Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 07:33, 11 paź 2014

Mam do Was pytanie gdzies czytałam ale nie chciałabym pokrecic ... Jak dostosawac sciezke do trawnika ze y sie dobrze kosiło trawe , chodzi mi o płyty , obrzeza z kostki ...

Ide szukac u Was
Madzenka 09:20, 11 paź 2014

Ja mam obreża z kostki granitowej i nawet gdy nie mam czasu zrobić kanciki to dobrze wygląda,, tylko kostka musi byś na równi z poziomem trawnika a nawet ciut niżej aby koła kosiarki jeżdzily po kostce i dobrze docinało trawniczek. Nie wszędzie mi tak brukarze zrobili i tam muszę przycinać boki nozycami do kancików.
lojalna_ 15:12, 11 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)
Ja mam obreża z kostki granitowej i nawet gdy nie mam czasu zrobić kanciki to dobrze wygląda,, tylko kostka musi byś na równi z poziomem trawnika a nawet ciut niżej aby koła kosiarki jeżdzily po kostce i dobrze docinało trawniczek. Nie wszędzie mi tak brukarze zrobili i tam muszę przycinać boki nozycami do kancików.

Czyli kostka ma byc troche wyzej od trawy, to mi szybko i sprawnie ułatwiłas szukanie dzieki bardzo jak zawsze jestes niezawodna
Madzenka 16:51, 11 paź 2014

lojalna_ napisał(a)

Czyli kostka ma byc troche wyzej od trawy, to mi szybko i sprawnie ułatwiłas szukanie dzieki bardzo jak zawsze jestes niezawodna

NIŻEJ od trawy. Ziemi musi być rowno z kostkĄ. Gdy trawa sie ukorzeni będzie ok 2-3 wyzej bedzie się latwo kosić.
lojalna_ 17:21, 11 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

NIŻEJ od trawy. Ziemi musi być rowno z kostkĄ. Gdy trawa sie ukorzeni będzie ok 2-3 wyzej bedzie się latwo kosić.

Tak tak to miałam na mysli a napisałam odwrotnie ...przepracowanie w łebku mi miesza
lojalna_ 17:30, 11 paź 2014

Cisowy kulas od Kulasa

lojalna_ 17:31, 11 paź 2014

I moja druga perełka bukszpanowa tym razem

kasia_w 18:54, 11 paź 2014

A moje obwódki własnoręcznie mąą wykonał i są idealne do koszenia .To że chcę zmienić ich linię, to już inna historia... Rób tak, jak Marzena radzi, niżej od trawy, z poziomem ziemi.
Jakie ładne zakupy Gdzie posadzisz?
nicol21 18:56, 11 paź 2014

Klonik super - uwielbiam je w każdej postaci, wielkośći i kolorze! Oby zdrowo rosły! Taras też zapowiada się super! Pokaż coś więcej?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
lojalna_ 18:56, 11 paź 2014

kasia_w napisał(a)
A moje obwódki własnoręcznie mąą wykonał i są idealne do koszenia .To że chcę zmienić ich linię, to już inna historia... Rób tak, jak Marzena radzi, niżej od trawy, z poziomem ziemi.
Jakie ładne zakupy Gdzie posadzisz?

Przy tarasie w donicy której jeszcze nie ma i przed domem na rabacie której tez jeszcze nie ma