Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:49, 11 paź 2014

Do góry
NO to jeszcze werbena katem oka

[img
i druga flanka
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:47, 11 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

ja też nie jestem rosomanes ale już dwa razy z rzędu liście obrywałam bo żal mi było je zapakować razem z liściami

NIgdy tego nie robiłam , po prostu gdy są liście nie kopczykuje Czasami mi torf przymarzł i musiałam go łupac łopata ale sypię kopczyki gdy się robi zimno. Chyba nie jest to zła metoda. Ale spytajmy Ani Monteverde kiedy kopczykuje
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:45, 11 paź 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Bardzo podobają mi się Twoje ambrowce, może takie kolumnowe dałoby się u mnie zmieścić . Przypomnisz mi odmianę, to sobie poczytam?

I uwielbiam Twoją kostrzewę .

Oczywiście to ambrowce slender silhouette, polecam bo są wąskie a zachowują urodę gatunku
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:44, 11 paź 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Marzenko, fotki z ogrodu piekne. Skoro Munstead Wood przypala, to jaka róża w podobnym kolorze dobrze wytrzymuje słońce? Może Ascot albo Red leonardo albo jeszcze inna? Najlepiej mocno pachnąca

Aga z moich obserwacji wynika, ze żadna purpurowa nie wytrzymuje palącego słońca. Tzn szybko przekiwtają kwiaty a w upały po jednym dniu kwiaty sa spalone i brzydko wygladają. W przeciwieństwie do bladawców, które w słońcu świtnei sobie radzą. Żadna z moich róż nie wytrzymywała patelni. Kolejne dopiero bedę sadzić to się za rok przekonam, ale profilaktycznie beda cieniowane bukami, miskantami i wisniami. Palące słońce bedą miec dopiero w drugiej cześci dnia.

Więc nie rezygnuj tylko moze posadź za miskantami albo w okolicach wiśni pissardi?
Munstead i william chyba najgorzej sobie radziły w słońcu, lepiej Burgundy Ice a pozostałe albo w upały nie kwitły albo sa posadzone na zachodniej rabacie (Ascot, Red Leonardo, J.W.Goethe). W przeciwieństwie do Bonica sa bardziej wymagające i wrazliwe. Bonica wręcz uwielbia się u mnie przez calutki dzień kąpać w słońcu.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:38, 11 paź 2014

Do góry
Ale róże nic sobie z jesieni nie robią

i lawenda... która mimo ostrego cięcia na początku wrzesnia... kwitnie

I kolejne tłoczenie jeżówek

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:36, 11 paź 2014

Do góry
Cd poszukiwań jesieni..

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:33, 11 paź 2014

Do góry
Akcja sadzenia tulipanów... Cała jestem pocięta przez buchanani, bo mmi się zachciało Queen Of Night i Angelique w jej nogach posadzić..
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:31, 11 paź 2014

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Ślicznie u Ciebie. Jesieni nie widać. No może po bujnych trawkach

W ogóle jesieni nie widać!!! Ambrowce beszczelnie sa nadal zielone. Jesli nie zrobią się czerwone w ciągu weekendu obłozę je lodem!!

Tylko Red Baron udaje jesień

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:30, 11 paź 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Marzenko, u Ciebike nadal piękne lato, a róże szaleją Czy Munstead Wood może rosnąć w słońcu? Nie przypala mu kwiatów?

Na ostrym słońcu strasznie ją przypalało. U mnie jest cieniowana przez wielkie miskanty. NIe polecam na palące słońce.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:29, 11 paź 2014

Do góry
Perowskia przekwitła a ja nadal lubię na nią patrzeć

Moja ulubiona NN

Bonica jeszcze wydaje ostatnie tchnienie i poczochrane bukszpany pożarte przez stipy

Rubrum

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:26, 11 paź 2014

Do góry
Różowa szałwia
Wszystkie niebieskie przesadzone i przycięte.... Ale gdy wczoraj zobaczyłam niebieską w carexach to wiem, ze wiosną znów bedę przesadzac

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:24, 11 paź 2014

Do góry
Trawaiasto

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:22, 11 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Pieknosci Z czego sa te kulki z kosodrzewiny ? Co to jest pieknie ... A te róze pieknie to wszystko łaczysz

Da duża kula to dorodna sosna varella a małe po bokach to zwykłe miniaturowe kosodrzewiny. Przy róży burgundy Ice rosną trzy takie same malutkie sosny varella, które mieszają się z kulkami bukszpanowymi
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:19, 11 paź 2014

Do góry
James czaruje

I wreszcie różanka z big bukszpanem na porządne nózki z trawy.

Na tyłach tej rabaty bedą purpurowe róze i w plecahc stozka dwa miskanty silberfeder. Ciekawe jak ja te wielkoludy wiosną przesadzę???
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:15, 11 paź 2014

Do góry
Posadziłam na tej rabacie 8 miskantów Morning Light, a niech sobie będzie busz

A tu posadziłam dwie Munstead Wood. Stary krzaczek aktulanie w pąkach

Dla Stychaz zdjecie Pomponelli, która w jesiennym słońcu ma znów inny kolor

Po rewolucjach znów wszystkie linie kroplujące na wierzchu...

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:11, 11 paź 2014

Do góry
Dzisiaj królowała Burgundy Ice

Stoję z otwartymi ustami i patrzę się na nią. Dostała dzisiaj sąsiedztwo lawender ice i Heidi Klum na tej rabacie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:07, 11 paź 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Róże posadzone! suuper
Madżen, u mnie Louis Odier oszalał, ma w tym roku 2metrowe pędy... u Ciebie też taki potwór??

pozdrawiam!!

U mnie jeszcze nie ale to normalne z Lousiem. Dlatego rośnie na drugim planie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:35, 11 paź 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Sebciu... ochocho... studia! Ja jak Madżenka po ekonomi jestem ... dawniej to było AE, a teraz UE ... i korci mnie by powtórzyć za Ozzinką ... gdzieś Ty wylądował ...
Ale nie bój nic, będzie dobrze... bardzo dużo zależy nie tylko od ucznia, również od wykładowcy.

Wylądowałem tam gdzie chciałem od początku Najgorzej będzie z matmą, reszta powinna być juz łatwiejsza...
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 16:53, 11 paź 2014

Do góry
Sliczne buksiki! Wiosną pożyczę Ci szablony do cięcia
Lawendowy zawrót głowy 16:51, 11 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Czyli kostka ma byc troche wyzej od trawy, to mi szybko i sprawnie ułatwiłas szukanie dzieki bardzo jak zawsze jestes niezawodna

NIŻEJ od trawy. Ziemi musi być rowno z kostkĄ. Gdy trawa sie ukorzeni będzie ok 2-3 wyzej bedzie się latwo kosić.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies