będziesz miała w tych brzózkach cudnie.
nawigatorka 09:15, 12 maj 2015

lindsay80 napisał(a)
aaa tawułka... już kojarzę, bardzo ładna ona jest, już widzę oczami wyobraźni, że będziesz miała w tych brzózkach cudnie.

Tylko właśnie zastanawiam się czy mam zrobić takie bardziej "łąkowe" swobodne nasadzenia czy duże plamy jednego gatunku. Wtedy dodałbym tam brunery,runiankę może takie wielkie kostki bukszpanowe z których wyrastała by pnie brzoz. Wszelkie uwagi mile widziane.Tylko zanim ją to obsadze...
A tawuły wczoraj zamiescilam
lindsay80 09:48, 12 maj 2015

pomysły fajne, ja u Ciebie widzę takie łąkowe, swobodne klimaty - ciekawa jestem jak ostatecznie zdecydujesz.
lindsay80 09:50, 12 maj 2015

lojalna_ napisał(a)
Marzyłam u mnie o tak pieknym widoku ale za mało miejsca
Wzycham slicznie

Jolu bez brzózek u Ciebie też pięknie, a jakby co to zawsze jesteś u mnie mile widziana
Olili 15:09, 12 maj 2015

No widzisz ja do Ciebie też zaglądałam ,ale potem mi umknęłaś...Trzeba relację odnowić ..Muszę wczytać sie w Twój wątek.
Ja miewam zrywy i zastoje ogrodowe,zależne w sumie od samopoczucia i dodatkowych okolicznosci różnych...Ale co najważniejsze poczynania ogrodowe mniejsze czy większe cieszą mnie niezmiennie.

Jabłonki Royalty mnie zauroczyły i musiałam je zabrać do domu na szczęście zauroczenie trwa nadal
nawigatorka 18:24, 12 maj 2015

lindsay80 napisał(a)
pomysły fajne, ja u Ciebie widzę takie łąkowe, swobodne klimaty - ciekawa jestem jak ostatecznie zdecydujesz.

Właśnie pomysł by zagajnika xmial jednak formalne charakter wziął się stąd,że cały mój ogród taki jest i nie wiem czy taka sbobodna rabata tam pasowała i czy ja potrafię taka zaprojektować.
lindsay80 18:36, 12 maj 2015

nawigatorka napisał(a)

Właśnie pomysł by zagajnika xmial jednak formalne charakter wziął się stąd,że cały mój ogród taki jest i nie wiem czy taka sbobodna rabata tam pasowała i czy ja potrafię taka zaprojektować.

a jak daleko od domu masz te brzozy posadzone?
Co do zaprojektowania, to nie mam wątpliwości, że dasz radę

Znalazłam właśnie szkółkę, która działa wysyłkowo i ma wszystkie rośliny, które chcę kupić, napisałam im maila, bo nie wiem, czy obowiązują jakieś minimalne ilości roślin w zamówieniu - jak odpiszą to dam Ci znać.