Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czubajkowy Ogród 22:04, 13 wrz 2019

Do góry
Żółwik już tak dobrze tej suszy nie zniósł, ma pozasychane listki i małe kwiatki.

Kalina kusi koralami, choć rzadkimi

A konewki czekają w pogotowiu

Przyjeżdżają kolejne pudełka z roślinami - poszalałam w ubiegłym miesiącu ...
Moja działka na Dębowym Lesie 22:01, 13 wrz 2019

Do góry
mira napisał(a)
Dalie zawsze mnie przyciągają uwagę i obejrzałam z z przyjemnością. Co

Co robisz z hyzopem do czego stosujesz?.
Gruzikowca w tym roku na byłam i doczytałem że uwielbia bardzo mokro nawet zalewanie.

Cieszę się ,że dalijki ci się pododają.Ja je bardzo lubię.
Hyzop to nie tylko święte ziele ale i fajna niedoceniana mało znana przyprwa.Może smakowo nie czuć ja dużo.Ale całościowości ma. głównie dodaje do ryb, mięs .Pieczonych i marynat.
świetnie wyciąga ( jakiś mułów, czy innych podłoży ) i oczyszcza rybkę.A owady też go bardzo lubią.
Gucikowca mam kilka lat. rósł na normalnej rabacie.W tym roku przesadziłam go bliżej stawu.I tam ziemia inna.Lepiej rośnie.Liście mam ciemniejsze,kwitnie od lata do tej pory.
ale na wiosnę jeszcze go przesadzę niżej bezpośrednio nad staw.Tam ziemia bardziej torfowa.I nawet jak będzie mokra pora.To on ponoć dobrez to znosi.Właśnie znajomy mi napisał,że w ogrodzie botanicznym we Wrocławiu rośnie zanurzony w wodę.To mój da radę.
Ale w normalnej rabacie tez rósł kilka lat.Tylko,że teraz już oceniam,że był jaśniejszy z zielenią. i tak długo nigdy mi nie kwitł jak teraz.

Tuja – Żywotnik Whipcord

Czubajkowy Ogród 22:01, 13 wrz 2019

Do góry

Po raz pierwszy nie udały mi się cukinie. Po miesiącach solidnego podlewania przy okazji każdego pobytu, doczekałam się jednej jedynej ...

Ten potwór, gdyby nie był wiązany stopniowo w miarę swojego wzrostu, rozłożyłby się tak, że zająłby wiele metrów kwadratowych. Ogromny pomimo suszy. To naprawdę silna roślina.

Czubajkowy Ogród 21:58, 13 wrz 2019

Do góry

Wystarczyła jedna ulewa, by sadziec "poległ", jak co roku
Czubajkowy Ogród 21:55, 13 wrz 2019

Do góry
Niepostrzeżenie przechodzimy z lata do jesieni ...

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:52, 13 wrz 2019

Do góry

U Ciebie Haniu, Marcinki, też mają słuszne rozmiary, czyli taka ich uroda, a ja o tym nie wiedziałam i posadziłam w pierwszej linii

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:29, 13 wrz 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
chcialam dzis wykopac reszte ziemniakow ale sie nie dalo. Na bzie tuz kolo kartofliska grasuja takie owady

ciezko je sfotografowac. Troche wieksze od osy i odwlok maja bardzo zolty. Obgryzaja bez, wygryzaja kore na galazkach dookola
nie wiem jak sie ich pozbyc.

Szerszenie, korę zdzieraja do budowy gniazda, mase papierową z niej robią, ale dziwne, ze z żywego drzewa, u mnie zawsze zdzierają z elementów drewnianych konstrukcji. Może połóż obok bzu jakiś klocek drewniany to odciagnie ich uwagę od bzu, powinno się udać tak mi się wydaje
Ogród Basi 21:24, 13 wrz 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
A to drugi wianek.

Basiu wianki superowe dla mnie ten poproszę
Mój ogrodowy pamiętnik 21:21, 13 wrz 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
A w ogóle im bliżej jesieni to jakieś zniechęcenie mnie ogarnia. Nie chce mi się nawet do ogrodu wyłazić mimo, że ładna pogoda. Wczoraj na chwilę wyszłam ale widać, że już sezon się kończy.

Piękne widoki jesień tuż,tuż

A mnie też ogarnia zniechęcenie ogrodowe takie miałam plany jesienne i chyba nic z nich nie będzie

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:07, 13 wrz 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Serce pika mi do irgi omszonej, a właściwie do wszystkich irg. Jak by się człowiek uparł to cały ogród można było by nimi obsadzić i nudno by nie było.... i zimozielono

Irga błyszcząca jest piękna. W przebarwieniach jesiennych pobija inne, ale sporo miejsca potrzebuje. Ta omszona rośnie bardziej do góry.

Zostało jeszcze kilka zdjęć.

Zszywkowy ogród marzeń :) 21:06, 13 wrz 2019

Do góry
Hortki szaleją

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:04, 13 wrz 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
I takie tamy

Front

Co za światło i co za ogród - pełen profesjonalizm

.... upss gdyby nie ta łopatka

ale może to tak jak u Słanio czy u Hitchcocka
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 21:03, 13 wrz 2019

Do góry
Misia napisał(a)
Ja uwielbiam taki busz ostatnio spodobał mi się bardzo ambrowiec może Tobie pasowałby zamiast dębu pozdrawiam

U mnie z buszem, to nie są żarty, nawet na piaszczystej leśnej działce 21 marca tego roku było tak

Zieloną strzałką zaznaczyłam górkę, gdzie złożyłam darń zdjętą w 2017 roku. Natomiast czerwonymi strzałkami patyczki marcinków, które normalnie rosły na około 40 cm.
Dzisiaj wygląda to tak

Marcinki rządzą, mają już około 1,5 metra

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:59, 13 wrz 2019

Do góry
I takie tamy

Front

Na zielonej... trawce :) 20:57, 13 wrz 2019

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Brzozowy

ta trawka poczochrana , to chyba stipa?
Podoba mi się, ale raczej ciężko mi ją wkomponować u mnie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:51, 13 wrz 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Nie będę cytować ale przepiękne spojrzenie na astry i nie tylko

Słoneczka brakuje. Księżyc dochodzi do pełni, strasznie wieje. Będzie zmiana pogody.

Derenie Sibirica.

Oczar wirginijski.

Irga omszona

Trzmielina oskrzydlona

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:46, 13 wrz 2019

Do góry
mira napisał(a)
Hania klub dyskusyjny stworzyłaś.
Co tam działasz w warzywniku.

Treściwe dyskusje bardzo lubię. Rzadko już można na takowe trafić, więc korzystam.
Od trzech tygodni żyję pod sporą presją, z silnym niedoczasem. Już nawet nie zawsze zdążę odbyć rytualny spacer. Raz w tygodniu koszę, reszta czeka. Dzisiaj udało mi się wysiać jesienny nawóz na rabatach, trawniku i w sadzie. W przelocie zauważyłam, że ładnie rośnie jesienny koperek. Jest też groszek, który dokonał samosiewu po przekopaniu łodyg w lipcu. Powtarzają owocowanie poziomki, są maliny, jabłka i gruszki. Bardzo ładnie owocowały pomidory. Owoce jeszcze są, ale trzeba już je zerwać.
Zapowiadają ochłodzenie, ale bez przymrozków, wiec jeszcze nie trzeba wykopywać korzeniowych.

Pamiętajcie o ogrodach 20:38, 13 wrz 2019

Do góry
Trawy

Pamiętajcie o ogrodach 20:37, 13 wrz 2019

Do góry
Ognik witający wchodzących na posesję

a to już z tyłu domu

Mój ogrodowy pamiętnik 20:34, 13 wrz 2019

Do góry
A w ogóle im bliżej jesieni to jakieś zniechęcenie mnie ogarnia. Nie chce mi się nawet do ogrodu wyłazić mimo, że ładna pogoda. Wczoraj na chwilę wyszłam ale widać, że już sezon się kończy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies