Hihi, no bez przesady aż tak gumowy nie jest - bardziej istnieje zagrożenie, że szybciej będzie roślinkom za ciasno
Sama zazdroszczę umiejętności takiego dopychania roślin, żeby się wymieniały atrakcyjnością w ciągu sezonu i było różnorodnie, a jednocześnie rośliny były zdrowe. Ja nie robię za bardzo notatek i wnikliwie nie obserwuję kiedy co się dzieje- na pewno ułatwiłoby to ciekawsze aranżowanie nasadzeń
Witam,
Około 2 tygodnie temu pojawily mi się suche placki trawy na trawniku. Ostatio zauważyłem "czerwone kropki" w tych miejscach. Poczytałem trochę i jest to prawdopodobnie "czerwona nitkowatość".
Bardo proszę o potwierdzenie mojego zdania oraz o poradę czy przy takiej pogodzie i najbliższych przymrozkach jest sens pryskać trawnik jakimś preparatem.
U mnie się sprawdzają świetnie budleje Davida, ale nie wiem jakie temp u Eli zimą. Są częściowo zimozielone i ja nie ścinam kwiatostanów do wiosny
Jak Ela zobaczy to usunę
Aż sobie nawet wygooglałam, bo wielkość jak dla mnie zachęcająca ale lubi więcej wilgoci niż planuję jej zapewnić pod okapem drzew, więc odpuszczam temat ale przebarwienia baardzo ładne
Jak zawsze można na Ciebie liczyć z porcją zjawiskowych zdjęć