Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 14:58, 11 maj 2025

Burlata miałam na działce pod Łodzią. Były większe i nie tak wczesne. To jakaś stara majowa odmiana myślę, możliwe że samosiejka

Burlat był początkiem czerwca
Kontonaogrod 15:54, 11 maj 2025

Pies pozuje tutaj

Makao 18:13, 11 maj 2025

Ania a do tego kimchi to dajesz rzepę czy rzodkiew tą białą?

Płatki chili masz z pestkami czy bez?
A może dajesz świeże chili?
ElzbietaFranka 18:35, 11 maj 2025

Pięknie Aniu ci idzie. Ile owoców będziesz miała. Podziwiam borówkę.moje tak nie kwitną mimo podlewania, nawożenia, zakwaszania i Bóg wie co. Zastanawiam się czy je dalej uprawiać. Wody dużo a marne zyski.
Truskawki też masz ładne jaka to odmiana.mam 10 krzaków każdy inny też ładnie kwitną.
Widzę, że oczko już zrobione.
Idę oglądać dalej.

U nas też bardzo sucho. Nie wiem co to będzie latem. Znowu podlewanie.
Kontonaogrod 18:44, 11 maj 2025

Ania jak robiłam to kupiłam białą rzodkiew. Rzepy u nas nie było. Chilli może być jakiekolwiek, suche mielone wolę bez pestek bo wydaje mi się mniej ostre wtedy

Świeżego nie dawałam. Jak miałam świeże chili to nie miałam kapusty i odwrotnie

Ela dziękuję. BOROWKI rosną bardzo różnie. Nie pokazałam tych które uschły, złamały się pod śniegiem którego prawie nie było??? Tyle że ze nam ich dużo to nawet jak mam straty to nadal borówek jest czy będzie trochę. Dałam im wiosna siarczanu amonu czy czegoś w tym stylu a teraz może też jakichś granulek rzucę - niech tylko jakiś deszcz przyjdzie. Bo to co wczoraj pokropiło to śmiech na sali.

Idzie nam dobrze ale mogłoby szybciej albo ze dwie dodatkowe pary rąk sobie wyhodować… i dobę wydłużyć… i żeby plecy nie bolały

Ale jesteśmy zdrowi, ciasto przypaliłam tylko trochę jest dobrze cmokam!

Kontonaogrod 18:54, 11 maj 2025

Taczka z górką chwastów z warzywnika. Tam gdzie nic nie wyszło albo wyrwałam zakwitniętą kapustę pekińską wysiałam fasolkę. Będzie fasolki po sufit
Ale lepsza fasolka już chwasty
Makao 18:55, 11 maj 2025

Oki, dzięki
Kasya 19:03, 11 maj 2025

Cale pole truskawek

Kontonaogrod napisał(a)
Truskawki nie pomarzły no ale u nas nie było minusów ostatnio wcale

Przykryłam tylko ogórki jakaś stara włókniną. Truskawki powinny być przykryte od marca

Kontonaogrod 19:08, 11 maj 2025

Kasia tylko 60 sztuk. Poprzednio miałam 100 jeszcze ze 40 dosadzę- kilkanaście mam w igloo ale jest tak sucho że by się tam zmarnowały …
UlaB 19:27, 11 maj 2025

Wszyscy piszą ze dużo, a tu nie - luz, malutko, mały pikuś niemozliwa jesteś
jakie masz odmiany truskawek? Wiele razy jyz pisałaś - senga i co jeszcze?