ja mam 2 miskany ML
ale rabatka mała i dość mocno formowana, miejsca na róże nie ma, bo by mi zaburzyła formę rabaty
ale jeszcze sobie urządzę gdzie indziej róże z lawendą
Jak już pisałam wiosna w tym roku jest później o jakieś 2 tygodnie niż w 2014 ale i tak wiosna jest wczesna w porównaniu do normy ...nie ma co narzekać
U nas ostro mrozi w tej chwili jest - 5 i słońce
A ja się dziś nie urobiłam, bo jak już wróciliśmy z wojaży do domu i M chciał szczerze pomóc w dokończeniu przekopywania nowej rabaty, zaczęło padać i musieliśmy wiać. Potem deszcz z mieszał się z czymś białym, ha, ha i nie był to nawóz
Może u mnie zdecydowały inne czynniki niż poziom światła?
Może będzie tak jak z goździkami ogrodowymi? Zakwitły dopiero w drugim roku od posiania? Potem już kwitły co roku.
Może czynnikiem za to odpowiedzialnym jest za mało zasobna gleba? Nawet nie wiem kto by znał odpowiedź na takie pytanie.
Olu, kochana jesteś. Mocno musiałaś się nudzić, że ci się chciało szukać. Teraz będę szukać mojego obrazu róży, który został mi w głowie Dzięki za linki
Iwonko, dziękuję
Fajnie to działa. Pisałam u Agnieszki, odpowiedzi same przyszły do mnie.
Trochę przypomina mi to pantofelek Kopciuszka, niestety to nie ta róża.Choć ta, którą kupiłaś jesienią, sprawdziłam, jest śliczna. Mimo to nie ta.
Dziś buro, zimno i deszczowo. Fotek nie ma. M miał dobre chęci, aby pomóc mi przy przygotowaniu rabaty. Niestety, deszcz nas przegonił. Dokończyć będę musiała po niedzieli.
Dzisiejsze plany niezrealizowane.
Iwonko, mam piękną żółtą różę, ale to NN kupiona w jakimś markecie za parę złotych. Miała być różowa
Nie mogę pomóc, niestety, ale zapytaj może Renię Z Różanych Rozmaitości Renaty lub Vivę.One są specjalistkami od róż
Marzenkoa, miejscówkę na wieczór rezerwuję. A teraz gratuluję dwu setki kolejnego wątku. Aż się zdziwiłam, że już 200 stron. W tym tempie latem będzie 1000, hi, hi
Malgosiu, lawendy trzeba przyzwyczaić. W sprzedaży stały na zewnątrz. To będzie łatwiej. Też sobie myślalam o twoim zestawieniu. Ty masz jakiego miskanta ?
Polinko, przez pół nocy śniłam o rabatach lawendowych. Tak mi się myśli kotłowały, hi, hi.
I poszukuję inspiracji: lawenda, miskant i obwódka bukszpanowa. Do tego róża Artemis.