Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W Kruklandii 00:22, 06 paź 2025

Do góry
Juzia napisał(a)

Wow, jestem pod wrażeniem, jak to masz wszystko schludnie rozrysowane na ziemi i wytyczone!
Zieleń, drewno i antracyt 23:19, 05 paź 2025

Do góry
antracyt napisał(a)

Chodzę, oglądam i tnę. Jak zmrozi te na zewnątrz to chociaż trochę się bukietami nacieszę.

Śliczne daliowe bukieciki. Mnie ostatnio udało się zrobić bukiet z dalii (jedna mi ładnie zakwitła, chyba miała dobrą miejscówkę), a w nocy mieliśmy -4 stopnie i wszystkie dalie umarzły.
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 22:55, 05 paź 2025

Do góry
Judith napisał(a)
Do ogrodu wpadł mi księżyc .

Test wypadł pozytywnie, na ostatnio modyfikowanej rabacie będzie jeszcze jedna taka lampa.

Obłędnie to wygląda.
Zacisze Alicji 22:43, 05 paź 2025

Do góry
anpi napisał(a)

Na prośbę dziewczyn pozwolę sobie podpisać nasze wspólne zdjęcie.
Od lewej strony w białym sweterku stoi Gosia z Bylinowej łąki, organizatorka spotkania, obok w cudnych kaloszkach Madzia-MagdaLenka z Krainy spełnionych marzeń, następnie nasza wspaniała fotografka i muza Ania-Anpi z Za drzwiami do ogrodu, w środku ja Alicja, obok przesympatyczna Agnieszka-Agapant z Dalekiego od ideału oraz największa śmieszka Beatka, prowadąca kanał na You Tube Ogrodowe skarby.
Zacisze Alicji 22:28, 05 paź 2025

Do góry
ewsyg napisał(a)

Niby ogród Aicji, a jakby inny. Pięknie pokazany. A to zdjęcie rewelacyjne. Jakby za drzewem czai się wielki, czarny stwor.
Powtórnie zakochałam się w tym ogrodzie.
Super spotkanie. A która to właścicielka?

Ewuniu! No właśnie, Ania pokazuje wiele zupełnie innych ujęć niż ja, w ogóle to robi piękne zdjęcia, więc mam szczęście, bo bardzo ładnie pokazuje mój ogród.
Spotkanie było naprawdę super, dziewczyny bardzo miłe i niesamowicie wesołe.
Zaraz napiszę, kto jest kto.
Ptasi gaj 21:47, 05 paź 2025

Do góry
Skalniakowi przymrozki nie straszne.

A tutaj zmieniająca kolorki fothergilla. Jeszcze mała przesadzona teraz ma dużo słońca i w tym roku ruszyła pięknie się przebarwia

Miskant ryby cute nie za bardzo w tym roku się przebarwia może jeszcze nadrobi.

Tutaj fotka Marcinka który jest piękny z kwiatu, ale słabo rośnie. Nie rozwinięte kwiaty

Byłam dzisiaj na spacerze rodzinnym w parku który się tworzy na Ursynowie nad tunelem. Bardzo ładne nasadzenia rabat

Z bliska te bordowe rośliny co to za roślina?

W zgodzie z lasem 21:39, 05 paź 2025

Do góry
Agnieszka, Kasia to prawda, M umie wydobyć na zdjęciach to piękno, które wzrok też naturalnie wydobywa z roślin, odfiltrowując bez naszego aktywnego udziału całą resztę

Dziś posadziłam większość roślin - one czekały jeszcze z czasu, kiedy było ciepło i pogoda zachęcała do zakupów, ale chorowaliśmy trochę i dlatego tak się zeszło. A wszystko dlatego, że sobie umyśliłam, żeby pod ładnym dębem na skraju ni to polanki, ni to brzozowego zagajniczka stworzyć łany krokusów. Ale jak już wetknę cebulki krokusów, to nie będę mogła nic tam innego sadzić, żeby ich nie powywracać w ziemi, więc na szybko trzeba było najpierw nakupić i nasadzić bylin w tamtej okolicy. Miejsce trudne, bo pod dębem właśnie, ale mam nadzieję, że dadzą jakoś radę... Głównie paprocie, a oprócz nich hosty, ciemiernik, ułudki, miodunki, jasnoty, zawilce jesienne i epimedia. Na zdjęciu widoczne jeszcze w doniczkach - widok z tarasu, na pierwszym planie rośliny tarasowe, dalej polanka vel brzezina i rzeczony dąb z rozstawionymi pod nim w grupach doniczkami

Ptasi gaj 21:33, 05 paź 2025

Do góry
Część roślin zmroziło część nie. Te które nie były narażone na mroźny wiatr nie oberwały.
Trawy są wytrzymałe. Kwiaty hortensji zbrązowiały

Ogród prawie wymarzony … 21:25, 05 paź 2025

Do góry
W rabacie pod grabami mam najwięcej odmian
Nie jestem już niektórych nazw pewna więc nie będę opisywać
O i jeszcze wczoraj przesadziłam w te rabatę dwie Mojito - cudowne są .

Mam tu

Kilka Vanilla Freise, Diamantino, Phantom, Little Fresco Mojito, Magical Vesuvio, Magical Sweer Summer, Freise Melba Limelight Grandiflora. Diamant Rouge i inne zakupione jako Hortensja bukietowa.

Ogród prawie wymarzony … 21:15, 05 paź 2025

Do góry
Tu moje piękności z serii Living - obłędna jest - i dalej Bobo

I tu być może Herkules bo też była posadzona na rabacie z werbena - a obok być może Diamant Rouge albo Litle Fresco

Tu Pink Diamond i piękna ażurowa Nieznajoma

A tu horta z frontu- nie wiem co to ale cudowna obok moje pelargonie kwitną po raz 3- ci

Ogród prawie wymarzony … 21:09, 05 paź 2025

Do góry
Teraz Magical Vesuvio Limelight
Vanila Fraise i być może Skyfall bo właśnie tu ją wsadzałam

Ogród prawie wymarzony … 21:05, 05 paź 2025

Do góry
Tu po kolei
Pico, Diamantino Wim,s Redi Magical Sweet Summer

Ogród prawie wymarzony … 21:00, 05 paź 2025

Do góry
Tu po kolei
Mont Blank, Pinky Winky
Candlelight i Confetti

Glina i zielsko 20:59, 05 paź 2025

Do góry
LIDKA napisał(a)
Dla Patrycji

Morning light

Lidka, bardzo mi się podoba ten szpaler traw ML, szkoda, że nie mam miejsca...
Psiaczki słodkie.
Ogród prawie wymarzony … 20:56, 05 paź 2025

Do góry
Kilka fotek hortek

Tu Silver Dollar - każda inaczej wybarwiona bo każda rośnie w innym miejscu

Ogród Basi i Romka 20:04, 05 paź 2025

Do góry
Niewiele tego dziś, bo zimno było, wiało, mokro, a ja polowałam na żaby
Ptasi gaj 19:59, 05 paź 2025

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Kupiłam sobie w czwartek sosenkę himalajska bardzo ładna dzisiaj przywieźli.

Elu, bardzo ładna sosna himalajska, duży egzemplarz, marcinki cudnie Ci kwitną, uwielbiam je.
Mnie też przydałoby się więcej wody, niby coś tam pada, ale to zazwyczaj mżawka, czasem trochę deszczu, no i niebo zachmurzone, a mnie by się przydała raczej ulewa co jakiś czas. Pod drzewami jest zupełnie sucho, a w stawie brakuje ok. pół metra wody do normalnego stan.
Dębowe zakątki 19:48, 05 paź 2025

Do góry
anabuko1 napisał(a)

To róża Róża bukietowa Ebb Tide
Piękny kolorek, powtarza kwitnienie.

Aniu, Agnieszka już wyręczyła mnie w zapytaniu o tą przepiękną różę, ma cudny kolor, taki jesienny. No i znowu będę miała kolejny punkt na liście chciejstw.
Dębowe zakątki 19:44, 05 paź 2025

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Aniu, przepiękne widoczki ogrodu, bardzo jeszcze kwieciście i kolorowo, uwielbiam marcinki, a z rudbekiami wyglądają cudnie.
Ogród Basi i Romka 19:40, 05 paź 2025

Do góry
Jakieś tam kolory znalazłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies