Ja też. W gratisie nawet dostałam przepis na ciasto dyniowe. Dziękuję!
Dominika wycieczka byla krotka. Glownym celem byly biegi wiec najpierw sie wymarzlam robiac zdjecia biegaczom. No i ze spaceru przegonil nas deszcz.
Gruszko ciacho pycha wiec piecz
a do ogrodu tez na chwile zdazylam i wywiozlam gore chwastow zgromadzona w zeszlym tygodniu i posadzilam wreszcie kupiona w sierpniu pecherznice. Nie mialam pojecia gdzie ja posadzic, bo nie jest kalina, ktora chcialam. Rosnie wiec za skalniakiem Kolo forsycji. Mam nadzieje, ze mi i jej sie spodoba to miejsce i tak zostanie.
I znalazlam wreszcie widly do kompostu, ktore postawilam pod sciana i szukam od tygodnia. Jutro wykopie nimi bergenie a na jej miejsce posadze roze. Troche mi narazie szkoda jej ruszac, bo akurat tak ladnie kwitnie i pachnie na dodatek.
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Cytat z tej strony - "Liście pernecji zwanej też golterią chilijską są zimozielone, skórzaste, drobne, ciemnozielonej barwy. Krzew ma zwarty pokrój."
czyli roslina ma dwie nazwy.
No i by w przyszlym roku miec owoce potrzebuje meskiego egzemplarza o bialych owocaach, byly takie w sklepie ale nie wiedzialam. Z drugiej strony i tak nie wiadomo czy przezyje to po co wydawac pieniadze na nowa rosline
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Iza roze nie lubia byc wsadzane w miejsce po innych roslinach, zmien tam ziemie
U nas tez troszke popadalo, troche bylo slonce, i dobrze bo dzien spedzilismy na ranczo z konmi, innymi zwierzakami i ludzmi ktorzy sie angazuja w pomoc Na Hubertowke planujemy tam wielka impreze i zawody konne