Co to znaczy obsadzać na równej skarpie,. skarpa gdzie jest równa? Jest pochyła, jak to skarpa..nie rozumiem zupełnie pytania bo tak jest zadane, że zagmatwane na amen. Wyłóż jasno kobieto o co chodzi.
Położenie trawnika z rolki, jakiej by nie był grubości nie wypchną siatki do góry, wrosną w nią a z czasem filc i narastanie korzeni spowoduje że warstwa stanie się grubsza. Kładłam także cieńszy trawnik. Tylko uważaj z wertykulacją, rób bardzo płytko.
Popieram, jak postawisz na grubszym żwirku to na dnie basenu każdy kamyk będziesz czuła pod stopami, ja mam koło z kostki obsypane kamieniem i otoczone rabatą, jak mój synek (4 latka) wrzuci zabawki z piaskiem (niestety) to widać nawet fugi tej kostki, dołki w których ten piasek się zbiera. a i tak rozkładamy jakiś materiał pod basenem.
No to się wyrychliłam z tą ostra Skiba. I wstyd się przyznać ale dookoła prawie same pola uprawne. No i sobie je teraz poogladałam. Masz Danusiu jak zwykle rację. Jeszcze rolnicy nie orają. Więc cichutko posiedzę i pozwolę sobie dalej śledzić poniektore wątki.
Dziękuję za poświęcony mi czas.
Wywiewanie kory często ma się z tym, że kora leży na szmacie, przez co jest sucha i wtedy lekka. Dlatego wywiewa. Gdy jest wilgotna, rozkłada/zamienia się w próchnicę i wzbogaca glebę, poprawiając jednocześnie jej strukturę.
Od tego to zależy. Zależy też od grubości warstwy ściółki i gramatury samej kory. Mielona jest bardziej wywiewana/spłukiwana niż ta o frakcji grubszej.
Ty chyba masz płytsze różanki, u mnie problem bo wielka jest. ale dorosłam do wprowadzenia zimozielonych to licze na to ze bedzie coraz lepiej..
nie spodziewałam się że masz cokolwiek w ogrodzie co Cię wnerwia
mnie tez zachwyciła kostkowa szachownica. myslę zrobić tak pod drzewami zamiast całościowych kostek
Moja pomoc jest w kwestii wyrzucenia maty szkółkarskiej, która jest plastikiem powodującym zamieranie życia w glebie i zatraceniem wytwarzania próchnicy oraz niszczeniem struktury gruzełkowatej, reszta ok - super wygląda.
Skarpa moim zdaniem zbyt stroma i mata z patyków robi brzydkie tło. Zrób żywopłot.
Poczytałam kilkudniowe dyskusje dot rózanki i liczę ze cos wymyslisz a ja skopiuję... Walcze z rózanka od 3 lat i ciagle mam na niej misz masz, ktory mnie wnerwia. To chyba róże wprowadzają taki bałagan nad ktorym trudno zapanować
Pomysł z kwadratami w wykonaniu Gardenarium mnie zachwycił.