Olu, kochana jesteś. Mocno musiałaś się nudzić, że ci się chciało szukać. Teraz będę szukać mojego obrazu róży, który został mi w głowie Dzięki za linki
ja mam 2 miskany ML
ale rabatka mała i dość mocno formowana, miejsca na róże nie ma, bo by mi zaburzyła formę rabaty
ale jeszcze sobie urządzę gdzie indziej róże z lawendą
Zapisuję sobie tą różę, ma ładny kwiat, poczytałam sobie o niej. Niestety, łapie czarną plamistość. Na razie chyba poczekam z różami. Poprawię rabatę, bo muszę rozsadzić za bukszpanami lawendę i zobaczę, czy będzie jeszcze miejsce na dosadzenie drugiego szpaleru. Spodobała mi się Graham Thomas, może być różą pnącą, chyba wymienię po sezonie kwitnącą obok New Dawn. Podejrzewam, ze kolory nie zagrają. W zeszłym roku żółta Berolina i New Dawn kwitły w różnych terminach. Ale tak być nie musi
Reniu, bardzo chciałam pomóc, ale byłam nieczasowa. I na dodatek wyjazd spowodował, że z dostępem do kompa był problem. Widziałam, że Mała Mi ci poradziła, abyś zrobiła plan rabaty
Obiecałam wstawić fotki zakupów:
lawenda Viva - pod taką nazwą jest sprzedawana w O:
bratki (pójdą do doniczki na grób mamy)
dokupiłam jeszcze stokrotki.
I jeszcze do bukszpanów:
Kupiłam też profilaktycznie siarczan amonu, gdyby się okazało, że ph gleby przy różanecznikach jest za wysoki:
Jutro zmierzę ph-metrem odczyn gleby.