Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:34, 27 wrz 2019

Do góry
effka napisał(a)
I inspiracją na bylinówkę

https://pin.it/5gubr743hafnv5

Minimalizm jest zdecydowanie nie dla mnie. Źle się z nim czuję, pusto i nudno.

Hahahaha!
A mi się tak skojarzyło... (tylko bez obrazy )
Na bylinówkę-burdelówkę
Bo dla mnie to już bałagan... Oczywiście w dobrym znaczeniu, ale mnogość odmian i kolorów to zdecydowanie nie mój klimat.

Swoją drogą bardzo ładna kompozycja. I jak widać, wcale nie trudna do skomponowania.
Do wazonu bym taki bukiet przyjęła chętnie

Edit: palenisko boooskie!!!
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:30, 27 wrz 2019

Do góry
effka napisał(a)
Dzisiaj piątek, weekendu początek, wobec tego porcja jesiennych fotek mojego kawałka raju...

Ewa, Twój trawnik też niczego sobie!

A Ty już stipy cięłaś?
Mój ogrodowy pamiętnik 20:29, 27 wrz 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Trawnik popryskany. Zobaczymy czy będzie jakiś efekt. Znowu trochę za późno. Jakoś do tyłu jesteśmy ze wszystkim .

Klony palmowe.

Piękne, piękne! Jak się nazywa ten drugi?
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:27, 27 wrz 2019

Do góry
effka napisał(a)
Słuchajcie, czy to jest Miskant Kleine Fontanne? Pytam bo on nie kwitnie, wygląda jak niższy Gracillimus... Rośnie u mnie od roku. Jest piękny ale jednak ciekawi mnie co to?

No właśnie... A u mnie gracki kwitną niestety...
A takie chciałam mieć!
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:24, 27 wrz 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Latarenki oświetlone dają piękny klimat a altanka wygląda bajecznie zapraszając do odpoczynku...jak tam kupiłaś jakieś mebelki czy dalej szukasz?
Dziękuję za miłe słowa.
Nie kupiłam ciągle się zastanawiam, bo ja mam taki ogród że nie mam gdzie postawić takiego kompletu. Bardzo chcę mieć coś takiego, ale ciągle się zastanawiam. Mam przed domem takie wykostkowane kółko, ale to jest mała powierzchnia i taki stół jak mi się spodobał zajmuje za dużo miejsca. Nie może stać na trawniku między bramą wjazdową a budynkami, tego trawnika em broni jak lew i nie może na nim nic stać ( nawet donic tam nie ma). Będę się zastanawiać całą zimę, ale myślę że jedyna miejscówka to to kółko przed domem. Nie musiałabym dźwigać tych mebelków podczas koszenia trawnika. Myślałam też o powiększeniu tego placyka, ale mam go już tak docelowo obsadzony.

Nasza okolica obfituje w zabytki, ten znajduje się jakieś 30 minut drogi od mojego domu. Nie jest to miejsce znane i uczęszczane, ale bardzo urokliwe. Staram się chociaż niedzieli nie spędzać w domu, więc jakieś bliskie wypady wymyślam.
Pałac w Dziękach.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:21, 27 wrz 2019

Do góry
I inspiracją na bylinówkę

https://pin.it/5gubr743hafnv5

Minimalizm jest zdecydowanie nie dla mnie. Źle się z nim czuję, pusto i nudno.
Ogród z wilkiem zamkn. 20:15, 27 wrz 2019

Do góry
effka napisał(a)

Kochana, rozumiem, też jakiś czas temu miałam przerwę na O.

Macierzanka obłędna, jakie ona lubi warunki? Może bym ją gdzieś wcisnęła.

Pięknie u Ciebie jak zawsze

Buziaki!

Ewa ona u mnie rośnie i na glinie i w rabacie ,gdzie ziemia przekopana z korą ….
w sumie to raczej jest bezproblemowa ,jedynie wiosną ścinam ją do zera i jakiś czas straszy ,a później odbija i do zimy cały czas jest ładna

jeśli chcesz ,to mogę Ci jej wysłać ,bo mam jej wszędzie sporo

Buziaki
tu też rośnie na samym brzegu

Ogród z wilkiem zamkn. 20:09, 27 wrz 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Pięknie zagospodarowałaś tę skarpę, wygląda bardzo ładnie o każdej porze roku.

Dorotko dziękuję za komplementy mój skalniak teraz mało skalniakowy ,bo trawy szaleją na całego ,ale wiosną gdy wszystko wycięte ma zupełnie inne oblicze

cieszę się ,że w różnych porach roku wygląda inaczej
jeszcze muszę popracować nad jego zakończeniem ….
ale to plan na przyszły sezon

Buziaki

Ogród z wilkiem zamkn. 20:04, 27 wrz 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

Ewa przepraszam ,że dopiero teraz jakoś brak weny do pisania miałam

pomiędzy płytami mam macierzankę -rozrasta się u mnie jak głupia więc urywam i dosadzam wszędzie gdzie się da ….niestety między płytami jest za dużo betonu i w niektórych miejscach się nie przyjęła
tu przy schodach mam jej pełno i z tej bez przerwy zabieram

Ps. u Ciebie też jestem na bieżąco widziałam zakupy i śliczne fotki ….przepraszam ,że nic nie naskrobałam

Kochana, rozumiem, też jakiś czas temu miałam przerwę na O.

Macierzanka obłędna, jakie ona lubi warunki? Może bym ją gdzieś wcisnęła.

Pięknie u Ciebie jak zawsze

Buziaki!
Choroby klonów, klon - Acer 20:04, 27 wrz 2019

Do góry
Witam. Czy macie może pomysł, co może być przyczyną obsychania liści i pędów klonu japońskiego odm. Arakawa? Sytuacja w zasadzie występuje drugi rok z rzędu, choć tym razem intensywniej. Do okresu letniego liście są super zdrowe i zielone, natomiast latem zaczynają stopniowo obsychać - najpierw najmłodsze liście na czubkach pędów, następnie również te starsze - od końcówek aż do łodyżki. W tym roku, gdy na koniec lata liście już praktycznie wszystkie liście obeschły, na początku września usunąłem je i w ich miejscu zaczęły pojawiać się młode bardzo delikatne listki (ich resztki widać na zdjęciach). Teraz jednak stopniowo i one obumierają - stają się czarne i miękkie (raczej już bez usychania), natomiast czernieją też czubki pędów, jak na załączonych zdjęciach. Dla porównania podsyłam wygląd zdrowego drzewka z początku czerwca.
Drzewo uprawiam w donicy, na balkonie o wschodniej ekspozycji. Na moje oko wygląda to na jakiegoś grzyba, więc pod koniec sierpnia zastosowałem po oprysk Topsinem i odkażanie gleby Magnicurem. Macie pomysł co może się dziać? Z góry dzięki za pomoc.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:00, 27 wrz 2019

Do góry
Palenisko na placyk zamówione, niedługo będziemy pięć kiełbaski

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:59, 27 wrz 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Ta roza to Larissa?
Tak to była larisa i tu też ona jest. Jesienne kwiaty róż bardzo długo się trzymają. Larisa teraz ma więcej kwiatów niż w lecie, ponieważ latem dużo pąków zrzuciła przez suszę. Dodam, że jej kwiaty nie są duże - takie średnie. I jak tu się nią nie zachwycać.

Ogród Muszelki 19:59, 27 wrz 2019

Do góry

...uDany ogród 19:58, 27 wrz 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
Ja ostatnio wcale nie robię zdjęć, bo nie mam kiedy. Na ogródek niestety też mi brakuje czasu, a dodatkowo jakieś zniechęcenie mnie dopadło. Dzisiaj mnie dobiły dwie Panie z wodociągów. Pamiętacie jak pisałam, że nasza ulica się zrzuciła na asfalt, mamy go od sierpnia a wczoraj dostałam pismo, że zamierzają robić kanalizację. Takie cyrki tylko u nas, bo miesiąc temu nie było jak, a dzisiaj jak asfalt leży to już się da. Najlepsze jest jednak to, że chcieli na moim jak to Pani określiła "nieużytku" wybudować przepompownię. Prawie mnie szlag trafił. Zasugerowała, że to jedyne miejsce żeby ulica miała kanalizację, a skoro ja się tam nie buduję to co mi szkodzi. Dalej nie napiszę, bo musiałabym tu kląć. Tak, czy siak napisaliśmy, że się nie zgadzamy.

Na osłodę pojawiły się w moim ogrodzie takie słodziaki

No po prostu SZOK i to ta dobra zmiana co miało być tak bezproblemowo Eh .Nieuzytek ?chyba bym wygnala kobietę serio masakra .
Jeżyki ale cudne i to przyroda stawia nas ludzi na nogi bo cała reszta do zatopienia chyba .
Ogród z wilkiem zamkn. 19:57, 27 wrz 2019

Do góry
Kondzio napisał(a)
Wspaniała ogrodniczka

Ogrody, o którym Ci mówiłem

Vlinderhof

Le Jardin Plume

Konradzie i Andrzeju:
dziękuję za nazwy -obejrzałam je z zapartym tchem w relacjach i w szczególności ten Vlinderhof chwycił mnie za serce …..spróbuję wprowadzić kilka takich rabat u siebie …..jak na razie szukam białego sadzca i nigdzie stacjonarnie go nie ma ….
miałam kiedyś ten purpurowy od Agani ,ale chyba mi nie przeżył przy tych ciągłych przeprowadzkach ….

Buziaki
Ogród Muszelki 19:55, 27 wrz 2019

Do góry

Ogród Beti 19:55, 27 wrz 2019

Do góry
Bratka napisał(a)

Cześć, przeglądnęłam Twój wątek i jestem zachwycona twoimi tulipanami i różami

Nie wiem, czy już wiesz, ale to żyjątko na zdjęciu powyżej to nie jest bąk, tylko trzmiel bardzo pożyteczne
i nie groźne, tak jak pszczoła ...

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:52, 27 wrz 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Patrze i patrze i sie zastanawiam czy one prrawdziwe, czy figurki
Przez ciebie spodobaly mi sie lososiowe roze. I mysle ciagle gdzie te Garten of roses wcisnac
Prawdziwe, przylatują kilka razy dziennie napić się. One mieszkają u mnie na świerkach.
Garden of roses musi być posadzona na brzegu rabaty, bo ona jest z niskich róż. Szukaj miejsca, uważam, że jesienne kwitnienie jest ładniejsze od letniego.

Polne trawy

Ogród Muszelki 19:50, 27 wrz 2019

Do góry

Ogród z wilkiem zamkn. 19:49, 27 wrz 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dzięki za wszystko. Buziaki i do zobaczenia ☺️

Gosiu to ja Wam dziękuję za gościnę i za możliwość obejrzenia Waszego przepięknego ogrodu koniecznie musicie przyjechać teraz do mnie
po wizycie u Ciebie dostałam jakiegoś nowego powera do dalszych prac

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies