Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działeczka Asi :) 20:43, 28 wrz 2019

Do góry
Munstead Wood przesadzona z donicy do gruntu. W donicy coś jej nie służyło, w gruncie pięknie się wzięła w garść

Ogród z wilkiem zamkn. 20:42, 28 wrz 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Widzę, że upolowałaś astry w innych kolorach

Sylwia zamiast świdośliwy ale tylko 3 rodzaje były-biała,różowa i fioletowa
był jeszcze taki bardzo drobno kwiatowy ,ale jakoś mnie nie urzekł

a te 2 duże z tyłu ,to te od Ciebie

Do jutra
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 20:39, 28 wrz 2019

Do góry
Ptak zarósł

Ostatni raz zakwitła pelargonia angielska, pewnie niedługo trzeba będzie ją schować do pomieszczenia

Cis ma takie śmieszne owocki
Działeczka Asi :) 20:38, 28 wrz 2019

Do góry
Różyczki

Ogród z wilkiem zamkn. 20:37, 28 wrz 2019

Do góry
wiklasia napisał(a)
I jak dzisiejsza wyprawa? - łupy są?

Wiklasiu
niestety świdośliwy mieli marne ….musze poszukać gdzie indziej -były tylko 2 szt i nawet nie przebarwione i nie lamarckie tylko jakieś inne …
ale za to astrów nakupiłam więc jakiś plus wyjazdu jest
Ogród z wilkiem zamkn. 20:35, 28 wrz 2019

Do góry
effka napisał(a)

Już piszę Dzięki!

odpisałam dzięki również
kawałek nowego misz maszu

ten oczar mnie zaczarował
Działeczka Asi :) 20:33, 28 wrz 2019

Do góry
Ogród z wilkiem zamkn. 20:33, 28 wrz 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Madzia, jakie ty masz fajne dyniowe osiedle! Zapalasz czasem w domkach świeczki?
Skalniak się rozrasta cudnie. Będzie trochę materiału na nową część. Z tymi doniczkami i zakupami to my wszystkie chyba lekko szurnięte jesteśmy i nienasycone. U mnie miejsca brak a nadal kupuję. Niedługo sąsiadom przedpłocie chyba będę obsadzać.
Jak to dobrze, że są dziewczyny i wyciągnęły na wycieczkę. Tego czasami trzeba by power powrócił. Oglądanie pięknego ogrodu. Ściskam

Iwonka
świeczki w domkach zapalam sporadycznie ….częściej jesienią -jak je mam w domu ….na zewnątrz prawdę mówiąc w tym sezonie ani razu nie zapaliłam ….

dzisiaj pojechałam szukać świdośliwy …..a wróciłam z astarami ,małymi chryzantemami na parapet

i w dodatku od razu cały dzień tworzyłam nową rabatę ….jestem nie lekko ,a bardzo szurnięta -teraz rąk i pleców nie czuję
zdjęcie już prawie po ciemku zrobione

nie wiem co z tego będzie ,bo większość roślin zabrana z innych rabat ,gdzie już busz był -nie wiem czy się przyjmą -zobaczymy …
sesleria jesienna i gracki podzielone nie w takiej porze jak trzeba

mam tam 3 gracki,seslerie jesienną ,kupione dziś różne astry ,3 barbule,3 mini brzózki-nie pamiętam jak ta odmiana się nazywa ,oczara , kruszynę i grujecznika nisko szczepionego

i zrobiłam tą rabatę dziwnie ….tylko w dołkach dobroci -zdarłam trochę darń wertykulatorem ,zasypałam korą -na to jeszcze dam tekturę i dosypię dobrej ziemi ( mam zamówioną od ogrodnika -podobno dobrą -mieszaną z obornikiem ,kompostem -okaże się )a dopiero na wiosnę jak to się przegryzie przekopię wokół tych roślin

wiem ,że od d...strony ale oglądałam i czytałam gdzieś o takiej metodzie szykowania nowych rabat -eksperymentuję więc

tu przy wiśniach też zamierzam tak zrobić ….wiosną okaże się czy pójście na łatwiznę przyniesie jakiś skutek albo będę zadowolona ,albo chwasty mnie pokonają …..

buziaki cieszę się ,że spowrotem chce mi się kopać

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 20:33, 28 wrz 2019

Do góry
Zaczął się sezon na kapustę

Miałam też swoje siewki, ale wyrosły tylko dwie monstrualne sztuki. Wcale nie są ozdobne, przyciągają ślimaki, mączliki i brzydko pachną..
Kupiłam bardziej dekoracyjne do do donic w których posadziłam lilie orientalne
Na wrzosowisku rozkwitły zimowity o których zapomniałam, lubię takie niespodzianki

Pamiętajcie o ogrodach 20:29, 28 wrz 2019

Do góry
Dzięki

Sylwio w Wojsławicach podpatrzyłem, że palczatki mieli powiązane i też tak zrobiłem.

O oczarze już gadałem w mojej szkółce będą mieli około marca, wole poczekać i u nich kupic taniej i widzę sadzonkę niż w necie.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:26, 28 wrz 2019

Do góry
HannaR napisał(a)
Jak magnolia ma czerwone kwiaty? Sorry, może wcześniej jest nazwa w wątku, ale nie doczytałam.

Jeśli żywopłot choinowy ma być niski, to magnolia będzie tam dobrze wyglądała. Jest tam odpowiednio dużo słońca?

Tak mi Pan przekazał, że czerwone ale równie dobrze mogą być bordowe albo ciemno różowe, wiadomo jak faceci patrzą na kolory... Nie mam pojęcia jaka odmiana. Ma wielkie liście, inne niż widziane przeze mnie magnolie.

Żywopłot chcę utrzymać możliwie nisko, zobaczymy jak mi wyjdzie. Chcę, żeby sięgały do wysokości okiennic, żeby je było widać.

Tu jeszcze widoczek na garaż z dzisiejszego dnia.

Działeczka Asi :) 20:26, 28 wrz 2019

Do góry
Była dzisiaj na działce, wsadziłam trochę cebul tulipanów
Z dzisiaj jesiennie

Sadzony latem powojnik Morning Sky

Hortensja Vanille Fraise, pięknie się przebarwia

Zawilce

Jeżówka

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 20:21, 28 wrz 2019

Do góry
Dzisiaj kolejny piękny jesienny dzień. Posadziłam kilka lilii, rzeczkę kremowych krokusów. Jeszcze zostało mi dość dużo cebulek, a miejsca mało. Będę eksperymentalnie sadziła w donicach, zobaczymy co z tego wyjdzie..
Mój ulubiony codzienny widok
na jabłuszka

Prawdopodobnie w końcu rozkwitnie różyczka, którą wyciągnęłam z kąta, gdzie posadził ją poprzedni właściciel i dochodzi do siebie. Cały ten sezon chorowała
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:16, 28 wrz 2019

Do góry
wiklasia napisał(a)
Ja jestem miłośniczką jesieni od zawsze.
Uwielbiam jesienne mgły snujące się nad łąkami, zapach ogniska, smak węgierek, feerię jesiennych barw prezentowanych przez lasy liściaste, to, że kubek z ciepłą herbatą jesienią smakuje wyjątkowo, a koce dodają miękkości codzienności.

Wiklasiu, podpisuje się pod tym każdą cząstką ciała.

Feeria jesiennych barw dla Ciebie

...uDany ogród 20:13, 28 wrz 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
Ja ostatnio wcale nie robię zdjęć, bo nie mam kiedy. Na ogródek niestety też mi brakuje czasu, a dodatkowo jakieś zniechęcenie mnie dopadło. Dzisiaj mnie dobiły dwie Panie z wodociągów. Pamiętacie jak pisałam, że nasza ulica się zrzuciła na asfalt, mamy go od sierpnia a wczoraj dostałam pismo, że zamierzają robić kanalizację. Takie cyrki tylko u nas, bo miesiąc temu nie było jak, a dzisiaj jak asfalt leży to już się da. Najlepsze jest jednak to, że chcieli na moim jak to Pani określiła "nieużytku" wybudować przepompownię. Prawie mnie szlag trafił. Zasugerowała, że to jedyne miejsce żeby ulica miała kanalizację, a skoro ja się tam nie buduję to co mi szkodzi. Dalej nie napiszę, bo musiałabym tu kląć. Tak, czy siak napisaliśmy, że się nie zgadzamy.

Na osłodę pojawiły się w moim ogrodzie takie słodziaki

Krew mi się zagotowała po tym co tu czytam........
A czy ta Pani łaskawa była rzucic okiem na ten" nieużytek"??? Bo chyba by Jej oczy z orbit wyszły gdyby go zobaczyła, maja tupet nie ma co. W żadnym razie nie odpuszczaj
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:11, 28 wrz 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja też w zeszłym roku zapisałam się do miłośniczek jesieni, a to za sprawą dalii i traw.

Danusiu, nie mogę uwierzyć, że dopiero w zeszłym roku.
Dalii u mnie brak, ale nadrabiam astrami.

Ogród z wilkiem zamkn. 20:09, 28 wrz 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
Madziu, cofnęłam się kilka stron do tyłu bo dawno u Ciebie nie byłam. Wszystko się pięknie rozrosło. Faktycznie trawy teraz zachwycają. Ale i skalniak przecudny jest. Z resztą on chyba o każdej porze roku jest piękny.
Czy kupiłaś grujecznika, czy mi się wydaje? Też myślałam o tym drzewie, bo to raczej wysokie drzewo chyba?
O cisach napisałam Ci u mnie. To Fastigiaty. Będą z nich maczugi.
Pozdrawiam ciepło.

Basiu
dziękuję Ci za tyle miłych słów powolutku doprowadzam ten swój ogródek do ładu
a drzewko to grujecznik ,ale bardzo nisko szczepiony i ma bardziej jak krzew rosnąć
...nawet już dzisiaj go posadziłam na nowej rabacie

W ogródku emerytki 20:07, 28 wrz 2019

Do góry
Z wielkim wysiłkiem wykopywałam dołki [w mojej kamienistej ziemi to trudne], ale posadziłam kupione drzewka i jestem zadowolona z efektu
Widok ogólny.

Grujecznik i wiąz Variegata.

W nogach grabu Pendula posadziłam proso rózgowate.
...uDany ogród 20:05, 28 wrz 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
A to już mój dzisiejszy nieużytek

Piękna jesień się zaczyna

Cudowności
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies