tak całkiem szczerze to pomimo tego ze na forum ważne jest aby o każdej porze coś się w ogrodzie działo i zwłaszca wiosną aby jakieś pierwsze cebulowe były to ja poprostu po ogrodzie wtedy nie chodzę, dopiero w maju jak już ciepło jest to trochę na dworzu zaczynamy przesiadywać. a wsadzać cebulowe tylko po to aby na forum mieć co w marcu pokazywać to trochę nie moja bajka
Radka (fajne imię!) posadź może krokusy, one jedne z pierwszych i jeśli widzisz to miejsce z okien to będzie na czym oko zawiesić
ja może kiedys też tam coś posadzę ale to może, może...niewiem
Nie łączyłam, kolorystycznie może być fajnie bo termin kwitnienia podobny tylko Salmony są wyższe, dla fajnego efektu żeby Exotici nie straciły się pod nimi to mniej dać Salmonów,nie pół na pół.
No nie mam zamiaru-ale narazie ciężko się wstrzelić z opryskami!!Liczę na to, że pogoda się poprawi i zacznę ostro działać w tym tygodniu.
Nie wiecie-czy mogę jednocześnie podlać Topsinem i zrobić oprysk innym środkiem?
Dokładnie tak jak i ja.
Ale zaglądam.podglądam ,śledzę twoje poczynania.Ale co do radzenia, to ja się nie podejmuję, nie wcinam.
I lubię czytać, to co pisze Toszka
Ale ja nie chcę zostawić tej ścieżki Asiu...
Myślę nad tym żeby ją zdjąć i wyżwirować tą przestrzeń między trawnikiem a hortensjami ... oczywiście chciałabym również w tym żwirku porozrzucać nierównomiernie pare kulek i trawek a przed hortkami wybudować niski murek/ławkę ...