Iwonka mam, nie wiem czy wysyłkowo też bo to w pobliżu mnie szkółka jest wyślę Ci namiary za chwilę na pw, może się dogadacie? A jak nie to mogę Ci kupić i wysłać jak będę jechać po swoje jakbyś chciała
Niby tak, ale cały dzień i tak był z tymi lipami, bo a to kije trzeba było jeszcze. Ale cieszę się, że już wsadzone i niech sobie rosną. Muszę zajrzeć do Ciebie odnośnie tej rabatki.
Żółte żurawki chyba byłyby lepiej, masz Kasiu rację. Kulki miriam są małe, to może zamienić na coś innego? No i jak cytrynowe żurawki, to może tutaj dać sedum?
Rabata będzie widziana z trzech stron. Jutro pokażę plan.
Kostka wyższa być nie musi. I plan tworzyłby odbicie lustrzane.
U mnie by pasował taki prostokąt przy ognistej rabacie, ale w trochę innym zestawieniu roślin:
1 - buk kolumnowy dawyck purple
2, 4 - tuja Miriam kulki i stipa
3 - Miscanthus Morning Light, ale może lepiej Red Baron?
5 - żurawka "Berry Smoothie"
Obiecałam wstawić fotki zakupów:
lawenda Viva - pod taką nazwą jest sprzedawana w O:
bratki (pójdą do doniczki na grób mamy)
dokupiłam jeszcze stokrotki.
I jeszcze do bukszpanów:
Kupiłam też profilaktycznie siarczan amonu, gdyby się okazało, że ph gleby przy różanecznikach jest za wysoki:
Jutro zmierzę ph-metrem odczyn gleby.
Reniu, bardzo chciałam pomóc, ale byłam nieczasowa. I na dodatek wyjazd spowodował, że z dostępem do kompa był problem. Widziałam, że Mała Mi ci poradziła, abyś zrobiła plan rabaty
Zapisuję sobie tą różę, ma ładny kwiat, poczytałam sobie o niej. Niestety, łapie czarną plamistość. Na razie chyba poczekam z różami. Poprawię rabatę, bo muszę rozsadzić za bukszpanami lawendę i zobaczę, czy będzie jeszcze miejsce na dosadzenie drugiego szpaleru. Spodobała mi się Graham Thomas, może być różą pnącą, chyba wymienię po sezonie kwitnącą obok New Dawn. Podejrzewam, ze kolory nie zagrają. W zeszłym roku żółta Berolina i New Dawn kwitły w różnych terminach. Ale tak być nie musi