Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:38, 04 lis 2014

Do góry
Margarete napisał(a)

Oby tak było Bożenko, póki co jest ciepło i miło, tylko wczesnie ciemno sie robi ale na pogode nie ma co narzekać, październik przeleciał, a był ciepły, listopad zaczął sie fajnie, zapowiedzi też nie sa złe na najliższe dni, potem tylko trche szarugi i już świeta......a poza tym kazdy dzien przybliża nas do wiosny !

I tego trzeba się trzymać Listopad przeleci a grudzień to już przyjemniejszy miesiąc, dla mnie najgorszy styczeń i luty...ale damy radę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:35, 04 lis 2014

Do góry
Ana u Ciebie nawet jesień pikna i lubię powiązane trawy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:05, 02 lis 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Podkład mam gotowy, resztę co miesiąc zmieniam

Pamiętam pieczenie pierników z mamą. Wszystkie dzieciaki z sąsiedztwa się schodziły, nawet chłopaki mieli radochę Warto takie tradycje podtrzymywać,w przyszłości synek będzie miał przyjemne wspomnienia

Tym bardziej że to dla niego jak dotychczas wielka frajda i to on mnie do tego namawia już od września

polinka napisał(a)

Niech tylko minie ten mało przyjemny weekend...to będziemy myślami coraz bliżej Świąt. Czytam tu i tam, że ogrodowiczanie zaczynają planować dekoracje Bożonarodzeniowe

ojej już???
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:59, 02 lis 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Nie lubię halloween Dla mnie to smutne dni...

Ale masz u mnie minusa... Z gazety się dowiaduję takich rzeczy???? Będę trzymać kciuki

też jestem przeciwna zapożyczaniu tej tradycji...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:46, 31 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Piękne zdjęcia ogrodu...Przyjemna energia dla oczu Rozplenicami pozachwycałam się i oczu od nich oderwać nie mogę... Dobrze, że jeszcze tylko 5 miesięcy i do mnie zawitają

Uściski Irenko

Dzięki szukałam dla Marzenki drzew, to patrzyłam , jak się zmienia, ale kiedyś miałam mix
ciekawa jestem, gdzie posadzisz
cmokam

a ja czekam na ich kwiaty, ale czad będzie, pełno pąków
Moja "przyziemna" :) pasja 12:49, 30 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Gracki ładnie kwitną choć nie wiem czy je lubię w takim momencie
Umbry mnie zachwyciły tą piękną zielenią a skrzyń zazdraszczam, u mnie brak miejsca...

Na początku mnie to kwitnienie wnerwiało, ale teraz polubiłam te wiechy, pasują do jesieni .
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:15, 30 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Istnieje prawdopdodobieństwo, ze blokowisko powstanie za moim płotem... Eh kto to widzial aby bloki budować na wsi....

Ale ludzie będą mieć widoki Powinni podnieść ceny mieszkań ze względu na sąsiedztwo Twojego ogrodu

Na poważnie-mam nadzieję, że nie dojdzie do tej budowy...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:09, 30 paź 2014

Do góry
Piękne zdjęcia ogrodu...Przyjemna energia dla oczu Rozplenicami pozachwycałam się i oczu od nich oderwać nie mogę... Dobrze, że jeszcze tylko 5 miesięcy i do mnie zawitają

Uściski Irenko
Moja "przyziemna" :) pasja 07:04, 30 paź 2014

Do góry
Gracki ładnie kwitną choć nie wiem czy je lubię w takim momencie
Umbry mnie zachwyciły tą piękną zielenią a skrzyń zazdraszczam, u mnie brak miejsca...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:14, 29 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Przy budowie następnego domu będę robić przeszklenia, wyobrażam sobie jaką dobrą energię i radość musi dawać codzienne spojrzenie na ogród.
Ściskam Madżenko w tym ciężkim tygodniu.

Spojrzenie na zieleń o poranku daje radość na cały dzień. Na szczęscie jednym przyciskiem odłsaniam sobie te widoki
Kondziowy ogrod cz II 19:37, 29 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Kondziu macham mocno i mam nadzieję, że odgonię choć trochę Twoje smutki
buziam mocno i dziekuje
Kondziowy ogrod cz II 16:37, 29 paź 2014

Do góry
Kondziu macham mocno i mam nadzieję, że odgonię choć trochę Twoje smutki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:03, 29 paź 2014

Do góry
aga_pe napisał(a)

do mnie halloween też nie przemawia, ale czarownice lubię . Teraz jednak komodę robię z Młodym. Dziś pewnie skończymy

Już dziś dorwałaś lokalną prasę? hehehe

Gazetę mam o 7.05 Pracuję a sklep na dole
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:02, 29 paź 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Ja tez nie potrafie sie cieszyc w ten weekend, Halloween do mnie zupełnie nie przemawia.........zbyt wielu bliskich odeszło, zbyt rzadko mam czas zastanawiac sie nad sensem tego naszego zycia....a te nadchodzące dni takim myslom sprzyjają, nie mówie o komercyjnym wymiarze tego święta, o tej bieganinie, ciężarach dźwiganych od zaparkowanego daleko auta do grobu, o rewii mody itd.....myślę raczej o wieczornym spacerze wśród błyskających zniczy, opadłych lisciach szurających pod stopami, o mglistym zmierzchu i czasie zadumy, wspomnień na które własnie wtedy jest czas....
Wcześniej tak nie patrzyłam na te dni, od śmierci mojego męża a potem taty....nie umiem inaczej.....

Zasmuciłam ci wątek - sorry - tak mnie naszło
Wracając do ogrodowych spraw - nadal piekna jest twoja rabata z buksami, trawami i tymi brązowymi kwiatostanami hortek, gracki kwitnące widze pierwszy raz, moje nie kwitły - sa młode, sadzone na wiosne, może dlatego.

A wianek sliczny, jak go mocujesz do drzwi ?

Małgosiu nie ma za co przepraszać, taki czas
Jako mały dzieciak miałam frajdę z mszy na cmentarzu, nikogo bliskiego mi nie brakowało, 1 listopad był dniem z rodzinnym, wieczornym spacerem na cmentarz. Wiele bym oddała aby powrócić do tych lat...Dziś to tylko ból,łzy i mimo upływu lat czas nie zaleczył ran

Na rabatach nie widać jeszcze jesieni, troszkę liści lipy sąsiada opada ale cała reszta ładna,zielona. Gracki sadziłam w tamtym roku, jeśli zima będzie taka jak poprzednio pewnie i Twoje zakwitną
Wianek mocuje mało profesjonalnie Pinezka i do góry przypinam,pod futrynę...
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 10:39, 29 paź 2014

Do góry
Dobrze, że prezentujesz się na odpowiedniej stronie i w odpowiednim dziale personalnym
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:39, 29 paź 2014

Do góry
Beatko dziękuje

Ewo pień teraz prawie zielony, ale wiosną jak słoneczko, obrośnięty jest trzmieliną Emerald Gold

polinka wczoraj narzekałem, że liście nie lecą bo przymrozku nie było dzisiaj przymroziło do -3 i leszczyna się sypie. Zmiany pokazane to tylko część i to takich większych. Jak będę miał jeszcze przedzimowego doła to napisze sobie wszystko co zrobiłem, żeby się podbudować

Kasiu to miejsce było już pokazywane wiele razy i to z różnych stron za nim, a dokładnie w nóżkach na rabacie jest hostowisko. Lubie te rośliny i przybędzie ich w przyszłym roku w innym miejscu
Wczoraj lezczyna jeszcze żółto zielon, dzisiaj się sypei po przymrozku, trzeba jej troszke pomóc bo liście z niej nie nadawają się na kompost, a jutro Bio wywożą trzeba się pośpieszyć.

Macham do wszystkich słonecznie
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 10:36, 29 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Kupiłam dzisiaj gazetę... Otwieram...i co widzę???? Żeby nawet słówkiem się nie pochwalić!!!!!!

Ty się ciesz, że z lodówki nie wyskakuję hehehehe.....ale jeszcze długo to mi nie grozi
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:31, 29 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Ale masz u mnie minusa... Z gazety się dowiaduję takich rzeczy???? Będę trzymać kciuki

do mnie halloween też nie przemawia, ale czarownice lubię . Teraz jednak komodę robię z Młodym. Dziś pewnie skończymy

Już dziś dorwałaś lokalną prasę? hehehe
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:01, 29 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Małgosiu trzymam kciuki za dzidziusia i mamę

Dziekuje Paulinko !
Póki co nic sie jeszcze nie dzieje, czekamy......
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:38, 29 paź 2014

Do góry
aga_pe napisał(a)

a można lepić i czarownice.....kto nam zabroni ....to tak w nawiązaniu do halloween

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies