Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z plażą

Ogród z plażą

Margo2 00:16, 17 kwi 2026

Ale masz już ślicznie.
Tyle kwitnących drzew robi robotę.
Czy bambus masz czymś ograniczony?
Bardzo się rozrasta?
April 07:13, 17 kwi 2026

ajka napisał(a)

Mi też bardzo podobały się te bambusy. Aprilku a jakie glediczje posadziłaś?

U mnie żagwiny zimy nie przeżyły

Glediczje mam dwie Sunburst -teraz trzeci sezon. I jedną nówkę z zeszłego roku Rubylace.
ajka 09:31, 17 kwi 2026

Margo2 napisał(a)
Ale masz już ślicznie.
Tyle kwitnących drzew robi robotę.
Czy bambus masz czymś ograniczony?
Bardzo się rozrasta?

Margo2 no właśnie, jesienią denerwuje się, bo przez te wszystkie drzewa pełno walających się liści, ale ich spektakl wiosenny jest tego wart.

Te bambusy są kępiaste nie drzewiaste. Przyrastają dość wolno. Nie są ekspansywne. To fargesia volcano. Jest zielony cały rok. Uratowałam go przed śmiercią w donicy jak już wyglądał nieciekawie. W gruncie odżył i zaczął przyrastać. Widzę, że bambusy ogólnie nie czują się zbyt dobrze w donicach. Wydaje mi się, że właśnie zabiłam kolejnego
ajka 09:32, 17 kwi 2026

April napisał(a)

U mnie żagwiny zimy nie przeżyły

Glediczje mam dwie Sunburst -teraz trzeci sezon. I jedną nówkę z zeszłego roku Rubylace.

A podobno żagwiny rosną w każdej glebie.

Chyba muszę iść do ciebie poszukać tych glediczji
Judith 10:00, 17 kwi 2026

Twoja szafirkowa rzeczka jest zachwycająca. Moja lata temu tez taka była, ale tylko przez pierwsze 3 lata. Teraz to już bida z nędzą. Jednak uczciwie przyznam, że nigdy ich nie zasilałam, a rosną na piachu przecież .
Kordina 11:03, 17 kwi 2026

Ale tu ładnie

ajka napisał(a)
Uwielbiam tą miodunkę. Dokupiłam w zeszłym roku i mam razem 4 ale nie są tak piękne jak ta.
...

Znasz nazwę tej miodunki?
Google pokazało mi, ze może to być - "BLUE ENSIGN" ??
mrokasia 11:21, 17 kwi 2026

Kordina napisał(a)
Ale tu ładnie

Znasz nazwę tej miodunki?
Google pokazało mi, ze może to być - "BLUE ENSIGN" ??

To może być Blue Ensign, też ją mam, jest prześliczna i ma jednolicie zielone listki. Tylko u mnie baaaaardzo mizernie przyrasta, mam 1/10 tej kępy...
ajka 12:46, 17 kwi 2026

Kordina, Mrokasia to jest Blue Ensign. Tak jak pisałam, mam cztery, ale faktycznie pozostałe bidy, wolno rosną. Tej wybitnie coś przypasowało, mimo że rośnie pod brzozą. Ta sztuka ma już 5 lat, więc jak na ten czas, to w sumie olbrzymia nie jest.
ajka 12:48, 17 kwi 2026

Judith napisał(a)
Twoja szafirkowa rzeczka jest zachwycająca. Moja lata temu tez taka była, ale tylko przez pierwsze 3 lata. Teraz to już bida z nędzą. Jednak uczciwie przyznam, że nigdy ich nie zasilałam, a rosną na piachu przecież .

Judith mam nadzieję, że moja już taka pozostanie. Co roku czekam na nią niecierpliwie. U mnie bez zasilania, ale gleba żyzna.
nicol21 21:16, 18 kwi 2026

Alejka z drzewami wygląda super nawet o tej porze roku gdzie wiosna się dopiero rozkręca.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies