Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Polon

U Polon

Polon 13:26, 16 kwi 2026

mrokasia napisał(a)

Te przymrozki lubią chodzić takimi wąskimi "jęzorami". Też tak czasem miałam. Albo liźnięte pół krzaka a drugie pół ok.

A nie mógłby ten mróz raz nie “lizać” magnolii ? Bo już mi się cierpliwość kończy

Muszę u Marcina dopytać jak jego odkrywanie pąków się sprawdziło
Marcin89 13:44, 16 kwi 2026

Polon napisał(a)

A nie mógłby ten mróz raz nie “lizać” magnolii ? Bo już mi się cierpliwość kończy

Muszę u Marcina dopytać jak jego odkrywanie pąków się sprawdziło
W wolnej chwili odpowiem u mnie. Mam parę zdjęć do pokazania. I jeszcze pytałaś o rabatę. To niedługo odpiszę
Polon 14:36, 16 kwi 2026

Marcin89 napisał(a)
W wolnej chwili odpowiem u mnie. Mam parę zdjęć do pokazania. I jeszcze pytałaś o rabatę. To niedługo odpiszę

Super, to czekam na opisy
ajka 19:08, 16 kwi 2026

Koreańskich kalin jest kilka, szkoda że nie znasz odmiany, faktycznie śliczny kolor.

A co do tulipanów i innych cebulowych czasami sprzedają dobrane kolorami mixy i takie zestawienia są chyba najlepsze.
Polon 19:43, 16 kwi 2026

Dokopałam się do potwierdzenia zamówienia- kalina koreańska AURORA, szczepiona (140-160), czyli dość wysoko- jest super, bo jest na wysokości nosa i pachnieeeee obłędnie
Magara 21:45, 16 kwi 2026

Polon napisał(a)

Pomidory “doświetlam” oknem połaciowym
Kupiłam w L takie pseudo zestawy z doświetlaniem i główny problem to za mała wysokość pokrywy z oświetleniem. Sieweczki bardzo szybko są wyższe niż dostępna przestrzeń.

Aaaa, pamiętałam, że "ktoś" kupił te zestawy z doświetleniem, ale umknęło mi, że to Ty.
Byłam ciekawa jak się sprawdzą chociaż właśnie mi się od początku wydawało, że wysokość może być problemem.
Ja doświetlam lampą, taką zwykłą, biurkową, i chińską żarówką
Działa, sadzonki się pionizują
ajka 22:23, 16 kwi 2026

Szczepiona? A to nie jest krzak? Kupowałaś ją ze mną? Możesz całą pokazać? Zainteresowałaś mnie.
Polon 08:25, 17 kwi 2026

ajka napisał(a)
Szczepiona? A to nie jest krzak? Kupowałaś ją ze mną? Możesz całą pokazać? Zainteresowałaś mnie.

Szczepiony krzak
Kupowałam nie z Tobą, rok przed naszym wyjazdem. Widziałaś ją u mnie, ale najwyraźniej zadziałała “magia zdjęcia” i na żywo Cię nie ujęła. Ja ją bardzo lubię.

Świeże, poranne foto. Widzę, że muszę ją lepiej opalizować i trochę pień wyprostować.

mrokasia 08:28, 17 kwi 2026

Też mam tę kalinę a nawet dwie . Pięknie kwitną i pachną. Tylko mszyce je uwielbiają, niestety.
Polon 08:29, 17 kwi 2026

Magara napisał(a)

Aaaa, pamiętałam, że "ktoś" kupił te zestawy z doświetleniem, ale umknęło mi, że to Ty.
Byłam ciekawa jak się sprawdzą chociaż właśnie mi się od początku wydawało, że wysokość może być problemem.
Ja doświetlam lampą, taką zwykłą, biurkową, i chińską żarówką
Działa, sadzonki się pionizują

Kupiłam wówczas i ten zestaw z naświetlaniem i taki bez, czyli podstawka, wielodoniczka i przykrywka. Używam jako podstawek, ale wiotkie to takie, że do przenoszenia już się średnio nadaje, tzn. trzeba bardzo uważać.
U mnie tak się opalają