Te tulipany to mistrzostwo. Corocznie kwitną corocznie mają piękny duży kwiat chce ich więcej - wczoraj wykopałam trzy kosze białych które od dwóch sezonów nie kwitły - na jesieni posadzę Paule Scherery - one są niezawodne .
Odnośnie hort - zamówiłam jeszcze trzy Magical Sweet Summer- będą 73
Popieliłam bo pojawił się skrzyp i zbieram się aby tego cholernego szczawika potraktować chemią
Też jestem zachwycona czarnuchami. Drugi rok i bez zarzutu. Muszę posadzić ich więcej.
Czytałam, że masz ok 70 hortek to ty masz duży ten ogród.
U mnie ok 40 i to jest dużo. Najgorsze to przycinanie wiosna.
Zimno i sucho u nas byle jak wszystko rośnie.
U ciebie to wszystko doprowadzone do ładu. U mnie bałagan nie mogę się wyrobić.
Pozdrawiam Justyna
W pełnym rozkwicie moje palibiny na nóżkach. Takie kadrowanie na pierwszej fotce, że zakryły busa i garbusa zwanego truskawką
Lekko z tym kadrowaniem nie mam
Mirka pieknie porzadeczek. U mnie bałagan. Dużo rabat czeka na porządek. Chwasty rosną.
Piszesz, że rozwozisz kompost ja rozwiodłam jesienia. Zastanawiam się, cze jesienny jak leci nie rozwieśc.
Ładne duże azalie masz.
Nazw żurawek nie pamiętam, mam je od dawna. Kolor w rzeczywistości bardziej stonowany, akurat w taki sposób oświetlało je słońce. Bardzo lubię ten moment .
Truskawkom już chciałam zajrzeć w korzenie ale ostatecznie postanowiłam poczekać i poobserwować.
Hortensja wygląda tak
Paczta jak obciachałam kosodrzewiny na froncie
Obciachałam bo były wielkie i szkaradne - teraz też strasza ale mają pełno malutkich pędów na tych dolnych partiach
Smakowita sałatka cienista A co to za żurawki, takie krwistoczerwone na pierwszej fotce?
Chyba większość z nas jest zmęczona przymrozkami, ja część rozsad mam na werandzie, część w szklarni. Kiepsko rosną. Co zrobisz z truskawkami, teraz? Zajrzysz im w korzenie? Chyba trzeba poczekać do sierpnia Pokaż hortensję
Pojechałam na rynek po bukiet konwalii i coś do doniczek trzech na balkon coś sucholubnego a wróciłam z 2 jarzmiankami, bukietem konwalii i werbeną doniczkową.
Jarzmianka bez oznaczenia odmiany ale piękna. Macie jakieś pomysły jaka to?
Przed jarzmianką sesleria jesienna, za dwie róże Chandos Beauty.